Krv v stolici dieťaťa

jane0123
5. jún 2013

Ahojte, dcerka ma 4,5 mesiaca a asi pred dvoma tyzdnami som jeje zbadala v hlieniku male mnozstvo krvi, akoby take nitky. odvtedy mala v stolici krv niekolkokrat, sice len naozaj trosicku, jednu dve nitky ale predsa.lekarka to videla, a vravela, ze ked je jej len tak malicko, tak to nevadi.ale mne sa to aj tak nezda. mozno ju mala uz aj predtym, len som ju nevidela,lebo je jej naozaj len tolko, ze ked si poriadne neprezriem obsah stolice, tak by som to ani nezbadala.mozno aj ine babatko ma, len sa mu mamicka nepozera detailne na stolicu.
mate niektora takuto skusenost? co na to vas lekar? dakujem

pasteleria
5. jún 2013

mnozstvo krvi?! nasa mala ked silno tlacila (kedze odmala trpi zapchami) tak mala trosku krvi, ale nie mnozstvo. preslo to a doteraz jej podavame Duphalac na redsiu stolicu. a tiez doktori to u nas nebrali vazne, no ale nebolo tej krvi zas vela...

kaja73
5. jún 2013

@jane0123 takto sa prejavuje aj alergia na bielkovinu kravskeho mlieka-ci uz mala pije UM,alebo kojis a jes mliecne vyrobky-vtedy bielkovina prechadza do tvojho mlieka.
Skus ak kojis,vynechat mlieko a vsetky mliecne vyrobky-aj keksiky s obsahom mlieka,alebo ak pije UM,tak jej na skusku daj Alergy care-da sa kupit aj bez receptu,len je vtedy drahasi-po cca 2-3 tyzdnoch budes mat odpoved. 😉
Krvne testy su uplne nespolahlive-vychadzaju falosne pozivne,alebo falosne negativne a malu vystresujes zbytocne odbermi krvi.
Ak sa ti alergia potvrdi tymto potravinovym testom,tak si to zbehni dat predpisat na alergo,alebo gastro.
Alebo sa tam vypytaj u pediatra hned a popros o recept na skusku.
Len to ti malu budu asi aj hned aj pichat a vysledok bude aj tak mozno falosny.

aristka
5. jún 2013

skôr by ma zaujímalo,prečo u 4,5 mes.píšeš v hlieniku,to znamená akú má stolicu a ak hlienovitú prečo čim ju kŕmiš...daj viac info

jane0123
autor
5. jún 2013

@aristka dcerka je plne kojena, obcas ma v stolici hlieniky.vraj je to ale pri kojenych detok normalne.len ta krv.

jane0123
autor
5. jún 2013

@pasteleria mnozstvo-malinko.jednu dve nitky , presnejsie napr v jednej stolici dnes mala asi centimetrovu ako nitku, tenke ako nitka ta kv.

jane0123
autor
5. jún 2013

@kaja73 tiez som na to myslela, na tu alergiu, ale lekarka mi povedala, ze tym sa zatial nebudeme zaoberat. a nejake vyteri, pripadne rozbor stolice sa nerobi?dakujem

aristka
5. jún 2013

@jane0123 asi má vydráždený konečník z vnútra,mala by jej zobrať aspoň krvák...a ak je to časté treba ísť k gastroeneroólgovi....výtery z konečníka sa robia naparazity a stolica na okutlné krvácanie a to u vás nie je...je to čerstvá krv ,ktorá je buď z konečníka alebo nižších častí hrub.čreva

kaja73
5. jún 2013

@jane0123 ak je kojena mas to jednoduche-uprav svoju stravu,ale ozaj prisne bezmliecne a ak je to alergia,tak sa krv vytrati a nebude sa uz opakovat-nemusis ju potom stresovat vysetreniami,ktore su aj tak nespolahlive.
Alergia na mlieko nie je nic strasne -moj maly bol na diete 2 roky a dnes je OK a moze mliecne vyrobky. Ale chcelo to prisnu bezmliecnu dietu-dieta z toho vyrastie casom-aspon vacsina. 😉
Ak to dr nepovazuje za nic,tak proste nasad dietu a potom konaj-ked budes vidiet vysledky-ak krv nezmizne,tak sup na gastro.

jane0123
autor
6. jún 2013

@kaja73 prisne bezmliecne znamena ani tycinky a tak? aj v nich je susene mlieko.

kaja73
6. jún 2013

@jane0123 ano,ani tycinky-ale v DM ku maju aj bezmliecne keksiky,tycinky,aj v zdravej vyzive-treba si to pozistovat-da sa tak zit a ani nie az tak tazko ako sa zda. 😝
Teraz to len otestujes cca 2-3 tyzdne,potom, ak priznaky vymiznu skus zas pit mlieko-ci sa to vrati-ak ano,tak mas potrvdenu alergiu na mlieko a potom treba konat s pediatrom-lebo neskor budes potrebovat specialne UM-my sme mali neocate.
Dietu-ak sa potvrdi alergia- treba drzat cca 18m-24m potom sa postupne mlieko zavadza -najskor vo forme par lyziciek jogurtu,trochu tvrdeho syra.......ale to mate este daleko.

rolak
6. jún 2013

@jane0123 nasa to mala presne v tom veku presne ako pises a suhlasim s @aristka ak je to cerstva cervena krvicka bude to z konecnika,nasa mala ranku ba konecniku, zahojilo sa to.

jane0123
autor
6. jún 2013

@rolak a ked si sa jej pozrela na konecnik, tak si tu ranku vudela? alebo to bolo zvnutra? ako si na to prisla?a tvoja mala bola tiez kojena? ty si teda asi tu mliecnu dietu neskusala vsak? dakujem ti, ak by to bolo to, tak som sa trochu ukludnila.

jane0123
autor
6. jún 2013

@kaja73 asi budem musiet. len ked si zoberiem, v com vsetkom je mliko, a halvne mliecne produkty mam rada, tak ni neviem co mam jest.ale ddaka za odpoved. a inak stretla sisa stym aj ty?

rolak
6. jún 2013

@jane0123 ranku nebolo vidno,bola trochu zvnutra v zahybe.... aj namhovorili,ze to moze byt alergia,mala som dietu, ale nesuviselo to spolu. boli sme u u detskeho chirurga,ten jej pozrel konecnik prstom a zistil ranku.

rolak
6. jún 2013

@jane0123 mliecna bieljovina je skoro vsade,aj v pecive aj vo veciach,kde by si ju necakala.... ja som za dva tyzdne normalne schudla.... nasa zboznuje mlieko a jogurty a nic jej neni. uz ma skoro 3 roky.

jane0123
autor
6. jún 2013

@rolak no ved prave, ze mlieko je vsade.skusim radsej s malou zajst k lekarke.stolicu jej uz videla, na to povedala, ze to je nic. len keby sa to neopakovalo.

kaja73
6. jún 2013

@jane0123 moj krv v stolici nemal-ak sa pytas na to- my sme mali ekzem.
Ale staci ist sem do fora o alergii na mlieko a je tam plno mamin co sa to ich detom takto prejavilo.
Ak mala len ranku,tak by sa to nemalo opakovat-natieraj ritku,dbaj na vyprazdnovanie-pravidlene-ale ak sa to opakuje,tak je na 90% za tym alergia.
Deticky nezvyknu mat este take diagnozy-ako rakovina konecnika,hemoroidy-to su caste priciny cerstvej krvi na stolici v dospelosti.
Dieta ma bud ranku-zo zacpy a tvrdej stolice-alebo alergiu-moze to byt sice aj nieco ine,ale to je minimalna pravdepobnost.
No a 3 tyzdne bez mliecnych vyrobkov sa da vydrzat aj so zavretymi ocami-a potom si uz mudrejsia a vies ci to je ,alebo nie je za tym.

rolak
6. jún 2013

@kaja73
@jane0123 podla mna treba aj konecnik skontrolovat,lebo pitom sa jej tam moze objavit krv aj po diete a nebude vediet na com je. nas doktorka vsade poposielala, detsky chirurg, ultrazvuk bruska, gastro,ale na to sne uz nesli,lebo sa zistila pricina. po dvoch tyzdnoch sme mali sledovat krv a bolo to ok. nasa ma cely zivot tvrdu stolicu...

jane0123
autor
6. jún 2013

dakujem vam za odpovede 🙂

kaja73
6. jún 2013

@rolak ak sa krv opakuje a nemizne dietou-tak mas 100% pravdu 😉
ja len radim riesenie,ktore je pre babetko najmej zatazujuce-vysetrenia uz trochu babatko rusia. ☹
A ak Dr nic zatiall nechce riest,tak aspon dietu si maminka moze za tu dobu nasadit aj sama 😉 a tak sa nieco dozvediet. 🙂

yidaky
6. jún 2013

@jane0123 No ak sa to opakuje, tiez by som skusila nasadit bezmliecnu dietu. Treba citat poriadne zlozenie, pretoze ci uz mlieko, srvatka a tak je skoro vsade. Aj keksiky, pecivo... ak sa to nebude opakovat, tak bude naozaj s najvacsou pravdpodobnostou alergia na BKM. A tu stolicu ma normalnu? Mojej, ale ta ma uz 2,5 r som tiez nasla minule krv v stolici. No slo o cerstvu krv a viem, ze to skor suviselo so zapchou a nasledne s najvacsou pravdepodobnostou poranenim pri kakani.
No na druhej strane ma napada, ze starsia ta ma ABKM. Prejavuje sa jej to hlavne ekzemom a bolestou brucha. No ked bola mala, tak do roka /kojena/, tiez mavala niekedy krvickove nitky v stolici. Okrem toho na nieco zareagovala aj ekzemom. Vtedy sme si mysleli, ze to boli citrusy 😖. No neboli. Na tu alergiu BKM sme prisli az teraz a to uz ma 6r. Keby sa to riesilo skor, uz mohla s najvacsou pravdepodobnostou z toho vyrast. Teraz neviem ☹ .
Ta mladsia, nemala napr. nikdy taketo nitky....
Doteraz si vycitam, ze som si nepospajala tie suvislsti 😒. A keby som sa uz nenastvala a nezacala to sama riesit, tak asi doteraz nevieme, ze ma alergiu na bkm. A to sme boli u 3 koznych aj nasa detska lekarka vedela o opakovanom ekzeme...a kazdy to ma proste "na haku".
A pozor aj na sojove vyrobky, aby nedoslo k skrizenej alergii. Jogurty si nahrad ryzovymi, mandlovymi, sojovymi... Aj piect kolace sa da s inymi mliekami /velky vyber maju aj v DM/. Maslo napr. flora light, ci veto su bez zivocisnych bielkovin.. A rovnako treba vylucit aj kozie mlieko, ovcie... a hovadzie maso.
Ved vyskusaj 2 tyzdne tu dietu a uvidis, ci nastane nejaka zmena.

jane0123
autor
6. jún 2013

@yidaky dakujem ti za tvoje skusenosti.stolicu mam normalnu.aj lekarka ju videla.ze je ok.maju ako prazenica, pravidelnu, niekolkokrat za den.vacsinou po kojeni.niekedy je trochu dozelena, niekedy trocha hlienovita, ale to je vraj u kojenych deti vsetko ok.
aj hovadzie maso je treba vylucit?

yidaky
6. jún 2013

@jane0123 aj moje baby mali hlienovitu, to su tie kojene deticky 🙂. Ano, docitala som sa, ze treba aj hovadzie maso vylucit, ale aka je medzi tym spojitost neviem. Ostatne maso sa moze. A na trhu je dost vyrobkov z obilnin, ci jogurty, dezerty, mlieka, smotany...moja ma este aj zltko a kakao. To uz je taka kombinacia... 😠. A ako vravim, priznakov mala viac a uz v skorom veku, no nikto si to nedal dokopy 😒. A to ma strasne stve...opakovany ekzem, bolest bruska, a spatne aj tie nitky. Neboli nejako extra caste, ale ako som pisala, mladsia ich nemala vobec.
Ved naozaj skus tu dietu na niekolko dni a uvidis, ci bude nejaka zmenu. No drzim palce...keby sa vam to nedaj boze aj potvrdilo, je tam velmi vysoke %, ze z toho dcerka vyrastie.
U nas je problem uz aj to, ze dcerka od mala jedavala jogurty, syry a tak. A teraz jej nic z tych nemliecnych nechuti, nie je na to vobec zvyknuta...

jane0123
autor
7. jún 2013

@yidaky ved to, a lekari vacsinou na vsetko povedia, ze to je ok, to je nic..a ked sa mamicka dozaduje niecoho viac, alebo sa pyta viac, tak uz na nu divne pozeraju.
drzim palce , aby sa to u tvojej dcerky zlepsilo.🙂

acim
7. jún 2013

Necitala som predchadzajuce prispevky.
Aj moja dcerka bola kojena a najprv to bolo v 3 mesiaci, potom okolo 5 mesiaca mala cervene nitky v stolici, tiez dr. tomu neprikladala vyznam, utekala som tam s kazdou plienkou, zakazdym to bolo akoze nic, raz sa ma dokonca spytala, ci mala nema nejaku cervenu hracku! Ze ci ju nahodou nedavala do pusy! Potom tie nitky na isty cas prestal mavat v kake, presli sme na normalnu stravu a potom to zacalo - po bielom jogurte flaky okolo ust, stale to nebolo podla dr. nic, az jedneho dna sa po celom tele tak strasne vyhadzala - cervene flaky ako moja dlan, ze sme museli 3 dni chdit na pohotovost pichat silne injekcie..... Potom potvrdena alergia na bilkovinu kr. mlieka, vyse roka prisnej diety, ale nastastie sa z toho dostala, ale myslim si, ze sa z toho mohla dostat skor, keby nasa dr. to bola riesila, ale to je uz jedno....
Takze rada znie, stale sledovat, ak sa to zopakuje - nastojit na vysetreni na alergiu BKM.
A v prvom rade Ty vyluc z jedla akekolvek mlieko a mlicne vyrobky - jogurty, syry, a vsetko kde sa dava aj susene mlieko-sledovat zlozenie potravin. Mlieko sa da lahko nahradit, vapnik je v mnohych potravinach viac zastupeny nez v mlieku.
Je tu diskusia Alergia na bielkovinu kravskeho mlieka,, tak skus pozriet aj tam, radi Ti poradia
Drzim palce.

acim
7. jún 2013

@jane0123 Necitala som predchadzajuce prispevky.
Aj moja dcerka bola kojena a najprv to bolo v 3 mesiaci, potom okolo 5 mesiaca mala cervene nitky v stolici, tiez dr. tomu neprikladala vyznam, utekala som tam s kazdou plienkou, zakazdym to bolo akoze nic, raz sa ma dokonca spytala, ci mala nema nejaku cervenu hracku! Ze ci ju nahodou nedavala do pusy! Potom tie nitky na isty cas prestal mavat v kake, presli sme na normalnu stravu a potom to zacalo - po bielom jogurte flaky okolo ust, stale to nebolo podla dr. nic, az jedneho dna sa po celom tele tak strasne vyhadzala - cervene flaky ako moja dlan, ze sme museli 3 dni chdit na pohotovost pichat silne injekcie..... Potom potvrdena alergia na bilkovinu kr. mlieka, vyse roka prisnej diety, ale nastastie sa z toho dostala, ale myslim si, ze sa z toho mohla dostat skor, keby nasa dr. to bola riesila, ale to je uz jedno....
Takze rada znie, stale sledovat, ak sa to zopakuje - nastojit na vysetreni na alergiu BKM.
A v prvom rade Ty vyluc z jedla akekolvek mlieko a mlicne vyrobky - jogurty, syry, a vsetko kde sa dava aj susene mlieko-sledovat zlozenie potravin. Mlieko sa da lahko nahradit, vapnik je v mnohych potravinach viac zastupeny nez v mlieku.
Je tu diskusia Alergia na bielkovinu kravskeho mlieka,, tak skus pozriet aj tam, radi Ti poradia
Drzim palce.

jane0123
autor
7. jún 2013

@acim dakujem za skusenosti acim