icon

Kúpele Marína Kováčová - postrehy a skúsenosti

laurika26
7. mar 2015

Ahojte, rada by som získať informácie a skúsenosti od ľudí (mamičiek), ktoré absolvovali kúpeľnú liečbu s detičkami. My nastupujeme tento mesiac, nikdy sme v kúpeľoch neboli 🙂 takže budem vďačná za info, ako tam je, aký je personál, prostredie, atmosféra, na čo nezabudnúť s praktického hľadiska,.... čo vás napadne. Ďakujem 🙂

espeo
25. jan 2023

@luciferkax požiadaj ortopeda, nech ti vyplni žiadosť. Uvidíš, či ti ju poisťovňa schváli. Ak ju potom lekár do poi zašle, do par dni budeš mat odpoveď. Ak neschvali, skus sa odvolať, priloz všetky lekárske správy... Držím palce.

luciferkax
25. jan 2023

@espeo asi si nechcela mne 😀🤣

kvevka
16. feb 2023

je tu niekto kto bol v kupeloch ale v dospelackej časti/A,B/teraz,pripadne koncom minuleho roka?

monkap
20. máj 2024

dcéra 15r. ide prvýkrát do kúpelov, poradíte co pobalit okrem beznych vecí .. dakujem

luciferkax
21. máj 2024

@monkap nezabudnite plavky...aj 3 sady..keďže môj. Al viac procedúr vo vode denne a nechcel obliekať mokré.. keď dievča tak možno ak fén...
Spoločenské hry na voľný čas.. ináč neviem..peniaze 😀😀😀🤣

monkap
25. máj 2024

@luciferkax dakujem, treba aj zupan?

kvevka
25. máj 2024

@monkap je fajn ho mat , ked idete z vodoliečby len po chodbe stačí vyzliecť plavky a v zupane prebehnut na izbu

luciferkax
5. júl 2024

@monkap môj ho nepouzival

tina7729
31. júl 2024

Ahojte, moju čaká tiež Kováčová. Má skoliozu chrbtice, ešte nemáme nič vybavené ale máme odporúčanie. Chcem sa opýtať kto mal detičky z takouto diagnózou ako dlho tam boli? Načo sa pripravit proste všetko okolo toho. Ešte nikdy takto nebola ma 12 rokov a ani ja ako dieťa som v kúpeľoch nebola čiže vôbec neviem ako to chodí .ďakujem

espeo
31. júl 2024

Môj ma 13 a mal by ísť v októbri. Už tam bol x krát. Síce nemá skoliozu, ale kadečo iné. Deti bývajú tusim po 3 na izbe. Dopoludnia majú procedúry, poobede škola do večera. Maju vyučovanie ako v škole po ročníkoch. Medzi tým chodia von, na prechádzky. Samozrejme ranajky, obed... Maju tam tie vychovavatelky (ci co to je). Budia och rano, dohliadaju, aby chodili na procedury... Večer mávajú rôzny program. Kino, disko, nacvicuju divadlo. V nedeľu procedúry nebývajú. Chodíme ho navštevovať cez víkend... Chodí tam veľmi rad. Cvičenie, voda, bublinky, elektrika, hypnoterapia, zábaly. Proste relax. To si vždy obeha sam. Dokonca tam mal raz aj nejakú virozu. mal teplotu. Par dni sa tam preliecil a pokracoval dalej v procedurach.

espeo
31. júl 2024

A deti tam chodia na rôzny cas. Závisí od diagnózy a od poisťovne. My mame dôveru. Po operácii tam bol 4 týždne, teraz už chodí na tri. VSZP schvaľujú bežný pobyt na 4 týždne. Niektoré detičky s veľmi záväznými diagnóza mi sú tam aj mesiace

tina7729
31. júl 2024

@espeo aha ,ďakujem. A sám tam teda je ,víkendy ste tam snim? A poisťovňa vám to prepláca?

tina7729
31. júl 2024

@espeo máme dôveru tiez

espeo
31. júl 2024

Inac ešte k tomu vybaveniu, pediatricka dala žiadosť omylom na procedury bez pobytu. Podala žiadosť elektronicky. Do týždňa schválená žiadosť poisťovňou. Notifikacia emailom, nasledne aj list postou dosiel. Keď som zistila, že doktorka spravila chybu, volala som do poi. Tam to len v systéme bez problémov prehodili v priebehu jedného dňa. Následne telefonát priamo do Mariny, rezervácia na október. Teraz už len v sept budeme čakať na pozvánku. Mimoriadne plynulo všetko išlo. Od emailu doktorke s lekárskym správami po rezerváciu v Marine 2 týždne...

espeo
31. júl 2024

@tina7729 nie sme s ním cez vikendy. Chodime na navstevy na otocku na par hodin. Poisťovňa to nepreplaca

tina7729
31. júl 2024

@espeo neprepláca nič myslím syncekovi

tina7729
31. júl 2024

@espeo koľko potom platíte napríklad za 3 tyzdne

espeo
31. júl 2024

@tina7729 synovi prepláca všetko okrem nejakého poplatku, ani už neviem, za čo. Tuším par desiatok eur.

espeo
31. júl 2024

@espeo keď bol malý a ešte bolo treba s nim chodiť a chceli sme napr samostatnú izbu... tak doprovod doplácať ubytko. Ináč ak sú 2 deti ma izbe a k tomu 2 dospelí ako doprovod, a poi schváli procedúry, pobyt a doprovod, tiez sa nič ( okrem spomínaného poplatku) nedoplaca

tina7729
31. júl 2024

@espeo aha , ďakujem veľmi pekne 🙂 no musíme ešte aj strojček na zuby riešiť ,to som sama na všetko neviem čo skôr riešiť ale musím jej dať chrbátik do poriadku ,nechcem aby skončila na operačnom stole 😔

danielami
3. aug 2024

@tina7729 tiež chodíme do Kováčovej...ceny sú každým rokom vyššie...boli sme v máji, syn platil len polatok okolo 65 € ja ako doprovod schválený poisťovňou ( VŠZP) okolo 755 € na štyri týždne. Boli sme na izbe 2 deti a dve mami. Za samostatnú izbu sa platí ešte viac. Cena sa tiež trochu mení aj v závislosti od konkrétneho mesiaca, v letných mesiacoch sa platí viac v zimných trochu menej. Majú to rozpísané na stránke v ktorých mesiacoch koľko. Ale keď pôjde sama, mala by platiť len ten poplatok okolo tých 65 €.

danielami
3. aug 2024

@espeo Ahoj. Len ťa trošku poopravím. Doprovod schválený poisťovňou dopláca za ubytovanie a stravu tiež aj za izbu kde sú dve deti a dvaja dospelí. Akurát trošku menej ako za samostatnú izbu.

espeo
3. aug 2024

@danielami toľko som neplatila ani za samostatnú izbu s vlastným wc. Ale je pravda, že to bolo v 2018. Necelých 800 eur 4 tyzdne. V 2019 399 eur za samostatnú izbu, wc na chodbe na 3 tyzdne. Naviac som platila 35 eur poplatok za syna v 2019, 2021, 2023 rovnaký.... na tri týždne. Ak má teraz platiť doprovod pri dieťati, tak to je riadna pálka...

danielami
5. aug 2024

@espeo áno môže byť...aj my sme v r.2016 platili okolo 300 € 4 týždne za tú istú izbu kde sú 2+ 2deti. Teraz je to oveľa viac...

lenja123
27. aug 2024

Dievčatá, neviete mi poradiť, dá sa tam platiť aj kartou v bufete? Píšu, že nie, ale vraj je ich tam viac, tak nechcem dávať veľkú hotovosť dieťaťu.

luciferkax
27. aug 2024

@lenja123 platiť sa dá v automate na sladkosti,v bufete nie

lenja123
27. aug 2024

@luciferkax ďakujem

samkolea
27. aug 2024

@danielami nadstandard tento rok februar cca 1200e, neviem ci aj iny nadstandard, lebo oni tam maju viac akoby moznosti tych samostatnych izieb. A tusim spolocna izba vychadzala okolo 800e. Takze ano islo to hore o dost veru. Skoda, ze nemaju zopar izieb pofotenych na stranke, a moznost vyberu. Lebo viem, ze je tam samostatna izba s umyvadlom -dost mala, bez sprchy-ci to je ako standard cena 🤷‍♀️, potom je izba tiez pre dvoch s umyvadlom-vacsia ale prepojena uz s hracou miestnostou druhej izby. No a samozrejme brz denaty nadstanfard-Tv, sprcha.

katarina_04
6. sep 2024

ahojte, moja dcéra 13r. má skoliozu a má nárok na kúpele, ale má najskôr absolvovať rehabilitácie - a tu je moja otázka musí tie rehabky absolvovať v nejakom štátnom zariadení alebo môžem ísť k nejakému fyzioterapeutovi súkromne.

luciferkax
6. sep 2024

@katarina_04 podľa mňa je to úplne jedno
Nám takúto podmienku nedali síce,tam hob"ponatahovali " až az