icon

Koliky, nadúvanie a nevoľnosť u novorodencov

aktuality
28. júl 2023

Ahojte! hľadala som diskusie na túto tému žiaľ som nenašla ...tak teraz otváram s tipmi radami sa obraciam na vás ...mám trojtýždňovu malú dcérku ktorú kojim ..stále visí na mne ...aj keď je nakojena napapana a je aj prebalena stále je uplakana a trápia nás kŕče v žalúdku ...ja sa už všetko možné snažím robiť aby som upokojila ..robím masáže ..natieram pupok mastickou na uvoľnenie menom pupik berieme probiotiká aj espumisan som už zohnala ..snažím sa jesť čo sa môže jesť nejem žiadne strukoviny kapustu ani čokolády ..a predsa sme uplakane ...neviem zistiť kde môže byť problém ...fenyklovy čaj mi odmieta piť ...ale spozorovala som že niekedy sa neprisaje poriadne a myslim ako cucne na prsia že aj vzduch sa jej tam dostáva do tráviaceho traktu... šťastie je že spinkať vieme v noci ale to uspavanie to je zdĺhavé niekedy aj dve tri hodiny ...a keď ju položím zase sa budí ...potom kojime a potom sa jej čka a potom zase a stále dookola to isté ...prosím poraďte čo by som ešte mohla urobiť nenapadá ma. Nič ...za každu radu budem vďačná

petiiiiiiiiik
28. júl 2023

@aktuality ako keby som čítala o nás! Presne to isté, alurat že naša má 4 týždne. Dnes celý deň by bola len na prsníku. Nič iné nepomáha 🥵 mam pocit že som si už dnes siahla na dno svojich síl. Bohužiaľ radu asi nemám pre teba žiadnu takú, čo si ešte neskúšala.

dzulli1980
28. júl 2023

Pokiaľ masáž nezaberá, treba použiť rektálnu rúrku ... a nie, nie je návyková, moja dcéra na nej "fungovala" 3 mesiace ... a čo sa týka probiotík, nám veľmi pomohol Coliprev.
@aktuality

ema229
28. júl 2023

@aktuality jediné čo pomôže je čas. Vyrastie z toho. A to doslova. Dozrejú jej “vnútornosti” a zrazu zo dňa na deň bude všetko dobré.

ivangeline
29. júl 2023

Skusaj dalej vsetko... ale prejde to samo..niekomu 3/4m a inemu 8 az 10.. :/ Bohuzial. Skusala som tiez vsetko. Pomohlo vyrast. Spatne si myslim,ze to bolo povahou a slabou vazbou..nenasli sme si k sebe cestu.. nechapala som,co jej kedy je. ( mam 4 deti a len jedno bolo urevane a kolikove)

beata_k
29. júl 2023

@aktuality K tomu espumisanu...Musis ho davat pravidelne pred kazdym dojcenim, nie len obcas. Inak nema efekt. Koliky su kapitola sama o sebe. Najlepsie, co mozes urobit, je nechat ju v svojej blizkosti. Nic babatka neupokoji viac, nez mamina naruc.

A rektalna rurka je dobra vec. Je mytus, ze su deti na nej zavisle. Tam je potom iny problem, nie rurka.

lilope
29. júl 2023

@aktuality ak nič z uvedeného nezaberá, tak asi musíš len vydržať. Moja má už 4 mesiace a konečne sa to začína lepšiť. Stále má niekedy bolesti, no už pri nich tak neplače, skôr mrnčí a vystiera nohy od bolesti, hádam to do pol roka prejde, dúfam v to. Skús ešte ten Espumisan a mne bolo poradené aj Sab Simplex, no nič tak nepomohlo ako čas.

123miaa123
29. júl 2023

@aktuality kvalitné probiotiká napr probiofix alebo biogaia a niečo na nadúvanie sab simplex alebo espumsian 🙂 môžete aj coliprev skúsiť k tomu má v sebe enzým laktázu (nie je to probiotikum ako spomínala pani vyššie), ktorá štiepi laktózu keďže bábätká ešte nemajú prirodzene veľa enzýmu laktázy čiže neublíži ale môže pomôcť 🙂

zuzi0911
29. júl 2023

Žiaľ do 3 m treba vydržať. Tráviaci systém je ešte nezrely .
Pozor Espumisan môže tiež robiť bolesti . Skúsiť dávať menej kvapiek ako je odporučené . Probiotiká probiofix baby ,rekt.rurka,masáže,cvičenie s nožičkami a vydržať . Držte sa

aktuality
autor
29. júl 2023

@ema229 jaj tiež by ste mali pravdu ...a ešte hovoria že chlapci sú viac kolikovy no to neplatí asi

aktuality
autor
29. júl 2023

Avšak som so všimla že na bruško keď je otočené skôr sa vyspinka lenže to musí byť pod dozorom náhodou aby sa nepovracala...a druhá vec nositko na sebe tiež ju upokojí lebo ma nohy skrcene a tak je jej dobre ako keď v brušku bola a počuje aj srdiecko ako bije to ju upokojuje