Kiahne a ich priebeh
Ako u vas prebiehali kiahne a co vsetko ste na ne davali? Boli ste v izolacii 2 tyzdne ? Mam doma dcerku s kiahnami, ma tri roky. Syncek bude mat o par dni rok. Nieje to pre neho nebezpecne? Maminky dajte typi na zmiernenie svrbenia. Dakujem
@lenka454 aj my sme mali také včera večer, dnes je to lepšie, tak tiež dumam či ísť k dr pre istotu...
@krajcikovad tiež máte malé bábätko?pozerala som na internete ale skôr sa to podobá na potničky tak uvidím... Ale keby to boli kiahne tak to nezmizne či?
@lenka454 no mám 4 ročnú a 1 ročnú, a tej mladšej sa to objavilo včera, nezmizli nám celkom, len nie sú ako na fotke, čo sem pridávali iné mamičky, volala som dr, a tá, že aby sme sa radšej prisli ukázať, tak sa chystáme k dr
@krajcikovad ja som bola s dcérou včera na pohotovosti a tam mi lekárka povedala že pre 5 tyz babetko je to dost nebezpecne lebo by museli ist do nemocnice ...keby malo 3 mes že je to v lepšie keď to bude mať za mala uvidím či sa aj ja nevyberiem radšej k lekárke nech mi potvrdí že to nie sú kiahne
@lenka454 my sme už aj doma, zatiaľ to na kiahne nevyzerá, ale že ju mám odsledovať, lebo v dedine už pár deti kiahne má...
@krajcikovad no veď nám lekárka povedala že už sme desiaty za vikend čo prišli s kiahnami no ja len dúfam že môj kiahne nedostane aspoň teraz keď je ešte taký malinký 🙂
@lenka454 držím palce...
Ahojte! Tak my prave kiahnujeme. Starsi syn v pohode, nemal vela, bez teplot, na treti den akurat raz zvracal. Na 14 den dostal mladsi, cely vysypany na tvari, krku, na hlave v oblasti slabin, v puse, na jazyku. Teplotujeme 4 den. Pouzivame /antihistaminika, dithiaden, na potieranie pouzivame roztok, rychlo susi pluzgieriky, do roztoku mocim malu zinku a nanasam na telo. Nesprchujeme sa. Roztok je mozne ziskat aj na recept, my sme si dali namiesat 0,5 l. A berieme homeopatika. Vid foto
ako zistim ci maju deti kiahne, ked sme na dovolenke? nemaju pluzgieriky ale iba cervene bodky a zaroven su dostipani od komarov hodne
@maria.vinea No, tak isto ako keby ste boli doma. Už len počkať či to budú pľuzgiere alebo len štípance od komárov - nič iné ti nezostáva. A mali sa kde nakaziť - prečo máš podozrenie na kiahne?
@evittam
Najskor skolka...uvidime každopádne k lekárke idem
@maria.vinea Ak máš podozrenie na kiahne tak sa k lekárovi nechodí - jej zavolaj - ti to povie sama. Len ťa poučí čo treba a jedine k lekárke ak by boli moc vysoké nezraziteľné teploty. K lekárke sa ide najskôr po 10 dňoch alebo ak už sú zo všetkých vodnatých pľuzgierov chrasty.
@lulu19 moja mala kiahne po celom tele - vyrazku na vyrazke, horucky 40ky, vyrazky aj pod vieckami, na intimnych miestach, plno aft v ustach a aj hrdle a nebrala na to atb, v nemocnici dostala antivirotika. Atb jej dala obvodna dva dni pred kiahnami na neprestavajuci kasel a to jej v nemocnici zrusili. Ale vela deti s kiahnami berie aj atb, lebo byvaju pridruzene ine choroby. Na to co ste sa pytali, tak podla mna to kiahne su, a mozno ked ste si nie ista, tak v pondelok chodte k obvodnej, opytat sa ci ma vyznam brat tie atb. Alebo jej zavolajte, alebo si zavolajte na detske infekcne oddelenie, tam vam poradia co robit. Aby vylucili anginu, to by asi musel niekto skontrolovat.
Zienky prosim vas ktore ste mali skúsenosť s vyrazkami aj v oblasti konecnika cim ste natierali uz druhu noc nespime mala pisti ze ju boli ritka sprchujem jej to a susim vlaznym fenom ano fenom povedala E jej to pomaha ale tak v noci jej to fenovat nebudem ďakujem za rady a skúsenosti
Ahojte, chcem sa opytat kolko dni trvala u vasich deti teplota pocas kiahni? My uz mame teplotu 4.den. Dakujem
judithd85 dakujem za odpoved, nakoniec sme mali 10 dni teploty 39,5... kiahne ho na tolko oslabili ze schytal aj silnu anginu, ale uz sa ma dobre
nemate niekto skusenosti s kupanim v hypermangane pri ovcich kiahnach? Kazala mi lekarka len oplachovat ale moze v nom byt aj sedavy kupel? Kedze tie kiahne su uz vsade.
@martinka117 veru su.. Skore uzdravenie..
@jana_eyre dakujeme 🙂

Ahojte a neviete mi popísať kto ma skusenost ako by sa prejavovali kiahne u 5 tyz babätka? dcéra má 4 roky a má kiahne a bola s ním v kontakte... Včera mal červené fľaky na tvári aj na hlavicke vzadu ale zmizli mu tak si myslím či to mohli byť potničky....ďakujem