Kraniálna remodelačná ortéza hlavy
Ahojte.
Prosím Vás, hľadám mamičky s detickami, ktoré nosia remodelacnu ortezu na modelovanie hlavičky dieťaťa. Rada by som sa zoznámila s mamičkami a vymenila informácie.
Najlepšie ak sú z Košíc, ale samozrejme aj z celého Slovenska.
Budem sa tešiť.
S pozdravom, Lucia

Mamicky drzim palce aj vam aj detickam. Deticky to zvladaju lepsie nez maminy. My to uz mame davno za sebou a mala sa len smeje ked vidi fotky... A jej prilba momentalne sluzi na hranie a nosi ju jej velky plysovy zajac 😂
No obavam sa toho,ale ked chcem zmenit hlavku musim.Mozno ma bude trapit okolie,ludia vedia byt zly :( ale aj s tym uz som vyrovnana chcem mu pomoct aby sa mu raz nesmiali 🙂 ked vravia ze je fešak 🙂
Stale si neviem predstavit ten vysledok a to ošetrovanie..prvy den sa nedava na noc a druhy?
My mame prilbicku 10dni.Osetrovanie je v pohode.Mozno mi nebudete verit ale po 3dnoch som videla ze sa to zlepsuje.Hotova som bola.Len mame problem vecer pri zaspavani a celkovo pri nocnom spanku.Zufala som.Cez den je to ok.Myslim ze jej vadi to teplo.
Ako znasali Vase deticky prilbicku pri spanku?
Vsetko sa da zvladnut. Osetrovanie to brusenie a prisposobovanie. Spanok je horsi ale aj tak sa to da. A ked je podla vasich pocitov najhorsie dajte na chvilku dole...
Moj to tiež nevnima až na spotene vlasky.Prisposobuje sa to viac krat?ako raz pri darovany helmičky?Čitala som taky prispevok ze babetku sa hlavka upravila,potom sa mu helmicka uz nedala zavriet a mamička ju prestala davat a hlavička sa znovu zdeformovala(neviem mozno to bolo pri malom babetku)myslite ze je to tak?
@mony14
Upravuje sa to tak,že sa helmicka zbrusi na miestach,kt.casom môžu tlačiť. My sme v priebehu liečby upravovali asi 2-3x. Netrvá to dlho. Je to asi normálne,dieťatko sa vyvíja a mení sa aj jeho hlavička. Keď nám dr.povedala,že liecba je na konci,pýtala som sa ,či je možné,aby sa hlávka zdeformovala... Vraj mala iba jeden takýto prípad,ale išlo len o minimálne zhoršenie. Ale asi záleží aj od toho,kedy sa s liečbou skončí. My sme prestali prilbu nosit,keď mal drobec 14 mesiacov,takže tam sa u nič zásadné nemeni. Dôležité je však polohovať. Bábätko je potrebné sledovať, hlavne keď ma dole prilbicku,pozrieť sa,či nemá natlačené nejaké miesta na hlavičke. V takomto prípade,ak to nezmizne ani hodinu po zložení prilby,treba kontaktovať dr.,alebo toho,kto vám prilbu odovzdával.
Aj vy ste to mali az tak ze babetko bolo cele mokre na chrbatiku ze mu ten pot s helmicki tam stehal my sme to jali vcera k veceru a teplo v izbe nemame.cez den uplna pohoda ale po 17tej vecer je to uz tazke...nechapem ako ju cez den nevnima ak veceru je uz nervozny s tepla.ta sa tomu dako zabranit
Nechcem nic zanedbat.kedy to uz babo tak nevnima ze sa prisposobi teplota hlavicky
@mishelka2514 ahoj. Nam helmicka pomohla ale neustriehla som ze je mala trochu nam zdeformovala co predtym vytvorila.
@mony14 ja som si myslela ze byde tlacit a budu flaky na hlavke. Ale len vzadu na jednej strane kde sy vetracky bolo malo miesta, tam sa hlavka trosku skosila. Ked sme dosli na upravu helmicky tak oni hned ze uz nesedi a koncime. Takze pravdu povediac neviem. Hnevam sa na seba. Skusala som tam volat hned ako som to zistila ale mali dovolenku.
Ahojte tak mi mame prilbicku druhy den a je to hroza strasne sa poti, a to mu ju davam len na spanok, lebo mame 8 mesiacov ked a hra je na brusku cize si netlaci na zlezanu stranu a tym padom hlavka rasie, mame ju davat najma na spanok aby si netlacil na zlu stranu, a ze v lete sa NESMIE NESMIE A NESMIE nosit prilbicka cely den lebo to moze sposobit viac skody ako uzitku, inak zaspinkal s nou pekne ani neprotestoval ale to potenie je hrozne, ak sa mu nahodou uzaku nejaky vyrazky alebo nieco take tak koncime a hadzem to do kosa, za to to nestoji, az take zle to nema a nie vsetci ludia sme rovnako " dokonali" keby to obvodna nespomenula tak ma to ani nenapadne a neriesim to, trosku zlezana hlavicka je mensi problem ako " prehriata " hlava, ak by sa mu nieco stalo tak by som si to do smrti vycitala, podla mna by to mali ddavat iba pri velkych deformitach, ale teraz je taka moda, ale este je to podla mna b plienkach a pokial nevymslia nejaku priblicku kde sa bude hlavka menej potit tak sa este nacakame, o par rokov bude urcite iny material alebo daco take... neviem mam z toho celeho zmiesane pocity, bojim sa aby som nu nosenim prilbicky neublizila, 23 hodin ju nebude mat ani keby sa co dialo, vsak sa hra na brusku a za chvilu aj v sede, v stoji,ked tak mu ju dam len na spanie, neviem. Ako to riesite vy?
Nam povedali ze nepravidelne nosenie nema moc zmyslel,lebo hlavicka rastie pocas celeho dna nie len v noci,mame od vcera prvy den 23hodin a v celku sa to da zvladnut,chladime miestnosti a nepoti sa.na merani po 4dnoch nam povedali ze hlavicka narastla 3mm tam kde bolo treba.my vydrzime pokial sa da,je to jedina moznost zmenit to teraz.a viac prestavok pocas dna tiez neuplizi.mame 9mesiacikou
@fjnejvndjfvnjcnv
Myslim si ze nepravidelnostou sa to potenie zhorsuje,lebo vidim ako si nanu zvykol a nieje to potenie ako prvy den.
Nasa mala uz nosi prilbicku 3 tyzden.Prve dva tyzdne boli velmi zle,ale uz sme si zvykli.Nosi ju vkuse i cez den i cez noc.Ked uz je belmi nervozna tak jej ju na chvilu dam dole,ale nie je to casto.Boli noci ked som jej musela dat dole okolo 3.hodiny,lebo uz sa jej nedalo spinkat.Obliekam jej menej oblecenia,aby sa tak velmi nepotila.Na prilbicku z vnutornej strany,tam kde ma licka a na cele, lepim taky leukoplast,aby nemala ocuchanu kozu,lebo pred tym to po zlozeni prilby bolo dost cervene.Ale vydledky su viditelne.Ja uz po 3dnoch som videla rozdiel.Ako ze som bola ohromena z toho,tesim sa ze sa to zlepsuje,hlavicku uz ma ovela krajsiu.Drzim palce vsetkym,ktori začinaju nosit a maju obavy.Ja som sa trapila kvoli tomu,ale zvykli sme si.Len musite byt trpezlivi a vytrvali.Pekny dnik prajem
Žienky,hlavne stále sledujte ako sa správa koža pod prilbickou. To,že je koža pod prilbou nasuchana znamená,že prilbickou je malá,alebo potrebuje úpravu. Náš malý nadherne,priam ukážkovo zvládal liečbu,avšak posledný týždeň protestoval,lebo prilba ho už natlačila,bol nervózny ... Bábätko vám dá samo najavo,že niečo nie je v poriadku ... len ho musíte počúvať. Prajem mamičkám a detičkám veľa síl a čo najlepšie výsledky ;)
Nosime prilbicku uz 15deň.Akurat ošuchane miesta a začervenane,sme mali na licnych kostiach ale aj to prestalo oblepenym tej časti.Sme v 9tom mesiaci,ako dlho myslite ze sa nosi prilba?je to dane? Alebo u kazdeho inak.je mozne ukončit to po dvoch mesiacou ked uz sa hlavka vyformuje...Dakujem za rady ,inak nam ste tu dost pomohli 🙂 a este otazocka,časom a nosenim je to vnutro tvrdsie a draplavejsie riešenie je tiež leukoplast či na uprave to zbrusia?!
No my sme mali 9m. A zlezanu zadnu čast na merani vraveli 5mm.uz sa mu to guľatý
@mony14
Malý mal necelých 9 mesiacov a prilbu nosil 5 mesiacov. Na konci už mal natlačené miesta na hlavičke a dr.nam povedala,že prilba je mala, ukončili sme liečbu. Závisí to od viacerých faktorov,kedy sa liečba ukončuje. Ak napr.dlhsi čas dr.nevidi žiadne výsledky,je zbytočne,aby to bábo nosilo. Alebo nás prípade,keď je prilba mala. Ja si nepamätám,aby mal tvrdšie vnútro prilby. Draplave to mal vtedy,keď mu to zbrusi,ale neprekážalo mu to. S tým leukoplasom by som bola opatrná. Nedávala by som to,ale ak vám to dr.odsuhlasila,je to len na vás.
@mishelka2514 odporucili nam jeden textilny ktory treba prelepovat kazdy den.Chodili ste tiez do ba? 5mesiacou -23hodin...Myslela som max 3.uvidime co povedia na kontrole o mesiac
@mishelka2514 tak ste ju mali do 14mesiacov?to je kym nezrastie fontanela?uz potom sa hlavka nezlezi znova co za ten cas v prilbicke vytvorila?dakujem za odpoved na taketo otazky ale citam vela tak racej sa pytam
@mony14
😉 Pokojne sa pýtajte,rada poradím. My sme chodili do KE. Nosili sme poctivo 23 hod.denne. Samozrejme,keď bol malý chorý a teplotoval,prilbu sme nedávali. Na to treba dávať pozor. My sme nevedeli do čoho ideme. Ja som sa všetko dozvedela od mamičiek na tomto fóre,za čo som naozaj veľmi vďačná a myslim to úprimne. Tu som sa dozvedela to,že pokiaľ sa s tým začne skoro,nosí sa kratšie,ako keď to začne nosiť staršie dieťatko. To nám potvrdila aj naša dr. Nosili sme od 9-14 mesiacov. Dr.som sa pýtala,či je možné,že aby sa hlávka zasa zdeformovala. Vraj mala iba jeden takýto prípad a bola to min.odchylka. Nosili sme ju do 14.mesiaca a ukončili nosenie kvôli tomu,že bola prilba mala, ale taktiež boli posledné merania bez väčšej zmeny, nebolo potrebné ju ďalej nosit.
Uvidíte,ani sa nenazdáte a o chvíľu aj zabudnete na to,že ste ju mali. Mne to príde akokeby sme ju mali už strašne davno a to neubehol ani polrok od vtedy ako ju nemáme ;) držím palce 😉
@mishelka2514 myslite,ze ked je vysledok vidiet po par dnoch a tyzdnoch este viac,ze je to zasluha prilbicki?myslite ze keby ju nema raste tak zlezano?my mame v prilbicke stale este miesto na rast,tak co by ju upravovalo,ked ju nic netlaci.....

Boli sme si po prilbicku z 3 hodinové testovanie v ba sme sa prehrali takze vydrzali sme.dnes skusime tie hodinove skusky a uvidime