Kiahne a ich priebeh
Ako u vas prebiehali kiahne a co vsetko ste na ne davali? Boli ste v izolacii 2 tyzdne ? Mam doma dcerku s kiahnami, ma tri roky. Syncek bude mat o par dni rok. Nieje to pre neho nebezpecne? Maminky dajte typi na zmiernenie svrbenia. Dakujem
mna by zaujimalo,či u vás ostatných,ktorým detom ostali jazvy na tvári - ci vase deti mali ATB počas kiahni,alebo aky mali priebeh / teploty,komplikcie , hospitalizacia na infekcnom ?
@denisocka
@didi35 taktiež sme neboli u dr.... volala som mu že to má hrozné a že " ...to je normalne to prejde", mali zvýš teplotu cca 2-3 dni boli oťapený inak nič hrozné ATB sme nemali, prveho som natierala viac pudrom, druhého čo mám viac jazvyčiek menej lebo sme mali mentolový a na tvar si to nedovolil dať že ho to štípe, potom som kupila bez mentolu ale len tak trochu som mu to dávala, tiež si vyčítam že mohla som ho zatierať od začiatku s nementolovým možno by to mal lepšie, hypermangan sme nemali vobec, fenitsil ked prvé 3-4 dni ich to velmi svrbelo som im ešte dávala
Tak dcéra uz je dnes vyhadzana prvú ligu. Strasne. Presne ako maly. Trafí ma, ak bude mat take flaky a jazvy ako maly
@majobea davam tanno hermal. Píšu, ze presne na kiahne. Moja doktorka hovorí, ze pod pudrom sa paria. Ale úprimne, pri malom som skusila vsetko mozne a výsledok nic moc. Uz si ani nerobím nádeje. Pri malom som dávala tanno, kym sa robili pluzgiere, skúšala som aj homeo na kiahne. O tri dni začala sprchoval v hypermangane so sodou bikarbonou. A ked uz zacali schnut, dávala som 60% lieh z lekarne na vatovej tyčinke alebo betadine a to este striekala aloe vera. Plus pridala v tej fáze homeo mezereum, co je na chrastave kiahne. K tomu céčko, béčko, probiotika. No a výsledok viete 😔
KOčKY, tak si nič nevycitajte..ja som si vycitala,ze sme nesli na infekcne,kedze mi kožna povedala,že preto ma jazvy,lebo nemal ATB. ale moja pedina to vyvratila a nielen ona. proste to tak asi malo byt. my sme mali i tanno hermal,i hypermangan, robila som rovnako ako pri staršom a aj tak ma jazvy . budme radi,že su to iba jazvy, verim,že časom vyblednu, zmenšia sa a nebudu take viditelne ako teraz .
@andys11
@denisocka taktiež mi maminá švagriná vravela že natierala non stop pudrom vnučatá(mali to pred nami mesiac) že ani nemajú flaky pekne sa to pohojilo.....som si vravela ja sprostá, verim týmto novinkám že nepudrovať velmi, dusí sa to......ale teda ked čítam že ste aj pudrovali a aj tak máte jazvy tak fakt je to individuálne....však to že aby horšie nebolo len tie jazvyčky tak je "dobre"
a najhoršie je že aj ja som pokupila kadejaké hovadiny drahý JUST a pod tea trea oleje a toto z toho ....
@majobea
@denisocka asi existuju nejake predispozicie, ako sa to bude hojit. kamoska robila to, co ja. maly bol riadne vyhadzany, presne po 10 dnoch ste nasli uz len dva, tri fliacky. a postup ten isty. tak asi tak. jasne, ze nas to mrzi. ja konkretne este teraz prezivam des, aby to mala mala lepsie, predsalen je to dievca, viem, ze ak to dopadne blbo, bude ju to raz rozhodne viac skriet ako malého. ale co mozem robit??
My tiež mame,ale pevne verím, zee sa to časom stratí, tiež som pouzivala tea tree olej,aj som kupala v hypermangane, dnes je 4 tyzden od kedy sa objavili prve a stál ma a na tvaricke ostali jazivcky :/ ...
@denisocka
@didi35
@adelleli
@andys11
takže baby hlásim sa , boli sme u druhej kožnej normalne bez debaty nám dala silkyderm povedala teda že ten kiahnový vírus je riadne svinstvo čo rozožere kolagen, takže velku nadej tomu nedáva...ale uškodiť mu neuškodí a možno dačo pomože......nárok je raz za život na osobu, ostatne už na vlastné triko
a koľko to teda stojí ten silkyderm?
No my máme dosť výrazne na čele..a na chrbátiku také škvrnky...a neviem čo s tým :/
@didi35 ahoj,aj u nas je to lepsie, na tvari su plytsie , snad len ten okraj na nich je taky ohraniceny,ze to vidiet, zda sa mi ze nad perou sa ten stred akoby dvihol,ze to nieje zdaleka take ako to bolo. na spánku ostala diera ako na zaciatku . na nosteku sa akoby rozplinuly do stratena,jamka je,ale menej hlboka . na brade ma akoby iba taky preliaciny,nie diery . myslím,že to este bude lepsie , natieram stale skydermom , obcas dam contratubex,ale ten mu na tvári robi take supinky , tak iba na noc , aj to fakt obcas . kým este mal silkyderm,davam ten. nas to ma ale take viac pigmentovane ,preto to stale niekomu udrie do oči. inac si to uz ani nejak nepripusťam,srať ma to serie,ale co uz
@adelleli skvrnky na chrbatiku podla mna zmiznu... moj mal na celom tele hrozne a po 2 mesiacoch to este je ruzovkaste, ale uz su na tele plytke a podla mna o par mesiacov uplne zmiznu
@denisocka ja som hrozne spokojna s tymi kremami culevit a rescue, co mi dal ten liecitel, povedal mi, ze o pol roka tie jamky nebude vidiet a fakt ze jamky su plytsie... 🙂 este akurát na spánkoch a na cele bez zmeny. Dam fotku, ako teraz vyzera ta najvacsia diera na lici.
Precitala som toho hodne, laser by som synovi na to uz ani nedala... je to svinstvo. Vraj pomaha suctioning (teda dvihanie tych jamiek podtlakom, vakuovou pumpou, nieco ako mini bankovanie). Tym sa odlepia tie zlepene kolagenove a elastinove vlakna a tkanivo sa nadvihne. Plus dermaneedling, ktory nastartuje tvorbu kolagenu.

@denisocka dala som link na toho co tie kremy predava, liecitel je janos pinter, je to byvaly mudr onkolog patalog biochemik, vraj tie aminokyseliny v culevit kreme dokazu s tym cosi urobit hlboko v kozi, cena bola cca 30€ ... Ale viete ako to je, kazdy ospevuje ten svoj krem, matuzalem krem, contrtubex, bla bla bla, ide o to kto comu veri, tak ja teraz budem verit tomu culevitu + rescue 😉