Kraniálna remodelačná ortéza hlavy
Ahojte.
Prosím Vás, hľadám mamičky s detickami, ktoré nosia remodelacnu ortezu na modelovanie hlavičky dieťaťa. Rada by som sa zoznámila s mamičkami a vymenila informácie.
Najlepšie ak sú z Košíc, ale samozrejme aj z celého Slovenska.
Budem sa tešiť.
S pozdravom, Lucia

@mishelka2514
@mishelka2514 ahoj. Aj nam.dr spisakova odporuca helmicku. Fakt vam.pomohla ? Netrapilo sa babetko velmi ? Ako dlho ste ju nosili ? Velmi sa toho obavam.
@kikus48 neobavajte sa vobec, chodte do toho. Dieta to vobec neregistruje, iba ked mu ju davam dole a nasadzam naspat. Vtedy trosku zamrnci a to je cele. My nosime od zaciatku decembra a v polke marca uz davame dole. Je to kratky cas zo zivota babatka a nebudete si potom vycitat co by bolo keby. A doktorka uz videla tych hlaviciek urcite vela takze vie posudit ci je naozaj potrebne alebo nie. Drzim palce 👍🏼
@kikus48 my sme bohuzial zacali nosit priblicku az od 9.mesiaca,co ma za nasledok to,ze hlavicka uz nebude az tak krasne upravena. Nosime ju uz 4 mesiace,ale nelutujem. Maly si na nu krasne zvykol,nestahoval ju,neplakal, aj dr.sa cudovala,ze si na nu privykol hned od prvej chvile. Chodte do toho,aby ste si neskor nevycitali, ze ste mohli svojmu babatku pomoct a neurobili ste to. Naozaj je to len o zvyku a o tom,ako to babo prijme. Ale urcite Vam aj dr.povie,ze cim je dieta mladsie tym skor sa dostavia vysledky. A aj to,ze najlepsie je nosit prilbicku v obdobi,ked nie su horucavy. Vacsinou sa nosi 3 mesiace. Cestu do BA sme zvladli, skenovanie hlavicky netrvalo ani 5 min. Ak by ste mali akekolvek otazky,pokojne sa pytajte,napiste,rada vam odpoviem,ale urcite by som uz 2x nevahala a isla do toho znova. Drzim palce
@kikus48 prve a najvacsie vysledky bolo vidno hned po mesiaci,vtedy sa to krasne upravilo a upravuje sa to doteraz,chodime kazdy mesiac na kontrolu k dr.spisakovej a sme s nou a jej pristupom spokojni 🙂
@mishelka2514 dakujem za odpoved. Asi do toho pojdeme.
Ahojte maminky, aj ja chcem malemu riesit ortezu, ma velmi zlezanu hlavicku, uz ma 8 mesiacov, co ma hneva, ze som na tuto moznost nenarazila skor, pediatricka samozrejme o nej nevie... Teraz som si precitala co najviac na konikovi, ortopedovi teda pojdeme Kusinovi, tam sme boli aj s klbikmi aj so starsim, len mi prosim neviete poradit nejaku dobru neurologicku - neurologa v Bratislave pripadne okoli, ku kt. sa dlho necaka, priadne aj v Ruzinovskej nemocnici priamo a teda by nam dal odporucanie, dakujem 🙂
dobry den. prosim vas dr. kusin vas objenal aj na zlezanu hlavicku? ja som tam dnes volala a sestricka mi povedal, ze robia len klbiky ☹ dakujem
Dobry vecer, nie na to je neurolog a ked mate od neho papier, dr. Kusi Vam len predpise kranialnu ortezu, ale hlavicku ako taku nieriesi, kvoli poistovni je potrebne mat aj paier od ortopeda, aby to preplatili.
Ahojte. Tak ortezu nosime takmer mesiac a hlavka sa na pohlad krasne upravuje. V noci sa mi mala budi vela, neviem ci orteza ci brusko je problem, ale cez den s nou funguje bez problemov. Dokonca sa mi zda ze nabrala viac odvahy a zacala lozit a sediet
Ahojte maminky, nas to asi tiez caka, tiez len slaba forma, skor z estetickeho hladiska, lekari nas od toho odradzaju. Chcela by som sa spytat, ci mi niekto moze ukazat fotku tej ortezky, zatial sme si vybrali sovicky, ale nie som si ista, ako to bude vyzerat. Ak niekto mozete uverejnit fotku ortezky, staci bez dietatka samozrejme, budem rada. Boli sme v Protea, takze ak mate niekto ortezku odtial a mozete ju sem dat alebo mi poslat... dakujem pekne.
Ahojte.je to tu ešte aktuálne?
Mame 8mesiačikou a tiež nam uz prilbičku idu upravovat na hlavičke
Vo štvrtok.no bojim sa,maly je stale nespokojny,nie všetko sa mu pači tak neviem,ze ci ju vyhdrzi nosit.tiež namna všetci (teda len rodina vie) ze načo ze vlasky to zachrania a tak. Ze naco ho trapit.no nechcem aby sa mu raz smiali.ja sa velmi trapim za to aj hnevam na seba ze sa to stalo.no uz ked som si isla zatym,neurologička nie malého lekarkq povedaj ze je stuhnuty a akoby ho nieco tahalo dole do madraca,ze nevedel byt inak.riesila som to uz o 3tieho mesiaca a lekarka stale ze sa to upravi,tak v 7m som sa uz nato dala sama.sama proti vsetkym pre mojho synčeka
Aj my sme mali dost zlezanu hlavicku. Prilba pomohla. A u chlapca je to trosku ine kedze maju kratke vlasy. Tiez som si to vycitala ale moja inak ako na chrbatiku nebola ak som ju aj otocila vzdy to skoncilo rovnako... Nedajte na reci ludi a riadte sa svojimi pocitmi. A co sa nosenia tyka deticky to zvladaju lepsie nez maminy. Len pozor na nosenie v horucavach sa neodporuca a v ziadnom pripade pri chorobe-horuckach. Drzim palce 😉
Ale teraz su horucavy skoro stale a ortezka sa ma nosit 23 hodin denne.... Maly ma mokru hlavicku aj bez toho, tak to bude asi boj. Pochybujem, ze sa mu to bude pacit..
Jasne, aj my sme polohovali, ale vzdy sa otocil, kam on chcel.
Aj nas maly sa dost poti,stale je teply,idu nam aj horne jednotky.
Cudujem sa preco davaju ortezku na leto....
Asi kdo ako si zacne vybavovat... My mame uz v oktobri 12mes.vysledok sa da zmenit do 14mes asi neni naco cakat :(
mony14 ... ako keby som čítala "náš príbeh". Presne aj pri mojom synčekovi to bolo rovnaké ... Riešila som zležanú hlavičku s detskou dr. a tá nás stále ubezpečovala, že hlavička, sa sama upraví ... Choďte si za svojim, nič sa samo od seba len tak neupraví... my sme mali presne, ale fakt presne na vlas rovnako zležanú hlavičku ... bolo mi do plaču, keď som sa na môjho malého chlapčeka pozrela ... začali sme nosiť tiež dosť neskoro ... v 9 mesiacoch, ale nebolo síce leto ... čím skôr, tým lepšie ... a presne ako píše loknicka ... je to chlapček, kratke vlasky to určite nezakryju ...
@mishelka2514 a ako ste natom dnes?
@mishelka2514 aj mne vsetci hovorili, ze to sa spravi, ale mne to nedalo. o tyzden ideme po helmicku do Ostravy, my sme v CR.a neurochirurg v Ostrave mi povedal, ze to sa nezlepsi ani polohovanim ani cvicenim. nikto to nevidi, len ja a manzel, a je v cervenom pasme, velmi tezka deformita. som zvedava ko to zvladne. ale lepsie helmicka 3 mesiace ako placka na hlave cely zivot
@mony14
My sme začali nosiť prilbickou v 9.mesiaci, teda trocha neskôr,ale pomohla nám. Nosili sme ju 5 mesiacov,malý je toleroval veľmi dobre. Z ťažkej deformity sme prešli do strednej a rozdiel je viditeľný. Nemá hlavičku takú krásnu aku by ju mal,ak by sme s prilbickou začali skôr,ale to si skoro nikto nevšimne. Ja za seba hovorím ísť do toho čím skôr a nenechať sa odradiť.
Držím palce všetkým mamičkam a hlavne detickam 🙂 🙂 🙂 je to super vec
@gemini255
Držím palce,nech to bábätko dobre znáša. Je veľká škoda,že rodičia si musia vš. vybojovat. Práve lekári by mali na takú možnosť upozornit, je to výborná vec

@javi37 ahoj. Aj nam.odporucaju helmicku ale bojim sa toho velmi.