Kúpele Marína Kováčová - postrehy a skúsenosti
Ahojte, rada by som získať informácie a skúsenosti od ľudí (mamičiek), ktoré absolvovali kúpeľnú liečbu s detičkami. My nastupujeme tento mesiac, nikdy sme v kúpeľoch neboli 🙂 takže budem vďačná za info, ako tam je, aký je personál, prostredie, atmosféra, na čo nezabudnúť s praktického hľadiska,.... čo vás napadne. Ďakujem 🙂
Nam vcera prislo z poistovne ze nam schvaluju pobyt.do akeho casu nan teraz zavolaju z kovacovej?
@inguska13 este dlllllho 🙂 nam prisla odpoved z poistovne na konci februara a este nic. Minule sme cakali vyse 8 mesiacov.
@cuceravalucy to vazne???ja som si myslela ze zavolaju tak do mesiaca a ze si aspon termin dohodneme...my aj tak skor ako v novembri nemozeme..a mame tam narok ist len raz do roka?a ako je to ked chodime aj do dunajskej luznej?poisttovna nam to preplati aj tak?nemusi tam byt nejaky odstup?
@laurika26 ahoj ja som bola v Marine ubytovana a co sa tyka personalu super ludia boli tam mamicky s detmi uzastny pristup a najlepsie natom je ze vsetko mas pod jednou strechou nevyhoda su schody ale boli izby aj blizko k proceduram pre vozickaroch prajem vam prijemny pobyt a hlavne zlepsenie zdravotneho stavu
Raz do roka a rozostup medzi luznou a kovacovou nemusi byt. Tak tam teraz zavolaj nech ti uz daju termin na novemner. Oni posielaju pozvanku cca 2 tyzdne pred nastupom.
Dobrý deň, maminy
moja dcéra 15r. bola po dva roky v Turčianskych, tam to teda pozná. Teraz dostala Marínu v Kováčovej a nechce tam ísť . Je tu niekto, kto tam mal na pobyt väčšie dieťa , teda už bez rodiča? Ak áno, ako ste boli spokojní s liečením, s prístupom? Aké majú možnosti ísť tam niekde von? kultúra, šport a pod? Strava ?
Ahoj aj som tu síce so 7r dcérou, ale deti cca nad 10 rokov sú tu samé, a je to úplne v pohode. Sestričky sa im venujú a dávajú pozor aby sa najedli, chodili na procedúry, a do školy. Poobede s nimi chodia von, na ihrisko, prechádzku, na chodbe hrali aj spoločenské hry, každý pondelok je kino s filmom a stredu rozprávkou, nedeľu je diskotéka, a pomedzi to niekedy ešte dajú program. Strava je tu super, skoro ako domáca, dve večere, čaj a biela káva, ovocie na desiatu, olovrant jogurt, puding, tvarohovník, makovník alebo pod. keby si ešte chcela niečo vedieť tak napíš.
@jarmilazel ja som bola s dcérou naoddelení, kde boli staršie deti samé. Sestričky sa o ne starali, jedlo je tam dobré, škola, školský klub, vychádzky, diskotéka uja Paľa. Bolo milé vidieť ako v deň príchodu mnohé deti plakali, lebo tam zostávali samé a po pobyte pri odchode sa tam objímali hlúčiky plačúcich dievčat a chlapcov, keď smútili za novými kamarátmi...
@jajkar môžu mladiství pacienti nad 15rokov ísť samostatne aj mimo zariadenia? Kam sa dá ísť v Kováčovej? Nejaká kultúra a pod. ?
@jarmilazel vychádzky majú povolené samostatne iba po dohovore a podpísaní rodičov ... väčšinou tie deti sa skupinkujú a všetko robia spolu, a poobede chodia von na tenisové ihrisko alebo prechádzky, ale väčšinou aj s asistentkou. Ale tie decká sú také v dnešnej dobre, že keď asistentka s nimi chce ísť niečo robiť, tak oni nechcú a vysedávajú na chodbe na wifi s telefónmi a tabletmi. Hrajú karty, aktivity, sú tu každý týždeň kino, disco .. tak majú čo robiť. Doobeda majú procedúry , poobede školu alebo naopak, tak zas nemajú toho voľného času moc.
dcéra je už stredoškoláčka, tak by mala mať viac- menej prázdninový termín, a aj keď by to presahovalo do školského roka, tak oni tam už nemajú školu :D Jedine, že si bude individuálne študovať, čo treba.
Dnes som volala do kovacovej a o termin..a som nevedela ze to mi nedaju..povedala ze dva tyzdne pred nastupom mi zavolaju..ale ze skor ako v novembri to nebude..
Aj my mame schvalenu ziadost do KOvacovej a ako som sa tu docitala budeme dlho cakat 😀
@inguska13 Ahoj, aj mne povedali presne to isté, tak sa tam asi aj vidíme. 🙂 už si tam niekedy bola?? my ideme prvýkrát a mám trošku obavy z toho.. nevieš či je možné, aby ťa na víkendy púšťali domov??
@veronikast nas volali v maji ako nahradnikov ale rehabilitovali sme inde, tak ze az po prazdninach. Na vikendy sme chodievali domov minuly rok.
@veronikast aj my ideme prvykrat a som zbedava.co a ako to bude..mesiac je dlha doba..ale zvladneme to 😉 tak mozno sa vidime 😉 a dufam ze sa bude dat ist domov..
dcéra už kúpele absolvovala, no oproti Turčianskym v mnohom horšie v Maríne... :(
@jarmilazel Ahoj, a v čom horšie?? Ja som chcela ísť s malou do Turčianskych, ale neschválili nám to ..
@cuceravalucy Dobrý deň prajem viete mi povedať nejaké info ešte ohladom Kováčovej ideme tam prvý krát. Poprosím skorej ktoré máte detičky do 2,5 roka ďakujem
@bica a čo by si rada vedela?
Bola som tam 3 mesiace, ak nebudeš si platiť samostatnú izbu, budeš s ďalšou maminkou na izbe, väčšinou s dieťatkom približne rovnakého veku. Strava je tam super, personál taktiež, pomôžu v čom môžu, fyzioterapeuti sú milí, vyjdu tiež v ústrety, do bazénov potrebuješ čiapku, viac menej športové oblečenie, osobné veci a uteráky sú samozrejmosťou, na každej izbe je už wifi, na chodbách TV, zober si rádio malé na izbu. Inak je tam super, hlavne keď sa zoznámiš s mamičkami, vymeníte si postrehy a nápady, my sme tam boli super partia, pri lúčení sme až plakali. Ak máš nejaké otázky, napíš.
Ahoj tak ja budem na 3 lôžkovej izbe aspoň to.viem kedže idem.s dvojičkami sama len chcela som vedieť aspoň vybavenosť izby a pokroky. Ďakujem za odpoveď
Och tak to uplne úbohé len preto deti tam musim nejak zabaviť takže ani telka. Aspoň , že vymysleli tablet. Mesiac a takto no uvidime. Deti aspoň mali v strave zahrnute aj dojčenske mlieko či treba svoje doniest. A nejake potraviny na blizku či i len kde kúpiť plienky. Ďakujem
My sme boli minulý rok, čakali sme 4 mesiace, termín sa dohodnúť nedá.
Vybavenie i keď staršie, ale na tú chvíľu v pohode, až na tie postele, kde cítite každú dosku. Personál, sestričky aj lekárky sú milé. Ale dieťa by som tam samé nenechala, aspoň teda také, ktoré má problémy s pitným režimom, jedením a adaptáciou.
Sestričky síce volajú deti k jedlu a strava je super, ale nestoja a nekontrolujú každé dieťa, koľko zjedlo, koľko vypilo, pri tom počte detí to ani nie je možné. Často sa stalo, že deti boli na procedúre, napr. v bazéne samé, síce nie stále, ale len niekoľko minút. Ale zato sme tam boli my mamičky ako doprovod, alebo dospelí pacienti.
Ihrisko je celkom pekné. A snažia sa deťom robiť aj nejaký program, napr. vystúpenie Cmoríka a Haricha, ukážka z práce požiarnikov, MDD - súťaže a darčeky, vystúpenie s Červenými nosmi... v areály je možnosť opekania, čo sa nám veľmi osvedčilo ako zmena pre deti. Po odbornej stránke a čo a týka procedúr určite patria medzi špičku.
Dcére bolo vykrivenie chrbtice po mesiaci viditeľne zlepšené, čo potvrdil aj ortopéd z 21° zlepšenie na 13 ° , a to je to najdôležitejšie.
Tak veľa pekných chvíľ počas pobytu a aj zlepšenie zdravotného stavu.

@kurci ano tak ako laurika pisala. A wifi je pri vytahu ;)