Kiahne a ich priebeh
Ako u vas prebiehali kiahne a co vsetko ste na ne davali? Boli ste v izolacii 2 tyzdne ? Mam doma dcerku s kiahnami, ma tri roky. Syncek bude mat o par dni rok. Nieje to pre neho nebezpecne? Maminky dajte typi na zmiernenie svrbenia. Dakujem
@elizita no priebeh u mna otrasny...3 dni som nevstala z postele.mala som teploty,vsetko ma bolelo.o svrbeni ani nevravim.v noci som nedokazala ani spat☹a mala som toho strasne vela.ostali mi na tvari 3 jazvy☹no nastastie nie tak hrozne.po tele mam este stale take bodky.ale to vraj zmizne.maju to aj deti.mali sme to v maji a uz je jul a stale vidiet tie bodky.neviem kedy to zmizne
@denisocka
@didi35 ...jajj kočky vidím že teda ani mi niesme jediný....aj moj 5r malý hlavne medzi obočím akolom tvare, čelo min. 10 jaziev....že prečo sa škrabal??? každý sa pýta to ako vyzerá???.......no neškrabal sa vobec, tie velke vodové pupaky a takto zostali také jazvy po nich...a to som kupovala slávny "JUST" tea tree +krem za 45ee a nepomohlo....tiež som z toho smutná, mal takú čistu tvaričku predtým teraz tie fialove flaky každý len čumi na to..... 😠 😠 😠
my takisto máme :/ na čele ostali a na chrbáte som zvedavá, lebo stále tam má, a nie a nie preč s tým :/
@majobea Ahoj, moje deti uz mali vsetky kiahne. Najdlhsie to bolo vidiet u toho stredneho, veru posledne - ani nie jazvy, ale take fliacky, akoby pigmentove skvrny na mieste vyraziek, zmizli tak do roka... Presne neviem povedat kedy, ale najprv som sa tym trapila, potom to zacalo blednut, a potom som to prestala riesit, lebo to uz nebolo take napadne... Ale do roka boli prec. Vsetky. Tak zelam vela trpezlivosti, oni naozaj zmiznu 😉
Ahojte, pridávam sa k téme. Pred 3 týždňami dostal kiahne maly a hnusnu verziu, stale vyzera strasne :( flaky, okruhle stopy po vyrazkach a vela jaziev :( mal taku krásnu pleť predtým. Vcera dostala od neho dcéra - po 21 dňoch ! Tak začíname druhe kolo a modlim sa, aby toto bolo v normálnejsej verzii. Maly mal len na tvári cez 250 kiahni :(
@didi35 nemam skusim ho odfitiť ked sa bude dať...a to su čo za kremi???...ale doprdele nechápem ten drahý silkyderm či ako sa volá by aspon čosi napomohol??????však ked to niečo porobi s takou zašívanou jazvou snad by aj s týmto mohol niečo poriešiť aspon na 40%
a akože obnoviť?? to laser dokáže?? aké staré máš dieťa moj ma5r. to je asi skoro že?? a neskor ako 15r. napr. to už bohvie či bude učinné
@denisocka, cerstve jazvy by sa mali chranit pred slnkom rok. Ak sa opalia tak budu viditelnejsie, ale len docasne, takze nic strasne sa nestalo. Ked sa jazvy hoci opalia tak dojde k hyperpigmentacii ale casom sa to samo upravi, lebo koza sa supe, obnovuje... Drzim palce aby sa vam krasne jazvicky zahojili, ja sa tohto pri kiahniach strasne bojim.
@denisocka no ja si tiež myslým že by mohol niečo poriešiť ale jak som spomínala kožna nanho ani nekukla tak chcem ist inej dufam že nam to predpíše,,,,,,ako ti to dala??? nerobila okolky že nepredpíše???
však to že aspon niečo resp. niekolko keby sa vyplnilo a pohojilo nech toho neni tak vela
@majobea tie kremy mu odporucil jeden liecitel, byvaly mudr, kupila som to osobne u sufliarskeho http://www.sufliarsky-nz.sk/Kontakt.html
Frakcny laser je mozne pouzit v dospelosti, je to podla mna bolestive, este existuje neablacny laser palomar, tiez to je mozne robit az ked vyrastie, teraz ma 5 rokov, tie laserove zakroky si pozri na youtube, niektore fakt brutal. Este je aj dermaroller, mikrodemabrazia...
Dietatu zostava len kremovat, ja som prestala pouzivat dermatix, uvazila som si, ze pomahaju na hypertroficke jazvy, rozpustaju jazvovite tkanivo; ale pri atrofickych treba podporit tvorbu kolagenovych vlaken a aby tie bunky dorastli, vraj s tym culevit kremom su dobre vysledky, je velmi silny preto mi odporucil miesat 1:1 s rescue kremom
@denisocka super ze sa vam to lepsi, mojmu tiez trochu, dufam ze to bude este lepsie, tiez ma niektore hlboke a preto su az fialove a je ich dost vidiet
@denisocka a jazvicky ma len okolo ust? Tie na brade mu podla mna vyblednu, nevyzeraju hlboke, s tymi si poradi aj ´´ obycajna ´´mikrodermabrazia , vygooglila som si atroficke jazvy PRED a PO, niektore po brutalnom akne, tak verim ze sa s tym bude dat pracovat.... Ale az ked bude starsi...
Vnimaju vase deti, ze maju na tvari jazvicky?? Lebo ten moj nie, najvacsi problem s tym mam ja!!!
@denisocka
@majobea

@terina25 a aky bol priebeh? pripadne nasledky? lebo ja som este tiez nemala kiahne, a ked dcerka bude mat, myslim, ze ma to neminie