Koliky u štvortýždňového chlapca
Ahojte potrebujem radu.Maly ma skoro mesiac a bolieva ho brusko.Masirujem,cvicim s nozickami ... vigantol som na doporucenie dr. Vyradila a kazala az kupim Baby D od Jamiesonu-ten je na prir.baze a zacala som mu davat teraz kvapky Sab Simplex tak uvidine ci mu zaberu.Je to strasne divat sa na neho ako sa trapi v krcoch .... jaaaj poradte
Chcem mu velmi pomoct,mate nie osvedcene...?je mi jasne ze co inym pomoze nam nemusi no aspon skusim
Sem s radami hned 🙂
Vdaka
Inak pekne papa,pribera si...kojim-davam si pozor co jem,viem co mozem a co nie
Ja som na koliky davala este Espumisan Complete - ten je trochu silnejsi ako Espumisan L - 3X denne (aby sa lahsie prdkalo) a Pupikom sme natierali brusko, tiez sme cvicili s nozickami, pomahala obcas aj tepla plienocka na brusko ale nakoniec to aj tak muselo prejst samo. Treba sa obrnit trpezlivostou. Po case to prejde - ja som prestastna ze uz koliky neriesime aj ked reflux ostal 😀
Niekto iní písal nie moja skúsenosť že držať bruško v teple celý čas!dať na bruško bavlnenu plienku aj pri prebalovani! Moja skúsenosť je harvey Karp a nejstastnejsi miminko v okolí! No a stiahnutý biely sum! Kvapky treba skúšať sadnúť nemusia žiadne! Vrav si že to prejde možno už po troch mesiacoch! Pozri toho latpa
@marrya v smere... A iba jemnucko... Niekomu to zaberie viac niekomu menej treba skusit. A aj ta nahriata plienocka nieje zla len treba dat pozor aby nebola moc tepla. Skus pripadne aj teply kupel ak ma maly rad vodicku, vyhreje sa, uvolnia sa svaly. A hlavne vela kolisat, cicikat, nech anjelik citi ze v tom nieje sam 🙂
Presne ako baby pisali,nam pomahalo este byt cely cas na prsniku si dudkal. Pomahalo mu to lepsie zvladat bolesti 😯 po 2mesacnom trapeni,masirovania ,varenia feniklovych cajov,liecikov na prdkanie....som uplne nahodou prisla na to, ze som pila kravske mlieko...a ta mliecna laktoza bola pre malickeho tazko stravitelna
... 😯 ja som nevedela a zbytocne trapila svoje male mimi 😢
nam nepomahalo nič, plakal skoro cely den, asi 2 mesiace v kuse, potom sa to pomaly začalo znižovat a prejdenim 3mesiaca tto prešlo uplne ale infacol asi najviac pomahal a hlavne aj čil ked vidim že ho boli bruško dam mu a pomože
Ahoj.nam nepomohlo vobec nic-mavali sme aj 3-hodinove plakanie.To bolo nieco strasne...ale prisla som na fintu ako svojej malej pomoct.Mozno sa to niekomu bude zdat cudne ale ja som to robila casto ked velmi plakala pri boleni bruska.Vacsinou sme tie zachvaty bolesti dostali ked sa dcerka rychlo napapala-ak to nepreslo do 10minut masirovanim tak som jej dala este papat a bola az taka plna ze sa vyvracala a bola spokojna.Tak som pockala pol hodinku a dala som jej zase papat a uz bol klud.To zalezi aj o tom ako rychlo babatko papa.Drzte sa a nech vam to rychlo prejde 😉
@marrya ahoj aj nas trapili strasne koliky masirovali brusko pupikom, nahriata plienocka ta nam dobre zaberala ale u nas vyhral infacol je to na prirodnej baze ... malis me aj specialne mliecko nutrilon anticolics, kukni tento clanok 🙂 http://casprezeny.azet.sk/clanok/96545/aby-sa-n...
ahoj. my sme to mali pri prvom. najprv som to pripisovala castemu striedaniu mliecok. davali sme espulmisan a pomohol. (inak vraj si ho davaju baby ked idu niekam a potrebuju dat dole objem bruska 🙂 ) a masirovali brusko s pupikom... a davali casto a malo mliecka.. ale musel z toho vyrast... trochu nam pomohla rektalan rurka, ak si to neskusala skus. skusali sme vseliake specialne mliecka a mam pocit ze potom to bolo este horsie :( teraz sme zas na umelom mliecku - bala som sa ze to budeme absolvovat zas, ale nastasie mame amilk a ten sadol bez tychto komplikacii... chvalabohu lebo to by som uz nechcela zas absolvovat. drzim moc palce nech sa z toho uz skoro "vyprdka🙂 "
vyhni sa všetkým mliečným výrobkom, pretože kazein sa dostáva aj do materského mlieka a ten spôsobuje deťom koliky.
jedz pestrú stravu a neobmedzuj sa..ani strukoviny nevyraduj z jedálnička..zaobstaraj si nosič alebo šatku a nos dieťa , netreba určite žiadne "lieky na bruško", http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/kolik...
@marrya ahoj,ja mam uz teraz nastastie 2rocneho syna,ale viem,ake je to ma koliky :( bohuzial...raz sme s chlapom zapoculi v radiu o jednom zazracnom lieku 🙂 teda aby sombola presna,kvapkach...volaju sa ColiPrev!!!sice za ne dost vyhodis penazi,ale stoji to zato!!my sme kupili 2flasticky a uz ked sme malemu druhykrat nakvapkali pred kojenim sme citili,ze nema take brusko tvrde a ani tak neplace 🙂 kupis to v kazdej lekarni..stoji to od 12-14eur,vydrzi jedna flasticka zhruba na 30davok...je to dar od Boha,ten ColiPrev 🙂 🙂

Skuate babycalm.. nam pomohol a je na prirodnej baze