icon

Kliešť a reakcia doktora

lily14
11. okt 2022

Ahojte, pomooooc aké mám nervy,musím sa posťažovat ,čo sa mi stalo,už neviem či som P..A ja akobo kto??? A ako by ste reagovali vy?V skratke v sobotu sme boli v l de atď a v nedeľu som našla malému kliešťa,aj keď som ho v sobotu večer kúpala a prezerala ok šla som radšej na pohotovosť ,lebo staršej som raz vyberala a zlomil sa a celé zle! Ok boli sme super dr sekunda a krásne vybrala! Dnes ho vezmem a pozerá uff má ďalšieho mňa hlave,beriem lupu veď som staršia mamička že slepá či čo som😂a fakt kliešť .ok volám dr minimálne 10 krát nedviha že išla som tam a teraz to za ne ...cirkus. Ordinuje do 12:30 bolo 12;32 viem na ja chyba ale viem že sú tam do cca 15 lebo poradne atď. A vravím jej stretla som ju už ako ide domov pred dverami,že pani dr taká vec a že Vás prosím nevyberiete ho ,že ja neviem a nemám problém ani zaplatiť.a ona spustila,že je po pracovnej dobe ako sú to predstavujem atď a že mám v lekárni kúpiť speci pinzetou alebo prísť zajtra poobede že vtedy ordinuje! Ja uff nádych výdych ,že čo??) Že nie že to musí určite ísť von dnes a nie čakať do zajtra a sama to nedám,že idem poprosiť imundr alebo sestričku a ona spustila aká som drzá atď. Potom že poďte to vyberiem,ruky sa jej triasli,nervózna. Ľutujem že som nešla na pohotovosť 😢jasné zlomil sa jej čele to rozvrtala a vkuse svoje a že ja som drzá. No a vtedy som spustila aj ja že to ako som ju rozpráva a ako dr ako sa správa atď a že si mám b ať karty a ísť k inej dr Tak povedzte ako by ste reagovali a či som to presvihla a hlavne keď sa zlomil či mám stresovať😢😢😢fakt som z toho smutná a sorry za dĺžku prispevku

Strana
z5
veronikaszabova
11. okt 2022

@lily14 no neviem... Nikdy sme nikam nechodili kvoli kliestu - vybrali sme ho my. Btw v lekarni mas aj taku sadu na zmrazenie kliesta, jednoduchsie ho vyberies.

A k tej hlavicke - ak je kliest infikovany, uz kusancom infikuje. Takze je jedno, ze sa pretrhol.

h2
11. okt 2022

@lily14 Choď kúpiť do lekárne tú pinzetu a nejakú lokálnu dezinfekciu. Mala som už kopu kliešťov, aj syn ich už mal pár. V živote som s tým u lekára nebola. A to nehovorím o stovkách kliešťov, čo som vytiahla mačkám. Ani pinzetu na to nemám, ale tak ja už mám prax. Toto naozaj nepotrebuje odborné lekárske ošetrenie.

nika1971
11. okt 2022

Klieste vyberam stale sama...bez pinzety, len rukou...aj mackam....problem nie je, ak ostane hlavicka...ta vyhnisa prinajhorsom...najhorsie je vyberat kliesta tak, ze na neho kvapnete olej alebo cokolvek...zacne sa dusit a cele infikovane vnutro zo zaludka vyvrati do ludskeho tela

belllinka
11. okt 2022

Si hysterka 🙄 kup v lekarni pinzetu a vyber kliešťa, fakt s tým potrebuješ otravovať dr, po pracovnej dobe a na pohotovosti??

lily14
autor
11. okt 2022

@h2 ja to neviem urobiť a dcere som to raz dobabrala! A mala.bole4iozu tak fakt sa bojim

lily14
autor
11. okt 2022

@belllinka áno fakt

kleopatra114
11. okt 2022

Áno , prešvihla si to . Veľa šťastí pri hľadaní novej dr.

andrea_82
11. okt 2022

@lily14 je úplne jedno, ako ho vyberieš, či mu utrhneš hlavičku alebo nie. Ak je infikovaný a dostatočne dlho prisatý, tak aj ak ho vyberieš celého, hrozí nákaza. Tiež som bola na pohotovosti s kliešťom len raz, keď už bol obrovský a na takom mieste, že sa mi nedal vybrať. Inak vždy vyberáme sami.

kaktusik007
11. okt 2022

@lily14 no reagovala si priserne a ano, prepiskla si to dostatocne.

kup si v lekarni pinzetu na klieste pre psy - odkedy ju mam, kliesta nevytahujem inak.

kukulienka999
11. okt 2022

Podľa mna reakcia bola drzá, ja som v prácio 16:00 prepinala emaily na out of office a vypla telefón. Treba rešpektovať ordinačne hodiny a pracovný čas kohokoľvek. V tvojom prípade by som sa nabudúce doktorke určite ospravedlnila… chcela ti pomôcť a ty si aj tak nebola vďačná. A ku kliešťovi sa nejdem vyjadrovať, lebo kliešť je fakt posledná vec, s ktorou by som šla na pohotovosť/k lekárke obsadzovať miesto vážnejším pacientom….

liloastitch
11. okt 2022

S kliešťom na pohotovosť?

iwesska
11. okt 2022

Keby kazdy chodil s kliesom k lekarovi,tak by sa chori ludia k nemu ani nedostali. A co,ze sa ti raz odtrhol,to sa ani neposnazis ho vybrat,ale ides otravovat Dr.,kt je uz na ceste domov,aby ho vybrala? Keby ju kazdy takto otravoval po pracovnej dobe,tak sa ani domov nedostane Sa necudujem tej reakcii. Keby ti dieta kolabovalo,nepoviem,ale kliest? O.i.to vybera chirurg. Kup si fakt tu podberaciu pinzetu,s nou to je za par sekund cele aj s hlavou von.

lucka_ke
11. okt 2022

kvôli tebe sa vrátila do ordinácie a ty namiesto ďakujem jej čistíš žalúdok... sa nečuduj, pohľadaj si iného lekára a váž slová

nelca84
11. okt 2022

@lily14 prehanas, su ludia, na ktorych klieste jednoducho "idu", ako napr. moja svokra, ta, by musela chodit na pohotovost v lete asi kazdy den 🙈
Jednoducho sa ich nauc vyberat a neblokuj lekarov s takou blbostou.

h2
11. okt 2022

@lily14 No, máš dieťa, tak najvyšší čas sa to naučiť. Nedaj sa odradiť tým, že sa ti to raz nepodarilo. A dcérina borelióza nemá nič s tým, ako bol kliešť vybratý. Ak bol nakazený, mala by ju tak či tak.

stanulienkat
11. okt 2022

Ty si krava😶

aurora33
11. okt 2022

@lily14 to je dobrá výhovorka že ja to neviem ja to neviem. Tak sa to nauč. Omg nečudujem sa tej doktorke že bola z teba nervózna.

bublinka1426
11. okt 2022

@veronikaszabova nie kazdy vie vybrat to clovek nema pravo ist na pohotovost? chapemze za poplatok..a infikacia do 24hod.

bublinka1426
11. okt 2022

@h2 nie kazdy to vie ,obzvlast ked niekto sam boreliozu prekonal aj po vybrati. clovek ma prirodzeny strach...a toboz ked sa jedna o dieta ....

ivanakal
11. okt 2022

Este raz si to po sebe precitaj a skus si odpovedat ci si to presvihla.. kvoli takymto ludom ako ty sa necudujem ze lekari su podrazdeni (cest vynimkam).. bych sa hanbila jak pes. Uz som prisamvacku citala vsetko..

osky
Autor odpoveď zmazal
veronikaszabova
11. okt 2022

@bublinka1426 ja som mala z kliesta v 15tich rokoch zapal mozgovych blan. A predstav si, ze nelietame s kazdym kliestom na pohotovost/k lekarovi. A ona bola u pediatra po ordinacnej dobe.

bublinka1426
11. okt 2022

@lily14 ja ta chapem ked ma clovek strach zajde za lekarom. ja sama som zle raz vybrala a odbtedy mam strach. no... takze asi tak.

osky
11. okt 2022

https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/videonav...

Toto mam.odskusane a funguje to vzdy.
Voda,mydlo,vatova tycinka

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
bublinka1426
11. okt 2022

@veronikaszabova bud rada ze si prezila.

mandzula
11. okt 2022

Atix to isti, za sekundu ho mas von, usetris nervy sebe, lekarke aj sestricke.

viestta
11. okt 2022

@veronikaszabova mala by si mat doma súpravu na vyberanie kliešťov, najlepšia je ta, čo ma spray na zmrazenie kliešťa, nemuseli ste mať traumatizujuci zážitok. Súprava na vyberanie kliestov je podľa mňa rovnako nevyhnutný obsah domácej lekárničky ako lieky od horúčky.

veronikaszabova
11. okt 2022

@viestta ja ju mam 🙂

doriiis
11. okt 2022

Ano,si P..A.Este k tomu hystericka

Strana
z5