Kliešť a reakcia doktora
Ahojte, pomooooc aké mám nervy,musím sa posťažovat ,čo sa mi stalo,už neviem či som P..A ja akobo kto??? A ako by ste reagovali vy?V skratke v sobotu sme boli v l de atď a v nedeľu som našla malému kliešťa,aj keď som ho v sobotu večer kúpala a prezerala ok šla som radšej na pohotovosť ,lebo staršej som raz vyberala a zlomil sa a celé zle! Ok boli sme super dr sekunda a krásne vybrala! Dnes ho vezmem a pozerá uff má ďalšieho mňa hlave,beriem lupu veď som staršia mamička že slepá či čo som😂a fakt kliešť .ok volám dr minimálne 10 krát nedviha že išla som tam a teraz to za ne ...cirkus. Ordinuje do 12:30 bolo 12;32 viem na ja chyba ale viem že sú tam do cca 15 lebo poradne atď. A vravím jej stretla som ju už ako ide domov pred dverami,že pani dr taká vec a že Vás prosím nevyberiete ho ,že ja neviem a nemám problém ani zaplatiť.a ona spustila,že je po pracovnej dobe ako sú to predstavujem atď a že mám v lekárni kúpiť speci pinzetou alebo prísť zajtra poobede že vtedy ordinuje! Ja uff nádych výdych ,že čo??) Že nie že to musí určite ísť von dnes a nie čakať do zajtra a sama to nedám,že idem poprosiť imundr alebo sestričku a ona spustila aká som drzá atď. Potom že poďte to vyberiem,ruky sa jej triasli,nervózna. Ľutujem že som nešla na pohotovosť 😢jasné zlomil sa jej čele to rozvrtala a vkuse svoje a že ja som drzá. No a vtedy som spustila aj ja že to ako som ju rozpráva a ako dr ako sa správa atď a že si mám b ať karty a ísť k inej dr Tak povedzte ako by ste reagovali a či som to presvihla a hlavne keď sa zlomil či mám stresovať😢😢😢fakt som z toho smutná a sorry za dĺžku prispevku
@lily14 Choď kúpiť do lekárne tú pinzetu a nejakú lokálnu dezinfekciu. Mala som už kopu kliešťov, aj syn ich už mal pár. V živote som s tým u lekára nebola. A to nehovorím o stovkách kliešťov, čo som vytiahla mačkám. Ani pinzetu na to nemám, ale tak ja už mám prax. Toto naozaj nepotrebuje odborné lekárske ošetrenie.
Klieste vyberam stale sama...bez pinzety, len rukou...aj mackam....problem nie je, ak ostane hlavicka...ta vyhnisa prinajhorsom...najhorsie je vyberat kliesta tak, ze na neho kvapnete olej alebo cokolvek...zacne sa dusit a cele infikovane vnutro zo zaludka vyvrati do ludskeho tela
Si hysterka 🙄 kup v lekarni pinzetu a vyber kliešťa, fakt s tým potrebuješ otravovať dr, po pracovnej dobe a na pohotovosti??
Áno , prešvihla si to . Veľa šťastí pri hľadaní novej dr.
@lily14 je úplne jedno, ako ho vyberieš, či mu utrhneš hlavičku alebo nie. Ak je infikovaný a dostatočne dlho prisatý, tak aj ak ho vyberieš celého, hrozí nákaza. Tiež som bola na pohotovosti s kliešťom len raz, keď už bol obrovský a na takom mieste, že sa mi nedal vybrať. Inak vždy vyberáme sami.
@lily14 no reagovala si priserne a ano, prepiskla si to dostatocne.
kup si v lekarni pinzetu na klieste pre psy - odkedy ju mam, kliesta nevytahujem inak.
Podľa mna reakcia bola drzá, ja som v prácio 16:00 prepinala emaily na out of office a vypla telefón. Treba rešpektovať ordinačne hodiny a pracovný čas kohokoľvek. V tvojom prípade by som sa nabudúce doktorke určite ospravedlnila… chcela ti pomôcť a ty si aj tak nebola vďačná. A ku kliešťovi sa nejdem vyjadrovať, lebo kliešť je fakt posledná vec, s ktorou by som šla na pohotovosť/k lekárke obsadzovať miesto vážnejším pacientom….
S kliešťom na pohotovosť?
Keby kazdy chodil s kliesom k lekarovi,tak by sa chori ludia k nemu ani nedostali. A co,ze sa ti raz odtrhol,to sa ani neposnazis ho vybrat,ale ides otravovat Dr.,kt je uz na ceste domov,aby ho vybrala? Keby ju kazdy takto otravoval po pracovnej dobe,tak sa ani domov nedostane Sa necudujem tej reakcii. Keby ti dieta kolabovalo,nepoviem,ale kliest? O.i.to vybera chirurg. Kup si fakt tu podberaciu pinzetu,s nou to je za par sekund cele aj s hlavou von.
kvôli tebe sa vrátila do ordinácie a ty namiesto ďakujem jej čistíš žalúdok... sa nečuduj, pohľadaj si iného lekára a váž slová
Ty si krava😶
@veronikaszabova nie kazdy vie vybrat to clovek nema pravo ist na pohotovost? chapemze za poplatok..a infikacia do 24hod.
@h2 nie kazdy to vie ,obzvlast ked niekto sam boreliozu prekonal aj po vybrati. clovek ma prirodzeny strach...a toboz ked sa jedna o dieta ....
Este raz si to po sebe precitaj a skus si odpovedat ci si to presvihla.. kvoli takymto ludom ako ty sa necudujem ze lekari su podrazdeni (cest vynimkam).. bych sa hanbila jak pes. Uz som prisamvacku citala vsetko..
@bublinka1426 ja som mala z kliesta v 15tich rokoch zapal mozgovych blan. A predstav si, ze nelietame s kazdym kliestom na pohotovost/k lekarovi. A ona bola u pediatra po ordinacnej dobe.
@lily14 ja ta chapem ked ma clovek strach zajde za lekarom. ja sama som zle raz vybrala a odbtedy mam strach. no... takze asi tak.
https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/videonav...
Toto mam.odskusane a funguje to vzdy.
Voda,mydlo,vatova tycinka
@veronikaszabova bud rada ze si prezila.
Atix to isti, za sekundu ho mas von, usetris nervy sebe, lekarke aj sestricke.
@veronikaszabova mala by si mat doma súpravu na vyberanie kliešťov, najlepšia je ta, čo ma spray na zmrazenie kliešťa, nemuseli ste mať traumatizujuci zážitok. Súprava na vyberanie kliestov je podľa mňa rovnako nevyhnutný obsah domácej lekárničky ako lieky od horúčky.
@viestta ja ju mam 🙂
Ano,si P..A.Este k tomu hystericka

@lily14 no neviem... Nikdy sme nikam nechodili kvoli kliestu - vybrali sme ho my. Btw v lekarni mas aj taku sadu na zmrazenie kliesta, jednoduchsie ho vyberies.
A k tej hlavicke - ak je kliest infikovany, uz kusancom infikuje. Takze je jedno, ze sa pretrhol.