Kiahne a ich priebeh
Ako u vas prebiehali kiahne a co vsetko ste na ne davali? Boli ste v izolacii 2 tyzdne ? Mam doma dcerku s kiahnami, ma tri roky. Syncek bude mat o par dni rok. Nieje to pre neho nebezpecne? Maminky dajte typi na zmiernenie svrbenia. Dakujem
Tejto sa podarilo podtlakovanim nadvihnut jazvu na cele po pasovom opare, ktory prekonala v dospelosti. Nevyzera to pekne sice ani teraz, lebo dno jazvy mala nerovne, hrbolate, ale aspon vidno, ze to funguje...
Ten zlty flak okolo jazvy je od culevit kremu, je zlty a farbi, treba miesat s rescue kremom.
@majobea Veru, tento virus rozoziera tkanivo. Este stastie, ze nasi mali kiahne prekonali v detstve, v dospelosti sa tie defekty tazsie stracaju, predsa len dieta ma uzasne regeneracne schopnosti a pokozka este rastie, meni sa.
Ona podtlakovala obycajnou pumpickou na vysatie vzduchu z vinovej flase 🙂
@denisocka Tak ten Culevit krem obsahuje arginin
Arginín má vplyv na .......hojenie rán. Arginín ďalej prispieva k tvorbe kolagénu ktorý je dôležitou súčasťou u väzivových tkanív.
Rescue z interneti, culevit od p. Sufliarskeho z Ba,objednala som ,ma eshop na nete,len ten krem v ponuke nema. Treba mu napisat mail,alebo zavolat. Kontakt je na jeho webe
@majobea no zatial nevidim zmeny ani po tom rescue a culevitu , ale nemastime dlho. akurat zacal maly uz dost vyvadzat pri natierani,lebo ten culevit sakramensky smrdi a nadrapuje ho na šablu , tak asi od dnes zacnem mazať až ked zaspí. este som dumala mu na noc davat to, a ráno do školky zas ten silkyderm,sak mam este skoro cele balenie .
@denisocka fuuhhaa ten zas smrdíí???? dofrasa tak to neni bohviečo.... však to že aj mi máme ešte silky podla mna je tam ešte dosť alee....noo..uvidím... ja som pridala aloe peeling zo soaphoria, s tým im to počas kupania "vydrhnem" a + soaphoria aloe olej,......že na obnovu kolagenu tam píšuu.....ale....no uvidím o pol rokaa 😲
@miska312 boli to kiahne?
Kiahne to niesu ale neviem co to je a ani kozna....
Iba na tvari jednu na ruke a jednu na nohe viac sa nespravilo... A uz to ma tyzden a myzne to uplne pomaly..
@didi35
@denisocka http://vekbuducnosti.jeunesseglobal.com/product...
dobré by bolo.....čo vy nato????
didi ešte mu dávaš ten prístroj na pleť??? badáš niečo???
ja davam tie maste,ale zeby som lepsi efekt videla,to nie .. skor som si uz zvykla
@majobea domnievam sa, že z produktov, ktoré mažeš, je silkyderm strata času a peňazí. Silikóny majú rozpúšťať jazvovité tkanivo, čiže sú určené na hypertrofické (vyvýšené) jazvy a keloidy. Pokiaľ máte atrofické jazvičky, t.j. jamky, znamená to, že tam došlo v dôsledku zápalového procesu k poškodeniu (doslova "vyžratiu") kolagénových a elastínových vláken, ktoré vytvárajú vnútornú štruktúru kože. V atrofických jazvičkách žiadne jazvovité tkanivo nie je, chýba tam kolagén = vznikla tam dierka, preto si osobne myslím, že silikóny nepomôžu, tie aj tak zostávajú len na povrchu...
Takže podľa mňa treba radšej popracovať na obnove vlastného kolagénu, aby sa dierka zvnútra vyplnila. Vygooglila som, že na obnovu kolagénu je potrebný vitamín A, C a E a keďže kolagén je vlastne bielkovina, tak určite sú na prospech jednotlivé aminokyseliny obsiahnuté napr. v Culevit kréme. Do Culevitu a Rescue občas vytlačím z tobolky vitamín E (z lekárne), občas natriem aj domácky vyrobeným sérom z vitamínu C (prášok kys. ascorbovej z DM + prevarená vychladená voda v pomere 1:10), až po zaschnutí dávam culevit + rescue (čo mi zostane v dlani, dám si na tvár. Dávno som už nemala takú dobrú pleť 😉 . Naozaj účinný derivát vitamínu A (tretinoin = retinoic acid) nedávam kvôli známym rizikám, a vitamín A v tobolkách je neúčinný derivát, ktorý s kožou nič neurobí (retinyl palmitát).
Po vzniku jazvy je vraj najviac kritický čas 6 mesiacov, vtedy koža najviac pracuje na obnove, podľa mňa je škoda premrhať ho neúčinnými masťami... Zvlhčovanie aloe verou je fajn, aj peeling to premasíruje, ale zázraky to s kolagénovými vláknami pravdepodobne nenarobí, si myslím.
Mrzí ma, že @denisocka ešte nemá výsledky, verím, že sa to poddá, držím Vám palčeky!
PS: Pred časom som bola riadne nahnevaná na kožnú z Kramárov, že mi nechcela predpísať silikónový gel a odporučila mi obyčajný krém s vit E. Dokonca aj prednostovi musela volať, lebo som bola nespokojná s jej radou. 😀 Po naštudovaní problematiky jej to už fakt nezazlievam... 😎
@didi35 hej hej to nám kožná povedala že silkyderm zrejme nepomože ale možme skusiť že ked nepomože ani neuškodí. aj to že ten kolagen je vyžratý a zrejme ho už nič nenahradí , ešte že bol na predpis inak by ma rachlo že 40ee dala nám 2 kedže mám 2 malých a teda ešte jeden som nemynula...že čo s ním.........no ti si teda zdatná v tom , musím si to ešte raz prečítať tie tvoje "zmesy" a ist natos tým ečkom teda a kolko to takto používaš???.... a uprimne vidiš že by sa nejak zaplnali tie jazvyčky???
@didi35 čo hovoríš natoto???? ako E http://www.pilulka.sk/monoderma-e5-cisty-vitami...

Tato si nechala tie jamky po kiahniach vyrezat a zosit, zostala jej linearna jazvicka, ktora je menej viditelna. Tato chirurgicka metoda sa vola excízia (excision).
http://www.realself.com/review/richmond-va-scar...