icon

Kraniálna remodelačná ortéza hlavy

lucy35
6. jún 2015

Ahojte.

Prosím Vás, hľadám mamičky s detickami, ktoré nosia remodelacnu ortezu na modelovanie hlavičky dieťaťa. Rada by som sa zoznámila s mamičkami a vymenila informácie.
Najlepšie ak sú z Košíc, ale samozrejme aj z celého Slovenska.
Budem sa tešiť.
S pozdravom, Lucia

Kraniálna remodelačná ortéza hlavy
kitta
18. dec 2017

@lubka261 nechce sa mi velmi kvoli tomu chodit k pediatricke zatial. Asi pockame na kontrolu s prilbou a potom o tyzden mame poradnu. Je to pre mna take neuveritelne, ze to vie tak tu hlavku vyformovat.

janica24
21. dec 2017

ano,ide to rychlo,my mame 1.kontrolu po mesiaci za sebou a krasna zmena a to sa musim priznat ze nedodrziavame 23 hod rezim,lebo malemu idu zubky takze ak je moc nervozny alebo nevie zaspinkat dam ju dole...myslim ze cim skor sa zacne tak aj doba nosenia je kratsia.my sme zacali v 7 mes a myslim ze este mesuac a koncime...treba ken vydrzat

kitta
21. dec 2017

@janica24 kolko mm sa vam napravilo, ak sa smiem spytat? Drzim palce nech o mesiac uz mate dni bez helmicky 😃

kitta
21. dec 2017

Baby a nemate skusenost s tym, ze tam ako prilba druzi na lickach, pri spankoch ze sa to tym opieranim trosku deformovalo na tej kosti pri usku? Ja som si dnes vsimla, ze maly to ma ako keby trosku prehlbene v miestach, kde sa mu to opiera. Zajtra rano zavolam do Protei a skocime tam, ak sa bude dat. Aj ked zajtra posledny pracovny den pred Vianocami. No tak snad sa bude dat.

janica24
22. dec 2017

nam sa upravila asymetria hlavicky ale kolko presne dorastla na mm neviem ale uz je ta hlavinka peknucka,ti co nevedeli ze mal hlavicku zlezanu si uz ani nevsimnu a to sme boli vo velmi tazkej deformite...to okolo licnych kosti my nastastie nemame...urcite treba ist do protei nech to skoriguju

lentvoja
5. feb 2018

Dievčatá, dnes ma malinka prilbu 4.den...na noc mi ju kazali až na piaty den...strasne sa bojím noci...ako to vaše znášali?Čo im pomohlo?... A to nasa spí ešte aj v perinke...

janica24
5. feb 2018

my sme sa vobec tak striktne neriadili tym co by sme mali ale nechali sme udavat tempo malemu..u nas bol zaciatok velmi tazky maly to vobec nechcel stale plakal a ja som bola z toho totalne na nervy..takze sme zacinali velmi pomalicky...ja mozem za seba odporucit pocuvat dieta ako to zvlada a moc to nesilit,kludne dat na 2 hod v noci potom pauzu a tak...zvykne si a potom to pojde uz lahko..my sme sa prave rozhodli po 3 mes skoncit,proste stacio..hlavicka je pekna a nevidime dovod pokracovat...takze hlavne sa nestresovat ze co sa odporuca ale zvolit si vlastne tempo na zaciatku...drzim palce

loknicka
5. feb 2018

@lentvoja my sme tiez nedodrziavali presne vsetko podla pokynov ale dieta to vacsinou zvlada lepsie ako rodicia. A to uz su 4 roky tak si myslim ze odvety pribudli nejake nove rady aj vychytavky... Drzim palce

kitta
5. feb 2018

My sme tiez isli podla maleho. Nastastie to zvladal hned prve dni dobre, takze tretiu noc uz mal celu. Nosili sme mesiac naozaj poctivo a po mesiaci sa mu asymetria zo 7mm dostala na 2mm. Po mesiaci a pol sme skoncili. Dostal 6 chorobu a mal vysoke teploty, tak sme nedavali a prilbicku bolo treba zbrusit. A proteticka by zbruseni povedala, ze uz nemusime nosit. Ja som si tiez nevedela predstavit noc s prilbou. Nam osobne pomohla kamera vecer. Ked som videla ze spi s prilbou uplne ako bez nej, tak som sa ukludnila. Nosenie stalo zato.

lentvoja
5. feb 2018

Naša má veľmi ťažku deformitu, preto by som to chcela nosiť poctivo a čím skôr sa jej zbavit...viem, že pohodlie malej je najdôležitejšie...a určite jej ju budem musieť skladať aj v noci, Lebo bude nervozna...teraz cez deň sa to ako tak dalo...my sa ešte k tomu vždy uspavame na fitlopte a s perinkou a to ma mala už skoro 8 mesiacov...

kitta
5. feb 2018

@lentvoja mozno budes prekvapena ako si zvykne. Ja som si zvykala tazsie ako maly. My sme boli na hranici tazkej deformity. Po par dnoch si zvykne aj koza, aj vlasky, aj celkovo opadne ten pocit, ze ide o trapenie. Drzim palce. Urcite to pomoze.

zuzka102
5. feb 2018

@lentvoja My sme tiez nesli tak rychlo, ta adaptacia na prilbu trvala trosku dlhsie nez predpisany pocet dni. Ale potom sme v noci nosili poctivo, dcerke v noci prilba vobec nevadila, a cez den som davala castejsie dole (na kratsie alebo dlhsie), ale kvoli tomu, ze boli 35-stupnove horucavy a hrozilo prehriatie hlavicky. Treba vydrzat, pre rodicov je to niekedy tazsie nez pre dieta, ono po case tu prilbu nevnima. Vysledok potom ale stoji za to.

lentvoja
6. feb 2018

Baby, prosím ešte poradte...ako ste vedeli, že to má správne nasadené...ked sa hýbe, tak sa jej to na vrchu akoby posúva...raz sa mi to zdá dobre, raz zle...a ešte podkladali ste dietatkam chrbatik, aby mali vyššie? Dakujem

zuzka102
6. feb 2018

@lentvoja Hej, ono sa to trochu posuva, ked sa dieta hybe, ja som mala dojem, ze dcerke sa to aj do jednej strany viac posuva ako hybala hlavickou. Ked sa mi zdalo, ze sa to posunulo moc, tak som jej prilbu napravila a hotovo. Ak si nie si ista, chodte si to radsej checknut tam, kde vam prilbu robili. Chrbatik, teda skor krk tusim, som podkladala poskladanou latkovou plienkou.

lentvoja
6. feb 2018

@zuzka102 ďakujem...nam kazali chrbatik, ale ten krk sa mi viac pozdáva...

zuzka102
6. feb 2018

@lentvoja Tak to bolo nejako tusim krk a pliecka/vrch chrbatika, uz si presne nepamatam. 🙂

janica24
8. feb 2018

my mame vankusik z praveho peria a ten je super,pouzivali sme ten a ma ho dodnes,a aj v kociku sme mu dali usit na sashe taky vankusik vyzera ako masla mal to pod ramienkami..osvedcil sa 😀a prilba sa posuva to je normalne lebo tam musi mat volu..aspon tak nam to stale vraveli v protei...treba castejsie napravovat,cim ale bude hlavicka dorastat do tej prilbocky bude sa to hybat menej...

lentvoja
13. feb 2018

Zienky, zase ja...nemam sa kde inde poradiť....malej sa vzadu robia červené škvrny, neviem či ju to svrbi, lebo krúti hlavkou a je nespokojná, aj keď ju má dole...videla som tu krém dermaguard, zabral vám?...vraj to je z potu, lebo ma dlhé vlasky...2 dni ju nosime, potom to zas liecime a tak dokola.. .

livka_
13. feb 2018

Ahojte. Sme z Ke. Maly ma v 4mesiacoch zlezanu hlavicku a polohovanie na neho nefunguje. Pred mesiacom nam dala pediatricka vymenny listok na neuro k olexe bodnarovej. Ideme tam zajtra koli tomu ze v 3mesiacoch preferoval len jednu stranu a nedvihal sa na brusku..tak vraj pojdeme na rehabky. (Zavratne dlhe cakacie doby nekomentujem) Dnes uz ale hlavicku podrzi...no placka na boku mu ostala. obavam sa ze mi doktorka povie ze vidite..za mesiac sa pekne naucil zdvihat a dovidenia. Mozem teda zajtra trvat na prilbicke hoci je to cisto moja tuzba? Dalsiu poradnu mame az 19.4.

kitta
13. feb 2018

@livka_ ja by som isla na vysetrenie niekam, kde vedia deformitu zmerat. Tu v Ba je viac ortopedov, alebo rovno Protea, kde hlavku pomeraju a poradia. Neporadim, kde ist v Ke, ale tak baby mozno ano.

kitta
13. feb 2018

@livka_ ked uz idete k neuro, tak by som si dala skontrolovat svy, fontanellu. To budete k prilbicke potrebovat. Poukaz na prilbicku by mal predpisat ortoped alebo rehabilitacny lekar.

zuzka102
13. feb 2018

@livka_ Ja byt na tvojom mieste, pokial ma dieta zlezanu hlavicku, trvala by som na tom, aby dostalo prilbu. Nie je to len kozmeticka/esteticka vec, ale moze to istým spôsobom aj deformovat mozog.. tak nam to bolo povedane u rehabilitacnej Dr.

zuzka102
13. feb 2018

@lentvoja Ako vies, že to je z potu? Nemoze to byt otlacene? (Vtedy by bolo treba prilbu upraviť.)

zuzka102
13. feb 2018

@lentvoja Dcerka nosila prilbu cele leto, ked boli 35-stupnove horúčavy, potila sa riadne, ale cervene škvrny nemala našťastie, takze toto neviem, aky liek pomaha, skúste možno častejšie dávať prilbu dole, na krátke chvíle, nech sa hlavička prevetra.

livka_
13. feb 2018

@ingusz
@lucy35 baby kde v ke tu ortezku nameraju a vyrabaju? Zajtra si ju chcem vydupat u lekarky. No ak je to len v ba tak tam ma muz neodvezie...pre dietatko narocna cesta..

lubka261
Autor odpoveď zmazal
emurca
14. feb 2018

@livka_ nam ju v ke predpisala dr. Spisakova v starej nemocnici ale merat sme boli v ba. Vyraba sa v cr. Takze na zaciatku meranie v ba a potom uz upravuju v ke.

zuzka102
14. feb 2018

@livka_ Skus pogooglit.. mne par firiem aj v inych mestach vyhodilo, len by sa zislo zistit co presne robia.. Nechce sa mi verit, ze by iba v BA boli spolocnosti, kde meraju hlavicky.

lentvoja
14. feb 2018

@livka_ my sme boli v martine...orto- protetika...asi je to o čosi bližšie ako blava.. ..

lentvoja
14. feb 2018

@zuzka102 tak nám povedali v ortoprotetike...ze to je kvôli tomu, že ma dlhé vlasky....chcem skúsiť ešte ten krém.. .nechcem ju dať ostrihať a zistiť, že to je to isté...