Kedy môžem očakávať prvú menštruáciu?
dobrý deň,mám 12 a ešte som to nemala.Výtok mám 2 roky, väčšinou biely alebo priesvitný.Prsia nemám žiadne.Ochlpenie všade len nie pod pazuchami.V škole nám už aj rozdávali vložky a učiteľka sa pýtala ktorá to už mala.Skoro všetky zdvihli ruky okrem mňa.Cítila som sa blbo,a preto sa pýtam či by som to mohla teraz niekedy tak dostať.Robí sa mi aj akné ale nie často.
Ani srnka netusi, ale bud rada, ze mas este pokoj 😅
vobec sa preto netrap, prave naopak, uzivaj kym este nemusis riesit vlozky kazdy mesiac...este tych menstruacii pride kopec 😊
Ja som bola tiez posledna skoro 15 som mala
Okolo 12ky to pride najcastejsie, ale u kazdeho to je inak. Hlavne si nos pri sebe v taske/batohu vzdy vlozku, aby ta to kdesi nezaskocilo ♥️ a neboj, bude ta to este dlho sprevadzat zivotom tak sa neplas, ze este nemas ☺️
Je to uplne v poriadku,netrap sa tym a bud rada, ze to este nemas, ani ja v Tvojom veku som este menzes nemala a ani prsia, menzes som dostala v 13 az🙂 a nezabudaj, ze kazda sa vyvijame inak a kazda sme ina😊
Buď rada ešte sa vložiek napoužívaš až až. Vôbec ti nemusí chýbať riešenie dátumu dovolenky, míňanie peňazí, nervozita či pretečieš ani blbé nálady. 😁
Autorka, nemáš sa kam ponáhľať, ešte si menzesu "uzijes" az až, neboj.
Inak to sa učiteľka normalne v triede pýta kto už mal/nemal menzes?
Pride mi to take zvlastne, ak sa to ucitelka v triede pyta pred vsetkymi, ak teda nie ste nahodou cisto dievcensky kolektiv. Mne osobne by to bolo asi dost neprijemne v takom veku toto pred chalanmi riesit 🙂
@janci27 mne tiež to príde zvláštne... aj keby sa to pýtala len pred dievčatami. Je to proste tvoje súkromie. A si pamätám, že u nás na gympli chcela telocvikarka zisťovať, ze kedy ktorá mame menzes, a na rodičovskom jej bolo "vysvetlene" ze ju to nemá čo zaujímať.
Inak zaujimalo by má, či aj chalanov sa pýtali, či už mali erekciu.
Moja dcéra dostala predposledná v triede, minule leto. Mala 13. Užívaj si to, potom to bude chvíľami otrava...
Ja som mala 14,5 keď som dostala medzi poslednými...a takéto veci že vložky sme riešili na prírodovede v 7mom ročníku. Vtedy sme mali zvlášť baby z oboch tried a zvlášť chalani z oboch tried
Ja som dostala menzes v 15 tich, vôbec mi to nechýbalo.
Och, akoby som sa preniesla o 15 rokov späť. Úplne ťa chápem aj tvoje obavy. Prisahám, že som bola asi posledná z kamošiek, ktorá to nedostala a strašne ma to deprimovalo, premýšľala som, či so mnou niečo nie je zle. Dokonca som v 15 mala prvého priateľa (teda vlastne aj terajšieho manžela :D) a stále som to nemala! Dostala som to napokon asi až po pol roku chodenia s ním, niekedy na prelome 15-16 rokov, bol to prvý deň na strednej! Nejako kvôli blokom z dospievania v mojej hlave som s ním ešte ani nechcela sex, musel čakať rok, kým som bola ready :D To čakanie by som nemenila, ale za to, koľko zbytočných stresov a porovnávania a depiek som si spôsobila si nadávam doteraz… dostať to neskôr má obrovské množstvo výhod - jednak máš dlhšie pokoj a pohodlie :D a druhá vec, takto žena býva zase dlhšie plodná 🙂 keďže cykly ti začínajú neskôr, tým aj počet vajíčok ubúda až vo vyššom veku… raz to oceníš 🙂 teraz si ale užívaj mladosť a neurob takú chybu ako ja, že sa tým budeš zožierať 🩷
Ja som dostala cez prázdniny keď som išla na strednú. Tiež som bola zrejme posledná. Nemáš sa prečo stresovať. Prísť to príde, keď telo uzná za vhodné. Dovtedy si skús užiť ešte bezstarostnosť, aj keď chápem, že ti to vŕta v hlave. Musí byť vždy niekto aj posledný, a myslím, že v tomto prípade je posledný lepšie miesto ako prvý 🙂
tiez ma skor zarazilo, ze sa vas to ucitelka takto pyta....ved ak chcu rozdavat vlozky, nech rozdaju vsetkym dievcatam bez rozdielu, tie co este nemenstruuju ju aspon mozu nosit v batohu pre pripad, ze by to dostali v skole. autorka, ak ta to trapi preto, ze sa porovnavas s inymi, vykasli sa na ostatne. kazde jedno telo sa vyvija inym tempom. urcite to raz dostanes a potom budes aj rada, ze si mala dlhsie pokoj 🙂) mne sa posmievali - dostala som neskor ako ostatne. vtedy som sa hanbila, dnes by som povedala, ze by sa mali hanbit tie kamosky, co sa za nieco taketo posmievali.