icon

Kiahne a ich priebeh

monyz
24. mar 2013

Ako u vas prebiehali kiahne a co vsetko ste na ne davali? Boli ste v izolacii 2 tyzdne ? Mam doma dcerku s kiahnami, ma tri roky. Syncek bude mat o par dni rok. Nieje to pre neho nebezpecne? Maminky dajte typi na zmiernenie svrbenia. Dakujem

didi35
21. aug 2015

Tato si nechala tie jamky po kiahniach vyrezat a zosit, zostala jej linearna jazvicka, ktora je menej viditelna. Tato chirurgicka metoda sa vola excízia (excision).

http://www.realself.com/review/richmond-va-scar...

didi35
21. aug 2015

Tejto sa podarilo podtlakovanim nadvihnut jazvu na cele po pasovom opare, ktory prekonala v dospelosti. Nevyzera to pekne sice ani teraz, lebo dno jazvy mala nerovne, hrbolate, ale aspon vidno, ze to funguje...

http://forums.owndoc.com/dermarolling-microneed...

majobea
21. aug 2015

@didi35 ouuu tak ten pásový oper je tiež riadne svinstvo teda

didi35
21. aug 2015

Takto sa mu splytcila dierka na cele, vdaka kremom a casu (teraz je 2 mesiace od nastupu kiahni).

didi35
21. aug 2015

Ten zlty flak okolo jazvy je od culevit kremu, je zlty a farbi, treba miesat s rescue kremom.

didi35
21. aug 2015

@majobea Veru, tento virus rozoziera tkanivo. Este stastie, ze nasi mali kiahne prekonali v detstve, v dospelosti sa tie defekty tazsie stracaju, predsa len dieta ma uzasne regeneracne schopnosti a pokozka este rastie, meni sa.

Ona podtlakovala obycajnou pumpickou na vysatie vzduchu z vinovej flase 🙂

didi35
22. aug 2015

@denisocka Tak ten Culevit krem obsahuje arginin

Arginín má vplyv na .......hojenie rán. Arginín ďalej prispieva k tvorbe kolagénu ktorý je dôležitou súčasťou u väzivových tkanív.

ZDROJ: https://sk.wikipedia.org/wiki/Arginín

denisocka
27. aug 2015

@didi35 už su doma, od dnes mažeme !! dakujem !!!

didi35
27. aug 2015

@denisocka super, drzim palce, po mesiaci uvidis zmeny 😄

lucijag
27. aug 2015

@denisocka prosim odkial mate v a kolko stoja

denisocka
27. aug 2015

Rescue z interneti, culevit od p. Sufliarskeho z Ba,objednala som ,ma eshop na nete,len ten krem v ponuke nema. Treba mu napisat mail,alebo zavolat. Kontakt je na jeho webe

miska312
12. sep 2015

Ahojte myslite ze su to kiahne boli sme u detskej doktorky a ta ze kiahne urcite nie ale ja si myslim ze ano su to kiahne ma to na tvari vo vlaskoch sa jej robi a na ruke a nozicke... Co myslite vy? v pondelok idem ku koznej... Dakujem za rady...

majobea
12. sep 2015

@miska312 podla mna kiahne ak toho zo dna na den pribuda tak určite...výsev je 3 dni potom začína sušenie

majobea
12. sep 2015

@didi35
@denisocka no baby ako??? rescue zaberá @denisocka ??? lebo mi máme mesiac ten silkyderm a teda nechcem byť netrpezlivá ale nejak extra zmeny nevidím, "asi"....

denisocka
12. sep 2015

@majobea no zatial nevidim zmeny ani po tom rescue a culevitu , ale nemastime dlho. akurat zacal maly uz dost vyvadzat pri natierani,lebo ten culevit sakramensky smrdi a nadrapuje ho na šablu , tak asi od dnes zacnem mazať až ked zaspí. este som dumala mu na noc davat to, a ráno do školky zas ten silkyderm,sak mam este skoro cele balenie .

majobea
13. sep 2015

@denisocka fuuhhaa ten zas smrdíí???? dofrasa tak to neni bohviečo.... však to že aj mi máme ešte silky podla mna je tam ešte dosť alee....noo..uvidím... ja som pridala aloe peeling zo soaphoria, s tým im to počas kupania "vydrhnem" a + soaphoria aloe olej,......že na obnovu kolagenu tam píšuu.....ale....no uvidím o pol rokaa 😲

didi35
14. sep 2015

@denisocka chce to len trpezlivost 🙂 mne ten krem nesmrdi, asi som si zvykla. Tiez natieram len v noci, na vankus davam staru bielu plachtu, aby nepomazal normalny vankus...

danielina30
15. sep 2015

@miska312 boli to kiahne?

miska312
16. sep 2015

Kiahne to niesu ale neviem co to je a ani kozna....

majobea
16. sep 2015

@miska312 viac toho nemala??? zo dna na den?? ostali jej iba tieto????

miska312
16. sep 2015

Iba na tvari jednu na ruke a jednu na nohe viac sa nespravilo... A uz to ma tyzden a myzne to uplne pomaly..

majobea
16. sep 2015

@miska312 to bude asi štipanec teda ozaj nejaký

majobea
1. okt 2015

@didi35
@denisocka http://vekbuducnosti.jeunesseglobal.com/product...

dobré by bolo.....čo vy nato????

didi ešte mu dávaš ten prístroj na pleť??? badáš niečo???

denisocka
1. okt 2015

ja davam tie maste,ale zeby som lepsi efekt videla,to nie .. skor som si uz zvykla

majobea
1. okt 2015

@denisocka ja zatial detto mažem tým aloe+peeling aloe od soaphoria + silkyderm ale nič podla mna

didi35
7. okt 2015

@majobea
Ten pristroj som len raz skusila, viac nedovolil... Kupila som aj anesteticky krem, ale nechce ani pocut. Stale mazem tie kremy v noci, uz len tvar, telo uz nie. Ja som spokojna, na tvari mu vidno uz len 7 jazviciek.

majobea
7. okt 2015

@didi35 a tak snad sa to časom podda ešte , mažeme dalej

didi35
11. okt 2015

@majobea domnievam sa, že z produktov, ktoré mažeš, je silkyderm strata času a peňazí. Silikóny majú rozpúšťať jazvovité tkanivo, čiže sú určené na hypertrofické (vyvýšené) jazvy a keloidy. Pokiaľ máte atrofické jazvičky, t.j. jamky, znamená to, že tam došlo v dôsledku zápalového procesu k poškodeniu (doslova "vyžratiu") kolagénových a elastínových vláken, ktoré vytvárajú vnútornú štruktúru kože. V atrofických jazvičkách žiadne jazvovité tkanivo nie je, chýba tam kolagén = vznikla tam dierka, preto si osobne myslím, že silikóny nepomôžu, tie aj tak zostávajú len na povrchu...

Takže podľa mňa treba radšej popracovať na obnove vlastného kolagénu, aby sa dierka zvnútra vyplnila. Vygooglila som, že na obnovu kolagénu je potrebný vitamín A, C a E a keďže kolagén je vlastne bielkovina, tak určite sú na prospech jednotlivé aminokyseliny obsiahnuté napr. v Culevit kréme. Do Culevitu a Rescue občas vytlačím z tobolky vitamín E (z lekárne), občas natriem aj domácky vyrobeným sérom z vitamínu C (prášok kys. ascorbovej z DM + prevarená vychladená voda v pomere 1:10), až po zaschnutí dávam culevit + rescue (čo mi zostane v dlani, dám si na tvár. Dávno som už nemala takú dobrú pleť 😉 . Naozaj účinný derivát vitamínu A (tretinoin = retinoic acid) nedávam kvôli známym rizikám, a vitamín A v tobolkách je neúčinný derivát, ktorý s kožou nič neurobí (retinyl palmitát).

Po vzniku jazvy je vraj najviac kritický čas 6 mesiacov, vtedy koža najviac pracuje na obnove, podľa mňa je škoda premrhať ho neúčinnými masťami... Zvlhčovanie aloe verou je fajn, aj peeling to premasíruje, ale zázraky to s kolagénovými vláknami pravdepodobne nenarobí, si myslím.

Mrzí ma, že @denisocka ešte nemá výsledky, verím, že sa to poddá, držím Vám palčeky!

PS: Pred časom som bola riadne nahnevaná na kožnú z Kramárov, že mi nechcela predpísať silikónový gel a odporučila mi obyčajný krém s vit E. Dokonca aj prednostovi musela volať, lebo som bola nespokojná s jej radou. 😀 Po naštudovaní problematiky jej to už fakt nezazlievam... 😎

majobea
12. okt 2015

@didi35 hej hej to nám kožná povedala že silkyderm zrejme nepomože ale možme skusiť že ked nepomože ani neuškodí. aj to že ten kolagen je vyžratý a zrejme ho už nič nenahradí , ešte že bol na predpis inak by ma rachlo že 40ee dala nám 2 kedže mám 2 malých a teda ešte jeden som nemynula...že čo s ním.........no ti si teda zdatná v tom , musím si to ešte raz prečítať tie tvoje "zmesy" a ist natos tým ečkom teda a kolko to takto používaš???.... a uprimne vidiš že by sa nejak zaplnali tie jazvyčky???

majobea
12. okt 2015