Kraniálna remodelačná ortéza hlavy
Ahojte.
Prosím Vás, hľadám mamičky s detickami, ktoré nosia remodelacnu ortezu na modelovanie hlavičky dieťaťa. Rada by som sa zoznámila s mamičkami a vymenila informácie.
Najlepšie ak sú z Košíc, ale samozrejme aj z celého Slovenska.
Budem sa tešiť.
S pozdravom, Lucia

@zuzka102 @gemini255 tak vcera asi pol hodka a dnes ju ma uz na striedacku (hodinovy rezim) cely den. Plackala, ale dako som ju zabavila aby som ju odputala. Inak cez den mi zaspala a ja som ju teda po hodine nebudila, aby som jej to dala dole. A co ma mrzi, tak mala sa este neotaca na brusko (6mesiac) ale uz sa zacala davat na bok, tak s tou prilbou mi dnes len lezi na chrbatiku a ani hlavkou neotoci. Dufam ze sa rozpohybuje.
@zuzka102 a @gemini255 dievcata dakujem za podporu, uz si dako zvykame, aj mama aj dieta, asi hlavne mama 🙂 napozajtra prechadzame na 23h, tak som zvedava na noc...hlavne sa mi zda, ze mala si musi zvyknut otocit hlavickou ked lezi na chrbatiku, a dat hlavicku tak aby jej bolo pohodlne. Dnes bola nervozna, ale ked mala pauzu, tak bola nervozna aj tak, tak ju mozno trapia zubky a nie prilba. Asi to fakt netreba riesit, proste nasadit a preckat...dakujem este raz.
prosim o radu,nosime prilbicku 3 den a mam pocit akoby mu bola vacsia ako 1.den,stale sa mu posuva na hlavicke a ma tam aj volne miesta...mali ste aj vy ten problem? dik
@janica24 Ano, aj my sme to mali. Ked som sa na to pytala tam, odkial sme prilbu mali, bolo mi to vysvetlene v zmysle, ze ked ma prilbu dieta na hlave a poti sa pod nou, tak akoby odchadzalo zaroven iste mnozstvo tuku a hlavicka sa akoby zmensila. Je to vraj ale pri noseni tejto ortezy uplne normalne. 🙂
to fakt? akoze mu schudla hlavka?😂 takze to nemam riesit a utekat do protei..moc sa nam teda nechce ,máleho stresovat...
oki dik za radu
Ahoj, aj my sme mali helnicku spociatku volnu, malemu padala do cielka, ked som sa na to pytala, povedali, ze to tak ma byt, vraj postupne nebude taka volna. Mali pravdu, uz ju nosime 2 mesiace a o 2 tyzdne ukoncujeme liecbu. Uz mu teraz tak nepada do cielka a hlavka v mieste, kde mala narast narastla o 6mm. Vydrzte. Drzim paste.
ahojte,tak nakoniec sme boli s malym v protei,lebo ked som volala ze mame prilbicku nejaku volnu povedali te nech radsej prideme...kedze sa zacal do toho este aj maly nervozne skrabat a hlavicka mu za uskami cela scervenela tak sme sli..v protei nam potvrdili ze prilbicka sa mohla uvolnit preto ze sa stratil tuk v tej casti hlavicky ale ze hlavka mu do toho dorastie...trochu mu ju vsak upravili,na hlavicku nam doporuculi pouzivat odvar z dubovej kory pri kupani a davam castejsie prilbu dole a vetrat..ja som mu pre istotu este kupila krem z biodermy na atopicku kozu,to mu to pekne ukludni a zamedzuje skrabaniu..tak uvidime
Žienky, ak by mal niekto záujem, viem vám odpredať biodermu atoderm za dobrú cenu. Info do správy
Dievcata stalo sa vasim detickam, ze sa im "vyzula" prilba pocas spanku? Posledne dva tyzne som ju kazdy treti den nasla vedla hlavky a nie na hlavke. A to v noci krmime, takze jej ju napravim. Akoby sa jej posunula vyssie ked v noci prehazduje hlavkou doprava dolava...😨
Nemate niektora skusenost s prilis rychlou napravou hlavicky a makkymi kostickami? Maly bude mat o par dni 6 mesiacov. Nosi prilbu dva tyzdne. Na kontrole po tyzdni bolo zlepsenie o 4mm, zostava mu 3mm uz len. Tak je velky predpoklad, ze po mesiaci uz by to malo byt na 0mm. Uu na pohlad sa mu to zabten tyzden naozaj zlepsilo. Vit D uzivame kazdy den( oleovit z rakuska). Pani proteticka povedala, ze ma zrejme makksie kosticky. Preto sa to tak rychlo asi napravilo. Mam to riesit s pediatrickou? Ci nema nedostatok vit D? Nechcela by som aby sa mu to zlezalo naspat. Ked ju dame dole bude mat 7 mesiacov. Nemate s tymto skusenost?

@gemini255 No hej, v minulosti sa taketo cosi nerobilo, pokial viem, a dnes tiez vela ludi o takejto moznosti nema tusenia, vsak ani ja som nemala, kym nam jedna dr. (nie pediatricka) nepovedala.. Dcerka nosila prilbu len nieco cez 2 mes. a tak sa jej to zlepsilo, ze povedali, ze uz nemusi nosit, ak nechceme. Ale my sme davali dalej, lebo uz to bolo potom pre nas 2v1 (tvarovanie hlavicky + bezpecnosti pri padoch), lebo sa zacala stavat a chodit a samozrejme padat, a som sa citila bezpecnejsie, ked capla na zem s prilbou nez bez nej. 😅