icon

Kiahne a vysoká teplota

15. okt 2022

Ahojte. Malý ma kiahne, je celý vyhadzany. Ale problém je ze ma veľmi vysokú teplotu. Najviac 40,6. Bojím sa o neho. Aj keď mu dám tabletku tak klesne len na 39,3. Bola som aj na pohotovosti. Samozrejme bez neho lebo je to infekčné aspon tak mi kazali peist len sama. Dali mi len diazepam aby nemal fibrilne kŕče. Prosím čas ako mu mam pomôcť? Ako znížiť teplotu? Ma 9 rokov. Ďakujem.

Strana
z2
luliu
15. okt 2022

V lekárni, je to taký fialový prášok. To nám najviac pomohlo. Vlazna voda, tak 37, pár zrniek hypermanganu, aby bola voda ružová. Veľmi to pomohlo proti svrbenie, vysuší vyrazky a tým, že je voda chladnejšia ako on, keď ma 40, tak aj zrazí teplotu

evina34
15. okt 2022

ja som kupala pri kiahniach aj 5 x denne malú...do silonky dať ovsené vločky, nechať cez ne pretekat vlažnu vodu......perfekne to pomaha /možeš pozrieť aj na you tube videa/...aj to znižuje teplotu aj suší kiahne

hradnapani
15. okt 2022

moj syn to mal takto, tiez sme boli v nemocnici kvoli tomu, museli sme tiez striedat panadol a nurofen, lebo to inak neslo dole a nakazali to tak robit. Proste ked teplota nejde dole, treba zapojit ten nurofen, lebo vysoka horucka tychto stupnov je vacsie riziko ako pripadne vedlajsie ucinky nurofenu. U nas nastastie nic zle po nom nemal.

autor
16. okt 2022

@luliu môžem dieťa kúpať s kiahnami? Myslela som ze nie. Lebo sa zhorsia.

luliu
16. okt 2022

Kúpanie v hypermangan je úplne bežné, odporúčajú to lekári pri kiahnach, kúpali sme viackrát denne na chvíľku, potom len osušiť prikladanim uteráka, žiadne trenie koze

autor
16. okt 2022

@luliu dobre idem do lekárne. Kúpim to. Aj tantum verte. Teplota mu klesla na 38,6. Bojím sa aby znova nevyskocila.

luliu
16. okt 2022

Telo bojuje, viem, že sa bojíš, ale teplota ako taká nie je zlá, neboj, je to znak silnej imunity, zvládnete to

amonet
16. okt 2022

a ak si kiahne nemala aj po kontakte s nimi sa stale da zaockovat a nemat ich

palicka
16. okt 2022

Neboj, bude dobre. Vysoká teplota pri kiahňami ke úplne bežný jav. Vystraší, ale nie je to nič neobvykle. Bola si na pohotovosti, sedel tam lekár. Ak Ti predpísal lieky, aj diazepam, asi vedel prečo a viac ako ženy na MK. Nie je vhodne zrážať teplotu prudko. Teda ak mal takmer 40 a klesla na 38,6, je to super. Musí klesať pomaly. Prd telo by to bol ináč veľký sok. Ak by sa stalo, že pôjde hore, stále je to normálne, aj sa vysype úplne, aj teplota pôjde dole. Ak by však bola dlhšie trvajúca a nešla zrážať striedaním paralenu a nurofenu, zavolaj späť pohotovosť. Nášmu pomohol az kortikoid. Alebo injekciu alebo cipok. Vtedy sa príšerne spotil a bolo úplne po teplote. Netvrdím, že najzdravšie, žiaľ, museli sme po tom siahnuť. Ale vzdy najlepšie povie lekar

maminkadeticiek
Autor odpoveď zmazal
maminkadeticiek
16. okt 2022

Zabaly a vlazna vana na 37 stupnov(vana nema byt chladnejsia aby nedostal sok).Najdi si na nete ako sa to robi.Das vanu 37 stupnovu na 5-10 minut.Zabalis ho nasledne do studenej bavlnenej plienky (jasne moze byt aj uterak)a obalis do deky a takto tocis plienkove zabaly kazdych 15-20 min.Krik si nevsimas.Drz ho stale v naruci.Zabaly sa davaju popod pazuchy okolo hrudnika a brucha.Zabaly a najma vana sa neodporuca ked ma dieta totalne studene nohy a roky,lebo by si ho mohla zosokovat,tak odporucam udrziavat koncatiny v teple,nech mozes zabalovat.Moj maly mal taketo sialene horucky do 3 rokov pri kazdej chorobe,pri kazdych soploch kym z toho vyrastol.Nezaberali ani cipky,po hodine od podania bola horucka spat a si nahrata ked mu uz nemas co dat.Da sa zabalmy zrazit aj o 2 stupne,samozrejme kombinovat s tolko tekutinami kolko donho dostanes,davaj mu pit co mu chuti,najlepsie osladeny cajik.Musis mu dat pit nieco motivacne,lebo na ciste neochutene sa ti v tom stave najskor vykasle.Tie chvile su vzdy pre rodica ciste zufalstvo,ale ja som to zazila uz tolko krat ze viem ze sa ti naozaj da zvladnut.

janage
16. okt 2022

Lieky od teploty pokiaľ nemá bolesti, dávať až pri teplote nad 38.5. Pokiaľ sa obávaš kúpeľa(nám tiež neodporucali) tak zarob hyperpangan do lavvóra a poplachuj ho s menším pohárom vo vani.
Voda pri teplote vždy vždy vlažná, nie studená. Dokonca nám odporúčali začať prijmne letnou a postupne znižovať teplotu.
Pokiaľ dieťa nemá pridružené diagnózy, alebo nie je rizikové antiviritika zrejme nedajú (tam sa naozaj posudzuje prínos a vedľajšie účinky)
Ak sa skrabe skus zo starého tričká hoci ručne spichnut rukavičky. Alebo väčšie staršie bavlnené tričko a zosi rukávy na konci.
A skôr niečo na útlm svrbenie keď už nebudú horúčky čo ho aj bude hoci uspavat.
Ja som mala malé dieťa v akútnom stave ekzému a dostalo antivirotika od koznej. Tam bol ťažký výsev a jej ako akutnemu atopikovi hrozili komplikácie ako zápal pľúc atď.

evaachesa
16. okt 2022

Skús si dať potom vyšetriť protilátky či si tie kiahne náhodou neprekonala. Známa sa tak bola testnut a zistila že má protilátky aj keď nikto si nepamätal že ich prekonala. Ak nie, tiež by som sa dala zaočkovať ako píše @amonet
Držím palce malému nech už to má skoro za sebou. 🙏🍀❤️

autor
16. okt 2022

@luliu ten hypermangan nemali. Ze asi až v utorok. Prešla som všetky lekárne. Nechce mi nič jest lebo ma kiahne aj v ústach.

luliu
16. okt 2022

To nevadí, hlavne nech pije. Aj môj tak mal, mal ich naozaj vsade

autor
16. okt 2022

@maminkadeticiek zábaly mi zakázali dávať pri kiahniach.

autor
16. okt 2022

@evaachesa ja bohužiaľ ale nemám ako od neho odísť a zaočkovať sa.

autor
16. okt 2022

@luliu len už mi momentálne chytil aj hnačku.

maminkadeticiek
16. okt 2022

Ach ano,to dava zmysel.

autor
16. okt 2022

@maminkadeticiek no som bezradna.

maminkadeticiek
16. okt 2022

Hlavne nezabudni ze pri kiahnach nezrazame nurofenom.A ked budes bezradna tak volaj 112,oni ti poradia aj cez telefon.Raz som to tak v krize urobila.

ankare
16. okt 2022

Skoré uzdravenie!

autor
16. okt 2022

@maminkadeticiek nurofen mi dali v lekárni konkrétne na toto. Paralen nezaberal. Ďakujem.
@ankare ďakujem ti.

puskaruka
7. jan 2023

Ako dlho trvala teplota pri kiahňach?

autor
7. jan 2023

@puskaruka u nás dva dni.

ankare
7. jan 2023

Aj môjmu synovi len nurofen zaberá.
Ako je synčekovi?

Strana