Krvácanie u dieťaťa po stolici
Ahojte. Syn 3,5 roka mal vo februári črevnú chrípku a potom normálnu chrípku a potom už ked bolo všetko v poriadku hovoril ze ho svrbí ritka. Nebral ATB. Vtedy bol po chorobe aj na krv a všetko v poriadku. A na tu ritku sme dávali sudokrem. Už vyzeralo všetko v poriadku a včera večer, keď kakal kričal ze ho to boli, a na servítku bola svetlá krv tak na celú moju dlaň. Na zadočku mu nič nevidím, ani sa na nič nesťažuje. Co by to mohlo byt, a co mu nato môžem dať?
neboj, keď mal tvrdšiu stolicu, lebo vravel, že ho to boli, to len cievka nejaka spôsobila, viac tekutín mu dávaj skús viac nesladenych, červená krv ešte tak nič neznamená, pri zápche sa to stáva, horšie by bola tmavá natrávená, neboj sa, konečník ošetrí modrou indulonou
Trhlinka. Natieraj Sudokremom, Rybilkou. Pit viac tekutin, ovocie..
@kvietok173 duphalac dieťaťu? ten je na predpis a detom sa dáva vo výnimočných pripadoch a len na odporúčanie lekára, čreva ked si na také sračky zvyknú zleniveju, moc prezreté banány obsahujú veľa cukru a duplom jo zapečie, nedávala by som, no a ten poškodený zvierač....nehnevaj sa, keby ho mal poškodený tak trpi inkontinenciou ako poväčšine stari ľudia, čo je samovoľný únik
Kamilkovy čaj, hrozienka, ananás, jahody, maliny, pomarančová šťava....vylúčiť ryža, banány, mrkva
a hlavne mastit konecnik, nech stolica kĺže
@nika185 z nedozreteho banánu zapeka z prezreteho opačne, poškodený zvierač môže mať aj napr tvrdou stolicou a to neznamená nefunkčný ale prasknutý a preto môže krvácať napríklad. Duphalac môžu deti aj mladšie ako 1 rok. A ukľudní sa napísala som ak sa to zopakuje smer lekár .
@kvietok173 kto povedal, že som nervózna, ja kľudná som a viem, čo píšem
radšej nastrúhané jabĺčko ako banány, alebo slivky, hrozno, tie sú viac na zápchu a duphalac je na predpis, keby aj nejake take laxativa máš nedávaj bez lekára, treba vela tekutin a vlákninu pridat do stravy a nech ťa tu nikto nestrasi zvieračom konečníka, určite sa nepoškodi týmto u dieťaťa, časté zápchy je potrebné riešiť s dr., ale nie ked je sem tam, hlavne nepodavaj dieťaťu žiadne umelé laxativa kým to nepredpise lekár, v lekárni kúp probiotika s vlakninou, pridaj do stravy cerealne potraviny a vločky, tekutiny hlavne, radšej ovocné čaje a zeleninové šťavy ako tie umelé malinovky a ked to nepomôže obrať sa na pediatra
Aj môj syn to má. Tiež ho začalo najskôr svrbieť. Boli sme na chirurgii tak mu našla ranku na konečníku. Ale on má aj problémy s kakaním. Ja mu dávam Avenoc ale on má 10 rokov. Boli ste na vyšetrení? Tiež má svetlú krv a kamarátka lekárka povedala, že to je z konečníka.
@monikaduskova on kaka každý deň, ale trosku krvicky minimum máva, tak len keď opriem servítku pri utierani. No kričí pritom a zdvíha sa so serbla, že ho to boli, keď ide hovienko von. A predtým plače ze nechce kakat. Máva ho mäkké, nieje tvrdé, tak on lieky nepotrebuje.. Tak ja neviem ci s nim ísť k doktorke a ako vyšetrenie prebieha.
Treba zavolat pediatricke a povedat o probleme a nech rozhodne co dalej

Aku mal stolicu? Ak mal tvrdú stolicu a objemom veľkú tak mu asi poškodila zvierač. Čistá sprcha a do kúpeľa sediaceho repík. Ak mal tvrdú stolicu tak určite na úpravu mikroflory Hylack kvapky a banán dozretý už s bodkami na supke ma najvyššiu cukornatost tak kľudne zjesť a aj kúsok banánu roztlacit a zmiešate s feniklový čajom a zjesť alebo obdobne na zmäkčenie stolice Duphalac z lekárne. Ak by sa to opakovalo určite smer lekárka.
Po každej potrebe veľkej dajte sprchu skôr studenšiu na konecnik. A hlavne aby nebola tvrdá stolica.