icon

Koľko antibiotík brali vaše deti do 20 mesiacov?

19. júl 2024

Mamky čisto ide o prehľad. Koľko antibiotík brali vaše deti do 20 mesiacov? Dcérka momentálne berie už druhe. Doktorka povedala že mám byt rada že to tak dobre zvláda, že len druhe teraz nasadíme a ma 20mesiacov. Že iné deti v jej veku už brali aj 4,5. Tak ma zaujíma, Dakujem

Strana
z2
niggaballs
Odpoveď bola odstránená
petamich
19. júl 2024

nas nemal do dnes antibiotika a ma 3 roky, podla mna je to vysoko individualne

gelifil
19. júl 2024

moje deti 12 a 17 brali doteraz 0x a 1x

tibor79
19. júl 2024

Žiadne

autor
19. júl 2024

Zabudla som napísať, dcérka narodená v 29tt 🙂

lucia13022023
19. júl 2024

Raz. Keď mal dva týždne dostal silný rsv plus zápal pľúc. Od vtedy chorý nebol 🙏

stellarstar
19. júl 2024

Ja som mala mesiac a dopovali ma s atb ( ťažký obojstranný zapál pľúc + obojstranný zápal str ucha ) a som tu
Nerieš, radšej liečiť ako zanedbať

larena
19. júl 2024

Moja bude mať 17m a zatial nebrala žiadne🙏🏻a to chodí do jaslí..dúfam že zostane takato odolná

vandica
19. júl 2024

Môj syn mal prvýkrát antb keď mal 6r.

beata_k
19. júl 2024

Dve deti a nula antibiotik do 20 mesiacov.

autor
19. júl 2024

Ale všetky mamky máte zrejme terminovky však? 🙂 lebo je úplný rozdiel predcasniatko a v termíne.

majamat
19. júl 2024

ja si uz nepamatam,a le myslim ze celkom urcite brala 2x, este sa mi zda, ze 1x mala v 6m. moja narodena v termine.

a teda v skolke byvala chora viac, nmala vzdy hned ATB, ale casto sa z toho nevedela dostat, az to preslo aj do teplot a ATB nakoniec dostala. po prelieceni bol nejaky cas pokoj. no kolkokrat to bolo, to netusim.

odkedy je v skole ( ma cez 13r ), chora takmer nebyva.

vandica
19. júl 2024

Mám synovcov dvojičky narodených v 32 alebo 33 TT neviem presne, a tiež nemali do 20mesiacov antb ani jeden.

misinka0611
19. júl 2024

0 antibiotík. Prvé mal syn ako 6 ročný, dcéra má 3 roky a ešte žiadne nemala.

kacena4
19. júl 2024

no nasa 29tt takmer kazdy mesiac atb a hospitalizácia na 2tyzdne na olucnim s kyslikom. ano mozes byt rada ze len 2 vybrala. prvy rok je najhorsi u predcasniatok

vevesh
19. júl 2024

Antibioticky krem jej natierali v nemocnici, lebo jej nemenili casto plienku. Inac do 2 rokov mi ziadne dieta nebralo antibiotika, a teda dokopy pri vsetkych 4 detoch som videla antibiotika maximalne 5x.

cookie29
19. júl 2024

pozri, mne dieta malo za pol roka 8 zapalov ucha. Ak dobre pocitam, niektore presli pri ATB prvej urovne, niekde sme mali 2 krat na jeden zapal. A toto bolo len por roka. na operaciu sla cosi po roku... a starsie dieta tiez malo problemy ked bolo male. Obe narodene normalne. Ale napriklad starsie od cca 2.5 roka do 7 rokov nebolo chore ani raz, ono si to vybavilo ked bolo malicke. Ani v skolke nebolo chore ani raz, okrem 1x Covid.

mikitilik29
19. júl 2024

Nám známa doktorka z rodiny hovorila, že ak sa dá tak co najďalej oddalovat antibiotiká. Takže staršia dcéra prvý krát brala antibiotika v 3,5 r. Mladšia má 23 mesiacov a zatiaľ chvála Bohu nebrala ani raz 🙏

vroni
19. júl 2024

V tom veku brala dcéra ATB presne raz, v 8. mesiacoch mala zápal pľúc, tak vtedy. Druhé brala až v piatich rokoch, na zápal močových ciest. Tretie zatiaľ nebrala. Má 18 (rokov). Syn dostal len raz jednu dávku preventívne pred (srdcovou) operaciou, inak ATB ešte nebral, bude mat 11 (rokov)

autor
19. júl 2024

Dakujem, že ste sa podelili ako ste to mali🙏 jasne, je to úplne individuálne. A je ozaj veľký rozdiel ako som spomínala vyššie mať terminovku a mať skôr narodené predcasniatko a piplať ho od prvej sekundy hlavne ten prvý rok ❤️

jazula
19. júl 2024

Do tých 20m asi 2x ATB, raz z toho vnútrožilové v nemocnici. Len tento rok už mala 2x ATB 🫣, v máji mala 3r. Narodená v termíne a žije hlavne na ovocí a zelenine…

zuzike123
19. júl 2024

Moje predcasniatko dostalo prve atb asi 30min po porode a potom este niekolko atb kokteilov do 2r. Odvtedy nejake mala, ale v principe je najzdravsia spomedzi svojich surodencov.
Neporovnavaj svoje dieta s inymi, kazde ma inu imunologicku a geneticku naloz, darmo ti niekto povie, ze do 18r nemal atb, ked tvoje male dieta je chore a bez atb moze umriet 🙈

dzejny656
19. júl 2024

Žiadne. Prvé mala až keď začala chodiť do škôlky.

ns994
19. júl 2024

Ja mam narodene v termíne. 19m Atb este nemal (ak neratam framykoin co dostal od dr) no zato bol operovany. Mozno vtedy mu dali ale veru neviem 🤷‍♀️Ono zas, ked ich potrebuje tak potrebuje co narobime. Ja som bola narodena tiez v termine a chora som bola dost casto ako dieta a aj atb som mala dost.

siska53
19. júl 2024

U nas v oboch pripadoch rovna 0.

majka879742
19. júl 2024

Dcéra ma takmer 4 a ešte žiadne, syn bral ani nemal 2 mesiace (dostal stafylokoka- doteraz neviem kde a od koho🤷) . Tvoja dr. Ma pravdu a hlavné ked je narodená predčasne 🙂 radšej dať ATB ako niečo zanedbem ... 🙂

anavixy
19. júl 2024

Nemyslim si ze je az taky rozdiel ci slo o prescasniatko alebo dieta v termine ak sa bavime napr. o 12+ mesacnych detoch.. a hlavne sa tazko porovnava ked nevieme o ake ochorenia slo, keby si sa pytala kolkokrat mali vase deti atb kvoli kaslu a soplu, alebo kolkokrat nali vase deti atb kvoli uroinfekcii, kvoli zapalu stredneho ucha, abscesu.. proste uplne zbytocne porovnavanie nepotovnatelneho. Pokial dostane dieta atb na zaklade adekvatneho vysetrenia a teda dostane ich opodstatnene, tak je jedno ci ich malo 2x alebo 7x, ked ich potrebuje, tak nech ich berie.

amelie2017
19. júl 2024

Dcera do 5 rokov len 1 - 9 mesacna mala zapal mocovych ciest. Potom ked mala 5 dalsie a tuto zimu ako 6 rocna dalsie.
U 3 rocneho syna uz neratam. Tak 5-6 krat za rok.

tibor79
19. júl 2024

Trošku obočím, viem, že bola iná doba.... Ale moj otec zobral prvé atb ako 30 ročný.

svetlonos
19. júl 2024

U prvého munimalne 2x a druhy ma rok už mal 3x.
A dr nedáva atb veľmi rada. Zapal stredného ucha, a potom hrozne kadle a teploty.
Prvý kojeny cez dva roky, druhy do teraz, ma rok. Kamoskyn syn, neukojená, prve atb v 3 rokoch. Nebyval chory.

Strana
z2