icon

Krv na stolici u 9-ročnej dcéry

rebeca2
13. jún 2020

Ahojte, už 4 mesiace má dcéra na stolici čerstvú krv, navštívili sme dvoch gastroenterologov, chirurga, trhliny nemá, stolica vyšetrená na parazity, krv v poriadku, bolesti brucha nemá. Zistili akurát pravdepodobnosť na HIT a pozitívny gén na celiakiu(v krvi však nezistená). Zaradili sme psylium, viac tekutín, ovocie, zelenina, stolica tuhá. Už neviem, ako ďalej. Vraj ,keď sa to do ďalších troch mesiacov neupraví, čaká ju kolonoskopia. Tomu by som sa však chcela vyhnúť. Nemáte niekto podobné skúsenosti, prípadne odporúčania, čo ďalej? Dík.

rebeca2
autor
16. júl 2020

@w3ronika77 veľmi pekne ďakujem za odporúčania, skúsime....ešte sa spýtam, prosím vás, mali ste aj bolesti konečníka, trhliny, lebo dcéra nemá ani krv na papieri ani boľavý konečník, čiže bude to hlbšie...predpokladám,že vám tie polypy vybrali, že?

w3ronika77
16. júl 2020

@rebeca2 nie, nevybrali, vtedy, ak sa nemýlim sa to vypalovalo, a doktor vravel, že by do toho nesiel, že aj tak narastu nové. Neviem, ako je na tom dnešná medicína, či sa niečo zmenilo... A mala som aj bolesti v oblasti konečníka, ale niekedy aj nie. Prajem vám, nech všetko dobre dopadne 😉

zuzana76
17. júl 2020

@rebeca2 synovi robili v Nitre u Gregusa, Dr. Gubanova, dostal len injekciu - sedacia , nebolo to uspatie, na nic si nepamata, pri rectoskopii ani nemukol, u nas to iste, tiez niektora stolica ho ako keby podrazdila a ma trochu krvi, ale inak je ok, len u neho to bude aj ta celiakia nakoniec, preto nema asi v poriadku stolicu, ale cakame este na vysledky biopsie, zatial to ma potvrdene len z krvi.

rebeca2
autor
17. júl 2020

@zuzana76 prosim vas, je to sukromne centrum? Ci statne gastro, my sme od Pezinka, ale do BA v narkoze nepojdem, pozriem radsej v NR, dakujem

zuzana76
17. júl 2020

je to sukromne, tam neuspavaju vobec tusim, davaju len oblbovaciu injekciu, na recto to uplne staci, resp myslim, ze recto by zvladla aj bez toho, moj 9 - rocny ani nemukol, ani okom nezmurkol, hoci on bol pod sedaciou , nakolko predtym mu robili gastroskopiu

rebeca2
autor
17. júl 2020

@zuzana76 prosím vás a čo znamená u Greguša? to je názov centra🙂? kde to prosím nájdeme? je to tá Špitálska ? Lekárka v pohode? Lebo som čítala ,že je nejaká arogantná

zuzana76
17. júl 2020

Ano, Spitalska, aj ja som citala aj negativne recenzie, ja som nemala ten pocit, bola mila, aj sestra s neterou vravela, ze bola mila. Ano, MuDr. Gregus to cele zastresuje a deti sa vysetruju len tam v Nitre, asi nie je ziadny iny detsky gastroenterolog v NR, mozno este v nemocnici, ale ako ambulancia asi nie.

zuzana76
17. júl 2020

@rebeca2 odpoved vyssie, zabudla som oznacit

rebeca2
autor
17. júl 2020

@zuzana76 fuu, tak to dostaneme asi termín niekedy v oktobri, keď sú v NR jediní...alebo dá sa skôr za poplatok, neviete náhodou?

rebeca2
autor
17. júl 2020

@zuzana76 nechcem otravovať, ale ešte ma napadla jedna otázka....či dcéru potrebujú vyšetriť alebo sa dá hneď objednať na zákroky...lebo my už máme pobehané gastro vyšetrenie, resp. krvné odbery všetky...vďaka

zuzana76
17. júl 2020

@rebeca2 da sa za priplatok, my sme cakali tyzden, ale to sa niekto odhlasil, inak by sme cakali asi mesiac, asi bez vysetrenia to neurobia, ale tak treba tam zavolat a spytat sa priamo ich

rebeca2
autor
17. júl 2020

@zuzana76 ďakujem veľmi pekne za všetky informácie🙂

zuzana76
17. júl 2020

@rebeca2 niet za co, aj nabuduce

juliana255
19. júl 2020

@zuzana76 prosím Vás aká je to sedacia injekcia? Dakujem

zuzana76
19. júl 2020

@juliana255 (analgo)sedácia - je to stav psychického a fyzického uvoľnenia až
zníženého vedomia a vnímania, neznamená však úplnú stratu vedomia,
pacient je schopný spolupráce, ale zvyčajne si na výkon nepamätá,
alebo má pamäťové medzery;

juliana255
20. júl 2020

@zuzana76 ďakujem pekne

rebeca2
autor
21. júl 2020

@zuzana76 Dobrý deň, tak po rozhovore s dr. Gubáňovou, síce ráznou ženou, ale dobre mi povedala,,,, musíme najprv zmäkčiť stolicu, čo síce už pol roka robíme, nedarí sa a keď bude aj napriek tomu krv stolici až potom bude dôvod na rektoskopiu , doteraz mi nikto z BA lekárov nebol schopný predpísať Duphalac, dokonca som si ho pýtala....tak ideme na to ,skúsime a uvidíme....vy ste mali krv aj pri redšej stolici? vďaka

zuzana76
21. júl 2020

@rebeca2 ano, my sme mali krv aj pri riedkej stolici, ale viac menej len na toaletnom papieri, mne sa zda, ze aj viem preco, synovi obcas pri stolici vyjde von akoby kusok sliznice a ta sa podrazdi, ona sice pri rektoskopii nic nevidela, ale ja som videla priamo pri tlaceni , lebo syn sa mi stazoval, ze tam nieco citi, ja pojdem s nim este kd etskemu chirurgovi, len ten ma este do konca tyzdna dovolenku

rebeca2
autor
27. júl 2020

@janage zdravím, kúpila som dcére tú Lactulosu a má konečne mäkkšiu stolicu, len sa chcem spýtam, ako dlho to kamoška dávala synovi? ďakujem

marianeta
27. júl 2020

@rebeca2 podľa mňa to bude trhlina..nemusí byť vidieť..Syn to mal a veru dlho sme sa s tým trápili..niekedy mu až po nožičky tieklo,keď som ho dala z wc dolu.. boli sme na chirurgii,prehmatal konečník,či to nie je heneroid a to sa nepotvrdilo..Dal mu mezokainovy gél.. u nás bol problém ten,že išiel na veľkú raz za 2-3 dni a aj keď stolica nebola tvrdá bola objemna a preto sa mu to nevedelo zahojiť.. Postupne začal chodiť každý deň a krvácanie prestalo..Avšak odvtedy si nenechá utrieť zadok papierom( celú tú dobu sme len umývali) ,musíme sprchovať.. mal to dosť dlho..hádam aj pol roka ak nie dlhšie..

rebeca2
autor
27. júl 2020

@marianeta no my sa trápime už tiež asi 5 mesiacov, tiež má dcéra objemnú stolicu, ale kyslo zapáchajúcu, dr. vraj to páchne od veľa vlákniny, ....asi 5 dní užíva Lactulosu a vlákninu Optifibre a stolica je lepšia a zatiaľ klop klop som krv nevidela aj keď môže byť v tej riedkej stolici schovaná, neviem...len neviem,ako dlho užívať Lactulosu,predsa dlhodobo to asi nie je dobré....

janage
27. júl 2020

@rebeca2 joj to neviem, nie som s nou teraz tak castov kontakte. Ale v lekarni vam urcite poradia.

janage
27. júl 2020

@rebeca2 inak na liekoch, ktore sa nesmu uzivat dlhodobo to je napisane v pribalovom letaku

kubkovamama
27. júl 2020

@rebeca2 ahoj,môj teraz už 12r mal s tým tiež problém,ale striktne som vyhodila sladkosti a mäso,mlieko vôbec sa u nás nepije,mal aj HIT ako malý,teraz sú výsledky o.k.Mas to boj nadlho,musíš byť naozaj dôsledná a striktná aj dcérka aby si napr.v škole nekúpila nejakú čoko apod.Varim a pečiem iba doma,teda žiadne stravovanie mimo a pravidelne.Skolske obedy určite nie.Lactulosa,Duphalac,akékoľvek preháňadlo či už mierne alebo prírodné alebo na predpis NIKDY neuzivat dlhodobo,vznikne začarovaný kruh a reflex vyprázdnenia trávenia a výroby tekutín v črevách sa naruší,je to ešte dieťa a ak si telo na to zvykne no zbohom.My to v práci dávame pacientom vyslovene tým,kde to inak nejde a sú to 99% seniori,kde krv a tuhá stolica už sú tzv.ruka v ruke s vekom a diagnózami+kopou liekov zatazujucich trávenie.Ked nemusíme,nepodavame,radšej im z vlastného ideme kúpiť sušené slivky a ovocie.Taktiez pridaj veľa pohybu,plávanie je super,tlak vody masíruje brucho správnym spôsobom,rôzne jemne masáže môžte aj doma.Lekari ti moc neporadia,tam sa ide s klapkami na očiach a naucenymi metodami.Kolono pomôže odhaliť veľa,ale v prípade dcérky si myslím,že je tam kombinácia HIT,bielkoviny,skrizena reakcia na potraviny a následne mierny zápal čreva a samozrejme z toho vyplývajúca konzistencia stolice.

rebeca2
autor
27. júl 2020

@kubkovamama o tých lekároch je to svätá pravda, presne len klapky na očiach....ten kyslý zápach stolice ma stále mätie, vraj to môže byť pri celiakii,lenže dcéra má pozitívny len gén, pokiaľ jej nebude zistená z krvi , žiadny lekár jej nespraví biopsiu, vraj nie je dôvod....sladkosti sme už vylúčené mali, mliečne výrobky tiež, ale stolica stále tvrdá, dokonca aj dietu na HIT sme dodržiavali.....nakoniec sme sa vrátili späť k mliečnym výrobkom, síce mlieko nepije, papá iba keďtak parenicu , tvrdý syr...celkovo mi pripadá taká drobná, má len 29 kg, chudučká a vôbec už dlhodobo nepriberá...tiež z krvi jej nebola zistená žiadna alergia na potraviny, dychový test na laktózu v poriadku, tak neviem........ešte sa chcem spýtať, prosím vás, píšete , že sladkosti vylúčiť, a domáce koláče napr. môže? ....a mliečne výrobky vôbec? ja som chcela skúsiť aj lepok vylúčiť,len neviem, či môžem len tak svojvoľne , aby som niečo nepokazila....ako dlho vám to trvalo, kým sa to dalo do poriadku,prosím? ešte ma napadli diagnozy SIBO, intolerancia fruktózy.....

marianeta
27. júl 2020

@rebeca2 a keď jej vyšetrovali stolicu na parazity aj krv bola pozitívna vo vzorke? A keď sa utrie ma krv aj na papieri ? Alebo mala?

rebeca2
autor
27. júl 2020

@marianeta celé to začalo svrbením konečníka, tak som chcela začať pozorovať stolicu, či tam nebudú mrle, lenže keď som zbadala tú stolicu fakt ako zo slona taká hrubá bola, to som v živote nevidela,som sa až zľakla, či ju zvnútra nepotrhalo...tak vtedy mala zo trikrát na papieri bodku krvi, odvtedy nie, už len vyslovene na stolici asi 1-2cm od jej začiatku na tej najtvrdšej časti, krv na skryté krvácanie jej nezisťovali, akurát kalprotektín, ten bol negatívny

marianeta
27. júl 2020

@rebeca2 no tak mohla to mať hlbšie v konečníku..môj to mal skôr na povrchu a.boli tie trhlinky aj vidno..také drobucke a koľko krvi z toho.

kubkovamama
27. júl 2020

@rebeca2 koláče jasné,len nie z droždia,robím kvaskovy chlieb aj sladké pecivo,.No diétu,resp.ine stravovanie treba dlhodobo,aj pol roka prísne bez výnimky.Tvrdy syr asi nie je dobrá voľba, tiež taveny, skôr cottage,jogurty,možno kozí a ovci čerstvý syr,bryndza je super a má kopu laktobacilov

kubkovamama
27. júl 2020

@rebeca2 cca po pol roku žiadna krv.A celkový stav zdravotný sa zlepšil tak po 3r,žiadne ekzémy,astma zmizla,HIT tiež,ale HIT a potravinové alergie vekom sa vedia miernit, Ja som presvedčená,že to stravovanie je základ celkovej pohody a imunity organizmu v akomkoľvek veku,v detstve to je základ do celého života a to máloktorý lekár prizná.Crevo je pilier tela a ak tam niečo nie je o.k, prejaví sa to nepohodou,ochorením