Kedy ste začali dávať vitamín D novorodencom?
Čaute milé mamky... Ja som sa kus nazlostila na lekárku mojej malej, tak hned ked sme isli domu z porodnice sme boli pri nej a nas objednala o 2 týždne do poradne, vtedy mi povedala, ze ked prídem nabudúce, ze prepise mi vigantol...prišla som po 2 týždňoch, mala uz mala 22 dni a ona mi povedala, uz dávate decko, hej? A ja ze ne, ze ste mi povedala, ze po buducej poradni...
Zo začiatku bol pre neho ťažký, grckal z neho.
Obetuje radšej 10 eur a kúpte mu Devit, z vigantolu zvykne bývať bábätkám ťažko, zvracajú a plačú.Budete mu dávať 2 kvapky buď do mileka alebo do pusy.
mne dala vigantol po prvej poradni, to mal tyzden, ja som mu ho ale nedavala, davam Jamieson baby vlastne od toho tyzdna
Ja davam od narodenia.
@aneta129 moja mala vigantol ale aj iné tabletky koli zlomenine. Strašne bola mrzuta tak som jej vysadila všetko a keď mala mesiac začala som jej dávať jamieson baby D 🙂 a pohode
@aneta129 Neboj sa... 2 tyzdne bez Dcka nic nespravia babatku.
Teba asi viac stve ta zla komunikacia s doktorkou... Tiez to nemam rada, ked nieco povedia a potom je to inak. Ak sa to bud opakovat, zmen doktorku.
@andreatytler presne toto ma štve viac... A ja, akoze som myslela, ze vazne az tak po 3 týždňoch ne, sak ked tak povedala... Nestihla som o tom ani čítať... A nastvalo ma to, ze meškáme viac jak týždeň s tym deckom... Vcera som jej dala prvýkrát, dnes druhýkrát... No uvidíme... Ved dakedy nam dali vraj len jednorazovo...
@aneta129 uziva sa po dovrseni 2 tyzdnov zivota. Nebojte sa, nezomrie kvoli tomu, ze ich zacal uzivat neskor.
@denda007
@zuzap33 1 kvapka Vigantolu obsahuje 500 IU vitaminu D. To je cca rovnako ako 1 kvapka DeVit. Cize dieta moze uzivat bud 2 kvapky Vigantolu alebo 2 kvapky DeVit-u. DeVit forte ma 1500IU vitD v 1 kvapke, cize 3 nasobne mnozstvo. Pre dospelu osobu su 2 kvapky DeVit forte, cize 3000 IU vitaminu D v pohode davka, obzvlast v zimnych mesiacoch. Hadate sa a neviete ani o com 🙄

Nám tiež dala neskôr vitamín D, malý mal takmer 3t.