Prvák a narodeniny
Ahojte žienky, mam prváčika a bude mať narodky budúci týždeň. Spomenula som si, my keď sme mali v škole sviatok sme nosili deťom drobnosť nejakú, rozdávali sme. Ako je to teraz ? Co nosia deti do školy? Aj učiteľke sa nosí?
Nemám sa v okolí koho spýtať
@irusa ešte nemal nikto narodky, tiež som čakala že čo, aby som vedela ale je prvý čo má narodeniny, a je prvák takže nie nevie 😉
Bezne sa nosila nejaká drobná sladkost, otázka je, co s tym v dnešnej premotivovanej zdravej dobe plnej intolerancii. Skusila by som sa asi popýtať triednej, ona by mala mat info o tomto, ako to teraz funguje.
Pripadne, ak sa nechceš pýtať, tak by som zvolila klasiku cukríky/lizatko. Mozno skusila nájsť aj zdravsiu alternatívu. Učiteľke by som ja osobne určite nenosila nic špeciálne. Dala z toho, co všetkým detom.
Áno, náš mal narodeniny včera a dnes niesol drobnú sladkosť spolužiakom. Na narodeniny aj meniny nosia - také balenia z Lidl, kde sú pobalíčkované cukríčky; miničokoládky, lízatká...
Ďakujem všetkým,
@letfenixa ano nad tým práve rozmýšľam v dm to majú také pelendreky z lisovaného ovocia, asi také niečo kúpim, ďakujem
Kľudne by som aj kolac upiekla napríklad perník.. ja som na prax raz takto išla do škd a celý sa zjedol 😀😀😀..
v Lidli bývajú gumené cukríky v takých maličkých balikoch- je to jeden veľký sáčok a v ňom tie balíčky. Ja mam síce skolkarku ale často nachádzame v skrinke presne tieto cukríky 🙂
Domáce Row guličky ???
Ovsenné vločky
Sušené ovocie (hrozienka ... zalej na 10 min horúcou vodou)
Kokos
Arašidové maslo
Všetko mixuj a spravte so synom guličky obalené v kokose.
U nas nosia deti sladkosti, idealne bezmliecne a bezlepkove, lebo vela deti ma rozne alergie, aj na ovocie. Lizatkami alebo gumenymi cukrikmi nic nepokazi.
Moja doniesla veľký balík želé ovocných cukríkov (vo Freshi majú, každý cukrík je zvlast zabalený) a každého ponúkla, aj učiteľky.
Ja nebudě nic posielat ved naco?Preco by malo moje sieta mosit somariny do skoly.Do skolky sme nosilo toety a uz som rada ze sa tieto traparne skoncia.
@elmivelmi chcela som sa poradiť so synom že čo teda kúpime a že" prečo mám ja kupovať im ,keď ja mam narodky ?"😀 ani som nevedela čo mu nato povedať 😀
autorka - no ja si myslím, že je to preto, pretože oslávenec väčšinou pripravuje nejaké občerstvenie, tu s tým rozdielom, že darčeky nie sú, pretože deti o tom nevedia ale ,,občerstvenie,, oslávenec prinesie. Je to na tebe či prinesie alebo nie. Ak nechce, nechala by som to tak.
@kvetinka75 aj som mu povedala, že ich pohostí. Kúpili sme tie pelendreky zo sušeného ovocia 🙂
Ano, na prvom stupni nosia...nejake sladkosti a ucitelke cokoladu.
Ona svojich ziakov berie v maji na svoje narodky na zmrzlinu.
ano, nachystala som dcere kazdemu cokoladku Kinder a mini balicek Haribo. rovnake dala aj pani ucitelke. tiez v skolke si drzia tento zvyk 🙂 ak chces, pokojne aj pecene dones, nieco co sa da dobre v ruke jest - cake pops alebo nejake kosicky
Všetky moje deti nosia.. zväčša cukríky, lizatka.. doniesol ešte aj 11r a deti v triede boli radi, lebo doniesol na svoje meniny čo mal teraz haloweenske kyslé cukríky.. najmladší mal hneď druhý školský deň narodky a doniesol detom malé balicky haribo cukríkov a pani učiteľke a vychovavatelke dal taký haribo sulec cukríkov.. vraj sa veľmi potešili.. (predpokladám že zväčša dostávajú kávu tak asi boli radšej za cukríky😅)
Dcéra 4tacka nesie zajtra a donesie malé lupy pre všetkých (v tedi u nas mali 30%zalvu tak to vyšlo.menej ako cukríky 😅)
Vzdy kupime tie velke sacky s cukrikmi, v ktorych su mensie balicky gumenych cukrikov alebo take vacsie balenie lizatiek.