icon

Koliky u štvortýždňového chlapca

marrya
4. feb 2016

Ahojte potrebujem radu.Maly ma skoro mesiac a bolieva ho brusko.Masirujem,cvicim s nozickami ... vigantol som na doporucenie dr. Vyradila a kazala az kupim Baby D od Jamiesonu-ten je na prir.baze a zacala som mu davat teraz kvapky Sab Simplex tak uvidine ci mu zaberu.Je to strasne divat sa na neho ako sa trapi v krcoch .... jaaaj poradte
Chcem mu velmi pomoct,mate nie osvedcene...?je mi jasne ze co inym pomoze nam nemusi no aspon skusim
Sem s radami hned 🙂
Vdaka
Inak pekne papa,pribera si...kojim-davam si pozor co jem,viem co mozem a co nie

candii
4. feb 2016

Skuate babycalm.. nam pomohol a je na prirodnej baze

psychee
4. feb 2016

Ja som na koliky davala este Espumisan Complete - ten je trochu silnejsi ako Espumisan L - 3X denne (aby sa lahsie prdkalo) a Pupikom sme natierali brusko, tiez sme cvicili s nozickami, pomahala obcas aj tepla plienocka na brusko ale nakoniec to aj tak muselo prejst samo. Treba sa obrnit trpezlivostou. Po case to prejde - ja som prestastna ze uz koliky neriesime aj ked reflux ostal 😀

mily7
4. feb 2016

Niekto iní písal nie moja skúsenosť že držať bruško v teple celý čas!dať na bruško bavlnenu plienku aj pri prebalovani! Moja skúsenosť je harvey Karp a nejstastnejsi miminko v okolí! No a stiahnutý biely sum! Kvapky treba skúšať sadnúť nemusia žiadne! Vrav si že to prejde možno už po troch mesiacoch! Pozri toho latpa

marrya
autor
4. feb 2016

@candii to je co kvapky ci ...

marrya
autor
4. feb 2016

@psychee o tom pupiku som pocula tym sa masiruje brusko?treba masaz v smere hod.ruciciek ci protismere?

psychee
4. feb 2016

@marrya v smere... A iba jemnucko... Niekomu to zaberie viac niekomu menej treba skusit. A aj ta nahriata plienocka nieje zla len treba dat pozor aby nebola moc tepla. Skus pripadne aj teply kupel ak ma maly rad vodicku, vyhreje sa, uvolnia sa svaly. A hlavne vela kolisat, cicikat, nech anjelik citi ze v tom nieje sam 🙂

candii
4. feb 2016

@marrya ano kvapky na prirodnej baze.. odporucam skusit

vladenka2
4. feb 2016

kvapky COLIPREV, nám pomohli 🙂

lunedi
4. feb 2016

Presne ako baby pisali,nam pomahalo este byt cely cas na prsniku si dudkal. Pomahalo mu to lepsie zvladat bolesti 😯 po 2mesacnom trapeni,masirovania ,varenia feniklovych cajov,liecikov na prdkanie....som uplne nahodou prisla na to, ze som pila kravske mlieko...a ta mliecna laktoza bola pre malickeho tazko stravitelna
... 😯 ja som nevedela a zbytocne trapila svoje male mimi 😢

mamulibabuli
4. feb 2016

Ukoncenim 4.mesiaca to prejde...-vlastna skusenost

monikalc
4. feb 2016

nam nepomahalo nič, plakal skoro cely den, asi 2 mesiace v kuse, potom sa to pomaly začalo znižovat a prejdenim 3mesiaca tto prešlo uplne ale infacol asi najviac pomahal a hlavne aj čil ked vidim že ho boli bruško dam mu a pomože

adelita37
4. feb 2016

nam pomohol infacol...

blska381
4. feb 2016

Nam pomohli kvapky coliprev

koka3
4. feb 2016

Ahoj.nam nepomohlo vobec nic-mavali sme aj 3-hodinove plakanie.To bolo nieco strasne...ale prisla som na fintu ako svojej malej pomoct.Mozno sa to niekomu bude zdat cudne ale ja som to robila casto ked velmi plakala pri boleni bruska.Vacsinou sme tie zachvaty bolesti dostali ked sa dcerka rychlo napapala-ak to nepreslo do 10minut masirovanim tak som jej dala este papat a bola az taka plna ze sa vyvracala a bola spokojna.Tak som pockala pol hodinku a dala som jej zase papat a uz bol klud.To zalezi aj o tom ako rychlo babatko papa.Drzte sa a nech vam to rychlo prejde 😉

smile31
4. feb 2016

@marrya ahoj aj nas trapili strasne koliky masirovali brusko pupikom, nahriata plienocka ta nam dobre zaberala ale u nas vyhral infacol je to na prirodnej baze ... malis me aj specialne mliecko nutrilon anticolics, kukni tento clanok 🙂 http://casprezeny.azet.sk/clanok/96545/aby-sa-n...

candii
4. feb 2016

@koka3 hej lebo pri rychlom papani sa nahla vzduchu.. treba dat vzdy odgrgnut a vela na brusko davat.. ale no nepomaha vzdy :-/

koka3
4. feb 2016

@candii uz mi aj radili vsetci ze davat prerusovane papat,vzdy odgrgnut ale nasej nic nepomohlo..aj ked vypila len 30 ml mlieka rychlo-hned zacala plakat.a aj trraz druhe babo-syn-velmi rychlo papa-jeho ked nedam odhrgnut po mlieku -do 10 minut sa povracia.

candii
4. feb 2016

@koka3 uz len vydrzat nech crievka dozreju.. len je strasne pozerat ako sa trapia :-/ chudiatka

koka3
4. feb 2016

@candii tak tak..to je na tom najhorsie...ale ten cas rychlo leti..uz len spominam na tie zazitky...vsetko ide rychlo..treba si uzivat kazdy den s detickami 😉

stastnablcha
4. feb 2016

ahoj. my sme to mali pri prvom. najprv som to pripisovala castemu striedaniu mliecok. davali sme espulmisan a pomohol. (inak vraj si ho davaju baby ked idu niekam a potrebuju dat dole objem bruska 🙂 ) a masirovali brusko s pupikom... a davali casto a malo mliecka.. ale musel z toho vyrast... trochu nam pomohla rektalan rurka, ak si to neskusala skus. skusali sme vseliake specialne mliecka a mam pocit ze potom to bolo este horsie :( teraz sme zas na umelom mliecku - bala som sa ze to budeme absolvovat zas, ale nastasie mame amilk a ten sadol bez tychto komplikacii... chvalabohu lebo to by som uz nechcela zas absolvovat. drzim moc palce nech sa z toho uz skoro "vyprdka🙂 "

cecil36
4. feb 2016

@marrya aj materske mlieko moze skodit, takze ja by som skor patrala po pricine ako tlacila do maleho kvapky.

kredog
4. feb 2016

vyhni sa všetkým mliečným výrobkom, pretože kazein sa dostáva aj do materského mlieka a ten spôsobuje deťom koliky.

luba41
4. feb 2016

jedz pestrú stravu a neobmedzuj sa..ani strukoviny nevyraduj z jedálnička..zaobstaraj si nosič alebo šatku a nos dieťa , netreba určite žiadne "lieky na bruško", http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/kolik...

domca32
4. feb 2016

@marrya ahoj,ja mam uz teraz nastastie 2rocneho syna,ale viem,ake je to ma koliky :( bohuzial...raz sme s chlapom zapoculi v radiu o jednom zazracnom lieku 🙂 teda aby sombola presna,kvapkach...volaju sa ColiPrev!!!sice za ne dost vyhodis penazi,ale stoji to zato!!my sme kupili 2flasticky a uz ked sme malemu druhykrat nakvapkali pred kojenim sme citili,ze nema take brusko tvrde a ani tak neplace 🙂 kupis to v kazdej lekarni..stoji to od 12-14eur,vydrzi jedna flasticka zhruba na 30davok...je to dar od Boha,ten ColiPrev 🙂 🙂

domca32
4. feb 2016

@marrya a este mi mozes verit,ze ak kojis,tak pri tych kvapkach ColiPrev si mozes dat aj inak zakazane jedla 🙂 segedin a tak 🙂 🙂