icon

Kontrola po dvoch rokoch u očnej. Potrebujeme výmenný lístok?

12. máj 2023

Ahojte objednala som dceru na kontrolu po 2rokoch ako bola prikazane p.doktorkou,treba doniest znovu vymenny listok?objednavaka som elektronicky za 15e a tam sa dovolat je nemozne,Mudr.Svrcekova Nitra,dakujem

taktotedanie
12. máj 2023

Budete riesit okuliare? Pokial ano netreba
Ak nie potrebujete

viestta
12. máj 2023

@taktotedanie ak je u ocnej dispenzarizovana, z akehokolvek dovodu nepotrebuje vymenny listok ak ide na kontrolu

taktotedanie
12. máj 2023

@viestta po dvoch rokoch ano
Dispenzarizacia je na specialne diagnozy a specialne sa to vykazuje do poistovne,pacient podpisuje papier , ze suhlasi aby bol zaradeny do dispenzarizacie a chodi sa na komtroly kazdy mesiac alebo kazde tri mesiace, su to diagnozy ako glaukom, ochorenia makuly etc
Toto nie je dispenzarizacia ale len , ze ma u nich dieta zalozenu kartu, vymenny listok potrebuje
Nemylte si pojmy, ak nemate dostatok informacii neradte
Pekny den

autor
12. máj 2023

@taktotedanie kontrola dioptrii a ocneho tlaku ,dcera nosi okuliare,od malicka kazdy rok kontrola ,az naposledy ze staci o 2roky,tak teraz su uz 2roky tak som objednala

andrejka1974
12. máj 2023

Netreba ak idete na kontrolu my chodíme k očnej od 2 rokov pravidelne na kontroly a nikdy sme nepotrebovali výmenný lístok tak isto chodíme kardiologické každé dva roky a nepotrebujeme ani tam

jaskolka
12. máj 2023

@taktotedanie ak si doktorka ich takto zavolala, že pri predošlom vyšetrení uviedla v zázname "kontrola o 2 roky" tak idú vrámci kontroly. Nepotrebuju výmenný lístok.
Iné by bolo, keby im ukončila nejakú liečbu a oni by, sa rozhodli ísť tam po takom čase znovu. Vtedy áno, treba výmenný lístok.
No podľa toho, čo píše autorka, oni sú ten prvý prípad.

jaskolka
12. máj 2023

Autorka, nie, nepotrebujes nový výmenný lístok