icon

Kiahne a ich priebeh

monyz
24. mar 2013

Ako u vas prebiehali kiahne a co vsetko ste na ne davali? Boli ste v izolacii 2 tyzdne ? Mam doma dcerku s kiahnami, ma tri roky. Syncek bude mat o par dni rok. Nieje to pre neho nebezpecne? Maminky dajte typi na zmiernenie svrbenia. Dakujem

zunajda
21. apr 2016

Dcére som našla na lopatke pluzgier, môže to byť kiahňa? Má aj horúčku 37,1.

katka1981
21. apr 2016

@tixi, podla mna uz mozes aj vlasky, ak kupes telo, mozes aj vlasky. Inak nam hovorila dr. ze v hypermangane mame kupat obden.

katka1981
21. apr 2016

@zunajda, Ahoj ak najdes este jednu vyrazku, budu to asi kiahne. Vysev zacina na hrudniku a tvari najcastejsie

katka1981
21. apr 2016

@zunajda, teraz som si spomenula, kamaratkinej dcerke sa prva kiahna vyhodila na lopatke. Podla mna to budu kiane

katka1981
21. apr 2016

@inull5, och, chudatenki zlate, kamaratkina dcerka mala tiez ma pisulke, davali repik. Je mi to strasne luto :(

lujza123
21. apr 2016

tak mame za sebou 5 den, robia sa chrasty, nic nepribudlo, prestalo svrbiet tak hadam sme na dobrej ceste 🙂
Je zvlastne ze co doktor ci clanok na nete tak ina rada..kupat, nekupat, natierat, nenatierat kto sa v tom ma vyznat
Ja teda mladu kupem 2 x denne od zaciatku..v repiku tak 5 sackov na jeden kupel + voda z ovsenych vlociek (kupila som v lekarni sa to normalne vola ovseny kupel), pridavam aj kamilky, rebricek, niekedy prilejem trochu svedskych kvapiek...dnes uz nenatieram tantum verde ani fenistil nedavam, netreba..ale nechala som luhovat repik 12 hodin a tym jej to este po kupeli potriem
Bylinky nesklamali, vidno ten rozdiel, na tele co si maca uz fajn, tvar sa hoji horsie

A ozaj, od zaciatku chodime von..ma klobuk na hlave aby na nu neprazilo slnko a sme na dvore...doma by som ju neudrzala asi...

inull5
22. apr 2016

@katka1981 dnes je dobre,včera sme ani dithiaden nedali.síce máme vyše 200 pupakov,ale vraví že už nesvrbia.

katka1981
22. apr 2016

@inull5, ja som citala, ze normalny priebeh je 200-300, takze je to ok. Nasa mala na tvaricke 34-40, chrbatik 70 a dalej som uz neratala, takze tych 200 tiez v pohode.

inull5
22. apr 2016

@katka1981 no u nás na tváričku sú len tri.

katka1981
22. apr 2016

@inull5, super, to nejak ustrazite a nebude mat ani jazvicky. Nasa mala na tvarike jak som pisala ani sa mi verit nehce a ostali jej 4-5 flakov po tych najvacsich chrastickach, ale jazvicky tam nebudu, tak som stastna

zunajda
22. apr 2016

@katka1981 sú to kiahne a už skoro všade 😣

zunajda
22. apr 2016

@katka1981 a plus ešte horúčka 38stup.

xclusive
22. apr 2016

Jezis dievcata ja ked vidim tie fotky tak sa teda fakt bojim co nas caka... 😒

katka1981
22. apr 2016

@xclusive, neboj, mozete mat pohodove, ako nastastie my. Dokonca ich schytal od malej aj muz, a vyzeral strasne a po troch dnoch lepsie a po tyzdni mal tvar cistu ako mimino a to si chrasty doslova suchal aby mu opadali

ematko29
23. apr 2016

Ahojte dievcata uz aj moja stredna ma kiahne.od stredy .Distala v skolke a ma 6rokov.Mala 38,3 teplotu a dnes uz nie ,aletie pluzgiere su nechutne.Trocha sa bojim,lebo ma znizenu imunitu a najmladsia je predcasne narodena a ma 18mesiacov.Tak nam drzte palce lebo sa zacinam obavat.Inac co sa tyka tekuteho pudru tak ja davam mentolovy,lebo ma strasne tie pluzgiere vadia ,ja by ich najradsej popraskala,tak ich radsej zakryjem tym pidrom nech ich nevidim

zuz02
23. apr 2016

@ematko29 aj my sme mali skarede a velke. Dcera mala dost aj na tvari, 3.a 4.den to vyzeralo katastrofalne. Dnes je uz 9.den a tie kiahne sa krasne stahuju, tie chrasticky sa pekne zmensuju. Takze velmi do toho nechod, lebo zaklad je, aby sa tie kiahne neinfikovali nicim. Radsej daj fenistil kvapky, nech si to dcera nerosriabe.

ematko29
24. apr 2016

@zuz02 niesu uz zapalene?😱

zuz02
24. apr 2016

@ematko29 nedokazem to takto z fotky posudit. Tie prve dni to cele vyzera ovela horsie ako neskor, ked sa to uz zmeni na chrastu.

tixi
24. apr 2016

@ematko29 syn to mal tiez take, tusim na piaty den.Po dvoch kupaniach hypermangane sa to vyrazne zlepsilo. Nevedela som, ci mu to zacina hnisat, ci mokvat tak som uz robila vsetko mozne...kazdu noc som mu davala ciste pyzamko, pocas dna len vzdusne bavlnene veci, natierala Tanno a nastastie sa to zlepsilo 😉 dokonca som kupila aj specialny dezinfekcny pripravok, ktory sa pridava do prania. Kamoska skoncila s dietatom kvoli kiahnam a naslednym komplikaciam v nemocnici, tak som radsej robila vsetko mozne, aby mu nezahnisali

ematko29
24. apr 2016

@tixi aj my sme 5den.A myslim,ze teraz vecer to ma lepsie.Uvidim rano a dakujem 🙂

ematko29
28. apr 2016

@tixi už sa vyrážky sušia.ja som malu normalne aj osprchovala so sprchacom.ale potom som citala ,že len s cistou vodou ,ale už má chrastičky ,aj tak sa nesmie?

tixi
29. apr 2016

@ematko29 ja som radsej neriskovala a maly sa este aj dnes sprchuje len v cistej vode bez sprchaca, akurat na vlasky mu davam trosku sampona. Este stale ma par velkych chrasticiek, ktore nie a nie odpadnut...

ematko29
29. apr 2016

@tixi boli sme dnes u lekarky na kontrolu tak ze uz v pohode moze,ked su uz chrasticky,ze uz ani infekcna nieje.ale dik za odpoved.😊

bubik221
1. máj 2016

@tomta zdravím,vidím že ste pred rokom mali kiahne aj v oku,prosím čo ste na to dávali?

tomta
1. máj 2016

@bubik221 ahoj...nemal priamo v oku..tesne pod očkom a z toho spuchlo aj ocko...ja som dávala len púder pokila sa neurobili ako tak chrasticky a už len čistou vodou som ho umyvala

tixi
1. máj 2016

no a uz aj mladsi kiahnuje...najhorsie to zatial je v plienkovej oblasti ☹ zienky, moze sa v hypermangane kupat aj 20 mesacne dieta?

bubik221
1. máj 2016

@tomta ďakujem

bubik221
1. máj 2016

@kamajka Dobrý, mozem sa opýtať či ste synovi niečo pri kiahnach kvapkali do očí?podľa foto vidím že to mal aj tam.

evittam
1. máj 2016

@tixi Áno môže, ja som kúpala dcérku - mala 17 mesiacov. Ale som to nejak nepreháňala - raz som ju vykúpala v jemnom hypermangáne a raz v repíku a koniec. 😉

krajcikovad
2. máj 2016

Ahojte, chcem sa vás spýtať, či ste mali niektorá aj ľahší priebeh kiahní??? Ja mám podozrenie u mladšej, má pár pupacikov, ale nie také veľké ako ste vy vyfotili...