icon

Kedy ste začali dávať vitamín D novorodencom?

aneta129
2. júl 2021

Čaute milé mamky... Ja som sa kus nazlostila na lekárku mojej malej, tak hned ked sme isli domu z porodnice sme boli pri nej a nas objednala o 2 týždne do poradne, vtedy mi povedala, ze ked prídem nabudúce, ze prepise mi vigantol...prišla som po 2 týždňoch, mala uz mala 22 dni a ona mi povedala, uz dávate decko, hej? A ja ze ne, ze ste mi povedala, ze po buducej poradni...

dominikak4
2. júl 2021

Nám tiež dala neskôr vitamín D, malý mal takmer 3t.

dominikak4
2. júl 2021

Zo začiatku bol pre neho ťažký, grckal z neho.

ab727
2. júl 2021

@aneta129 od 2 týždňov sme brali,ale kúpili sme De Vit

denda007
2. júl 2021

Obetuje radšej 10 eur a kúpte mu Devit, z vigantolu zvykne bývať bábätkám ťažko, zvracajú a plačú.Budete mu dávať 2 kvapky buď do mileka alebo do pusy.

zuzap33
2. júl 2021

@denda007 dva kvapky Vigantolu a nie Devitforte, preboha to čo za dávkovanie!!!! Ja som dospelá a beriem dva kvapky Devitforte.
A Devitforte ide deťom od 3 rokov, keby dačo

s_a
2. júl 2021

@zuzap33 píše devit.. viete čo znamená Forte pri doplnkoch? 🙈

zuvelyn
2. júl 2021

mne dala vigantol po prvej poradni, to mal tyzden, ja som mu ho ale nedavala, davam Jamieson baby vlastne od toho tyzdna

srferreira
2. júl 2021

Ja davam od narodenia.

denda007
2. júl 2021

@zuzap33 nehnevajte sa, veď vás porazí 😀🤔a potom pošlite obrázok ako si dávate dve kvapky Forte tablety 🙂

zuzap33
2. júl 2021

@denda007 nerobte zo mňa hlupanu, ďakujem. Devitforte kvapky je olejová suspenzia. Užívam ich tri roky. A veľmi dobre viem rozlíšiť tablety od kvapiek

zuzap33
2. júl 2021

@s_a viem, čo to je. Ale dva kvapky pre novorodenca je veľa. Určite aj tak najprv konzultácia s pediatrom

paulinkaa2
2. júl 2021

@aneta129 moja mala vigantol ale aj iné tabletky koli zlomenine. Strašne bola mrzuta tak som jej vysadila všetko a keď mala mesiac začala som jej dávať jamieson baby D 🙂 a pohode

s_a
2. júl 2021

@zuzap33 ale Denda nikde nepísala že dávala bábätku Forte 😉

fiafia
2. júl 2021

@aneta129 dávala som vždy len vigantol a žiadne problémy. Niekedy od 2tyzdnov

andreatytler
2. júl 2021

@aneta129 Neboj sa... 2 tyzdne bez Dcka nic nespravia babatku.
Teba asi viac stve ta zla komunikacia s doktorkou... Tiez to nemam rada, ked nieco povedia a potom je to inak. Ak sa to bud opakovat, zmen doktorku.

aneta129
autor
2. júl 2021

@andreatytler presne toto ma štve viac... A ja, akoze som myslela, ze vazne az tak po 3 týždňoch ne, sak ked tak povedala... Nestihla som o tom ani čítať... A nastvalo ma to, ze meškáme viac jak týždeň s tym deckom... Vcera som jej dala prvýkrát, dnes druhýkrát... No uvidíme... Ved dakedy nam dali vraj len jednorazovo...

zenazaba
2. júl 2021

@aneta129 uziva sa po dovrseni 2 tyzdnov zivota. Nebojte sa, nezomrie kvoli tomu, ze ich zacal uzivat neskor.

@denda007
@zuzap33 1 kvapka Vigantolu obsahuje 500 IU vitaminu D. To je cca rovnako ako 1 kvapka DeVit. Cize dieta moze uzivat bud 2 kvapky Vigantolu alebo 2 kvapky DeVit-u. DeVit forte ma 1500IU vitD v 1 kvapke, cize 3 nasobne mnozstvo. Pre dospelu osobu su 2 kvapky DeVit forte, cize 3000 IU vitaminu D v pohode davka, obzvlast v zimnych mesiacoch. Hadate sa a neviete ani o com 🙄

denda007
2. júl 2021

@zenazaba no jo čo už narobíme, veď o tom to je anonymne mudrovať na internete
. Dik za vysvetlenie