icon

Krčné a nosné mandle bez operácie

adriana2301
8. máj 2017

Dobry den chcem sa opytat ci su tu mamicky ktore mali ist vyberat nosne a zrezat krcne mandle.Dcerka dost chrapala az slintala v noci a obcas aj apnoe.No posledny tyzden ju pozorujem a mam pocit ze sa to zlepsuje.Uz pouziva pekne dychanie nosom aj ked zachrape a uz nieje rano uslintana.a ani vypadky moc niesu.Mate niektora skusenost ze sa vam z toho deticky same dostali?mala ma krcnu dost velku ci vam to robilo problemy.

stepanka274
9. máj 2017

@katka708 kazde dieta je ine, synator nebyval potom uz chory tak som pouzila svoj citak ze vyckam. Ak by mal problemy urcite by som sa nespoliehala len na babske recepty. Mas ptavdu, 🙂

adriana2301
autor
10. máj 2017

Ahojte mamicky dnes som bola u detskej ta vravela ze dcerka ma vybornu imunitu a ze mam pockat lebo chrapanie pomaly prestava a ani vypadky dychu za posledny tyzden som si nevsimla..mam jej davat dalsie 2 tyzdne ten kortikoidovy sprej ze mandle pracovali aj preto ze sme sa prestahovali tam bolo stale horuco a tu je chladnejsie.Mam jej davat arko defenses este 3 mes.a vela pobytu vonku na vzduchu.Ona nebyva skoro vobec chora.Tak pockame a uvidime ako sa to bude vyvijat.A vam vsetkym dakujem za vase skusenosti a rady.

adriana2301
autor
10. máj 2017

Min.rok som jej v marci zacala to arko davat asi 3 mes. a bola chora az v decembri aj to 1 tyzden a potom som nedala preatahovali sme sa a takto sa to zvrtlo tak snad nam to zaberie a bude dobre.Vraj zmena prostredia to mohla vsetko sposobit.

adriana2301
autor
10. jún 2017

Uz mame po operacii..5 den..doteraz som nespala lebo mala chrapala v noci a mala pauzy..teraz nedokazem zaspat lebo ju vobec nepocujem..asi to potrva kym si zvyknem..stale ju sledujem ci dycha.

miriskaz
27. nov 2017

@adriana2301 ahoj prosim ta kde si dala vyberat mandle?Nas to tiez caka☹
Zvazujeme Sered a Piestany.Budem vdacna ak mi napises svoju skusenost.

stepanka274
28. nov 2017

@adriana2301 nam prave pomohlo prestahovanie z bytu do domu na dedinu a synovi sa velmi pilepsilo. Mal vtedy tiez 6 rokov.

grenka
13. mar 2018

@adriana2301 ahoj a ako dlho ste boli doma ?my ,teraz ideme hneď po veľkej noci mám prvaka

adriana2301
autor
13. mar 2018

@grenka po zakroku 3 tyzdne potom postupne sme sa vracali do kolobehu.nemas sa coho bat ak budete vsetko dodrziavat ani nebudes vediet ako povies si ze uz polrok zbehol ;) drzim palce

fajnosko1993
30. aug 2018

Ahojte baby môžte mi poradiť som zúfalá.Moj syn ma 3 roky a minulí týždeň sme bolí vybrať. Krčné a nosné mandle dnes je uz týždeň. A stále má silné bolestí davam mu čipky proti bolestí tie mu pomahaju malo co prehltne pije jen vodu a polievky neviem co dalej.

pupavocka101
30. aug 2018

@fajnosko1993 bud trpezliva, deti sa z toho dostanu lepsie ako taky dospely clovek, moja sestra si dala vybrat mandle v 20 rokoch a bola 3 tyzdne pn. nemohla nic ale pomahala jej na to zmrzlina, vyskusajte tiez.

claudika111
18. dec 2018

@katka708 mozem sa spytat na ktorej sukromnej klinike ste boli? Dakujem

katka708
18. dec 2018

@claudika111 jednodnovka v Leviciach mediklinik. MUDr. Csendes.

claudika111
19. dec 2018

@katka708 dakujem. Presne ich som nasla na nete vcera. 🙂

zanetamatej
28. dec 2018

Ahojte, vie mi niekto poradiť či je nejaký prípravok z lekárne alebo bylinky čo by pomohlo synovi na zväčšene krčne mandle? Niečo na kloktanie? Má 7r., navrhli nám orezanie laserom, s tým sme nesúhlasili, ale vraj sa mu to môže časom upraviť, mal mononukleozu na jar, odvtedy nič, ale má z tych mandlí zvláštny zápach z úst..dakujem

grenka
28. dec 2018

@zanetamatej to aj mne syn a nosom rozpráva tiež sme nedali ale nosné vyťahovať má 8r

zanetamatej
29. dec 2018

@grenka tiež má zväčšené tie krčné váš syn aj zápach z úst? Niekedy to necítim ale často áno, jemu nosné vyberali minulý rok ale pár mesiacov nato dostal mononukleozu, a všetko sa mu zväčšilo, aj nosné dorástli ale nie až tak veľmi ako keď mu ich vyberali, tak skúšame kortikoidovy sprej do nosa. Chorý býva veľmi málo.. počula som že tie krčné sa môžu deťom aj upraviť samé.

grenka
29. dec 2018

@zanetamatej to je aký sprej kde ho zoženiem?

zanetamatej
30. dec 2018

@grenka Je to Sprej do nosa volá sa Mometason, dostal to od doktorky ušno-nosno-krcnej na predpis, je to kortikoidovy neviem či sa dá voľne kúpiť. Má sa striekat raz denne po dobu 6 týždňov malo by to pomôcť zmenšiť nosnú mandlu..

ninka1609
30. dec 2018

@zanetamatej Aj nam ho predpísali....mala ma 2 roky....ten sprej je pre dospelé osoby

grenka
30. dec 2018

@ninka1609 deti ho nemôžu?

ninka1609
30. dec 2018

@grenka Ja neviem mne to napisali preto lebo sme prekonali zapal uska a je v kuse soplava zo skolky a az na tretiu kontrolu ked sme sli tak mi povedal ze ten sprej je pre dospelych kortikoidy...ale ze by jej to ublizit nemalo uz ho nedvama

sissk
26. jan 2019

Ahoj @lulu2014 už je to síce dávnejšie co si sem písala, ale chcela by som sa opýtať ako ste dopadli s tými homeopatikami. Pomohlo vám to?

lulu2014
27. jan 2019

@sissk ahoj....ano je to davno..ale nakoniec sme ich neuzivali. Preslo aj tak nastastie. Asi som ta nepotesila....ale je to homeopatikum...cize pokial nemate na nieco alergiu...mozete skusit. Inak kazdu chvilu mame HDC.....bejakeho koka a pod.
Drzim palce nech ste ok. 🙂

sissk
28. jan 2019

@lulu2014 aj tak ďakujem za odpoved ;) nám teraz zistili moraxellu, plus ta zväčšená mandla. Chorá nebýva ale dýcha stále ústami tak ma to trápi, lebo dlhodobo to určite nie je dobre.
Vyrastú z toho, len toto ťažké obdobie musíme vydrazt. Aj my aj vy aj všetci ;) všetko dobre ;)

lulu2014
28. jan 2019

@sissk s moraxelou si nerobte starosti. 🙂 Dajte jej Pamycon alebo Uniflox lokalne do nosteka a bude po moraxelle skaredej. ☹️😉Tu sme maaaliiiiii...uz to ani neratam. Aj ked samozrejme ze ma to netesi. Viac ma trapili streptokoky a stafilokoky.
Ale chapem vas ano nie je to lahke a nas mamuny to trapi asi viac ako deti. ..nasa mala naststie pokial nwma vyslovene sopliky dycha nostekom aj ked si myslim ze tiez to nie je na 100%. Alw do cca 6-7 rokov....by som to nechcela riesit.
Potom uvidime. Pevne verim ze to bude uplne ok.
Drzim palce vam a samo ze vsetkym. Nech su tie nase deturence iba zdrave 🙂🙂🙂

alex1212
3. feb 2019

@adriana2301 a to nebýva chorý znamená u vás, že žiadne sople ani kašel?

adriana2301
autor
6. feb 2019

@alex1212 ale ano nadchu dcerka ma to je normalne

1321987
6. feb 2019

@soldi dobrý deň aké kvapky?

meggi28
31. aug 2021

@zanetamatej zdravim, viem ze je to uz nejaky cas od vasho prispevku ale ako ste dopadli prosim s tymi mandlami?? Mame presne ten isty problem. Pred rokom synovi vyberali nosnu a teraz zrejme prekonal mononukleozu a dost sa mu zvacsili krcne, takisto nas odporucili na ich skratenie. Nechcela by som s nim ist nakolko este len pred rokom mu vyberali nosnu a zas narkoza a krcne 😏 neviem co robit a ako mu pomoct, zacal aj tak divne rozpravat “nosovo” ale ide to z tych krcnych.. neviem ci je nejaka sanca k zmenseniu tych krcnych🤭

1321987
31. aug 2021

@meggi28 dobrý deň paradne
Zistili jej alergiu preto mala stále nadchu