Kúpele Marína Kováčová - postrehy a skúsenosti
Ahojte, rada by som získať informácie a skúsenosti od ľudí (mamičiek), ktoré absolvovali kúpeľnú liečbu s detičkami. My nastupujeme tento mesiac, nikdy sme v kúpeľoch neboli 🙂 takže budem vďačná za info, ako tam je, aký je personál, prostredie, atmosféra, na čo nezabudnúť s praktického hľadiska,.... čo vás napadne. Ďakujem 🙂
@veronikast no my uz zbalene mame, vo stvrtok sme tam ako na koni 😁
Čakáme vás a ťešíme sa 🙂
@cuceravalucy aj moj muz je tam
@gumkacik sam? Ci s dietatkom?
@cuceravalucy sam je po operacii bedroveho klbu
@cuceravalucy ano
@gumkacik tak sa vykuríruje 😉
Čítam všetky príspevky a vynorili sa mi tam spomienky. bola som tam 2 x po 2 mesiace a každý pobyt som si predĺžila ešte o mesiac, čo sa mi tam páčilo. Strava taká, že doma som mohla o takom komforte snívať,naši boli chudobní a tam som sa cítila ako na výkrm :D :D Veru aj 10 kíl som si odtiaľ odniesla zakaždým, na raňajky koleso šunky ako tanier. Vždy som bola na 2A, kde cvičil s nami ujo Paľo, čo nám vedel všetkým nahradiť otca, hrával s nami na gitare /doteraz si pamätám pesničky čo nás učil/, bral nás do Zvolena, robil nám diskotéku, sobota patrila nám, turistom a ujo Paľo nás brával na Sliač, a tiež nám prišlo hrať moje milované Lojzo. Zažila som tam prvú veľkú lásku, zaľúbil sa do mňa chlapec z 3. poschodia a po šnúrke mi posielal lístočky z balkóna. Kúpeľňa bola katastrofa,na celé oddelenie 2 vane a mali sme 10 minút na všetko. Televízor jeden v jedálni. Ja viem, je to 25 rokov dozadu, ale čo som pozerala fotky a vaše komentáre, nič sa tam nezmenilo v podstate. Iba to, že sa v mnohých prípadoch dopláca a že môžu ísť rodičia. Voľakedy to bývalo tak, že každému staršiemu pridelili menšie dieťa za ktoré zodpovedal a veru každý sa tomu svojmu venoval. Na oddelení sme mali aj mentálne postihnutú Karinku, v našom veku, a veru milovali sme ju tam všetci. Tam som sa cítili neskutočne dobre. Nikto na nikoho neukazoval že mu niečo je, brali sme sa plnohodnotne takých, aký sme boli. Videla som tam deti bez nôh, bez rúk, mentálne postihnuté, po úrazoch...... nik sa nikomu neposmieval, skôr sme boli ako jedna rodina, ktorá si pomáhala vo všetkom. Dnes sa teším, keď čítam v novinách ako mnohí z nás dnes niečo znamenajú. Moja naj kamarátka v tých časoch je známa herečka /žiaľ neodpísala mi na fb aj keď správu čítala/, môj frajer známy kaderník :D, chlapec, ktorý pri lyžovačke prestal chodiť je dnes cyklista a precestoval celý svet na bicykli, ďalší je úspešný podnikateľ, na fb som však dodnes s mnohými v kontakte a veru rada sa pozerám na ich detičky, zaujíma ma, čo je s nimi. Trošku nostalgie. Budem rada aj naďalej čítať príspevky a spomínať. Napíšte mi, či ste sa tam niektorá stretla s ujom Paľom, či tam ešte robí. Poviem vám, že taký človek, ako on sa rodí raz za milión rokov.
Tak nastupili sme na liečenie 25.10. Na izbe som samostatne s dvojičkami skriňe máme tiežns izbe. Po tom čo som myslela ako to tu vydržím môžem povedať, že som spokojná. Čo sa týka stravy, procedúr, personálu je všetko super. Samozrejme najdu sa tu aj mínusy. Ale tie veci, čo potrebujeme najviac sú plusové. Najviac čo som sklamaná s prístupu pani Horváthovej pri vybabovaní pri rezervácie cez telefón. Je to nepríjemná pani, ktorá sa nevie správať k ľuďom. Inak nič s nikým. Všetkým, čo sa sem len chystajú odporúčam krásny deň 🙂 🙂 🙂
A treba aj kupaciu čiapku?ako je napísané v papieroch?a stačia plavky tie plienkove nepremokavé?Dcera má trošku sople tak snáď to prejde aby sme v utorok mohli nastúpiť...a cvičia tam raz či dvakrát denne?a ja budem chodit s malou do bazéna?
@inguska13 ahoj,kupaciu ciapku je treba,aj pre teba aj pre dieta,pokial pojdes do rehabilitacneho bazena,inak nieje treba..a cvicenia du zvycajne rozrvhnute po celý den,takze nudit sa nestihnete 🙂
@veronikast a kde kúpim kupaciu čiapku pre 2-rocne dieťa?a aj pre mňa?😂fúha..tak bude veselo..😉
@inguska13 v sportovom obchode to dostat..pre teba si kupis aj tu tv bufete taku jednorazovu,ja chodim s tou,lebo ja tie original kupacie neznasam.🙂
Tak nam dnes dosiel list syn nastupuje 30,11 chcem sa opytat ci tam mala nejaka mamicka samotne dieta samozrejme mame uz 11 rokov len by som chcela vediet ci tam maju dozor a tak lebo to bude prvy krat odomna takto a kedze je to este moje babo :D :D tak viete strach obava a podobne nepusti dakujem za kazde info 🙂
My sme si čiapky doniesli a nevyužívame ich chodíme do rehab. bazena a tam.netreba takže možno.ani nevyužijes ale lepšie ak.máš so sebou 🙂
@27meginka my sme na oddeleni kde su deti same. A dobre sa tu o ne staraju, neboj sa. Kupu ich( kto sa nenoze sam) do bazena chodia s nimi. Ked potrebuju nieco mozu sa opytat. Poobede idu von, byva kino, diskoteka... ;) neboj sa.
Ano stačia tie plienkové plavky a menšie deti sú v bazéne v doprovode rodiča.
Do Kovacovej chodia samé aj menšie deti, nie každý si môže dovoliť zaplatiť doprovod.
Ja som bola s dcérou už dvakrát na liečení a samú by som ju ešte nepustila. Je príliš dôverčivá, naivná a "pojašená", dala by sa ľahko ovplyvniť. Výhodu majú v tomto hanblivejšie a tichšie deti. Sestričky sú super, ale bohužiaľ je pravda, že väčšie deti dávajú pozor na menšie deti (okrem tých najmenších alebo imobilných). Na niektoré procedúry chodia samé (ale v skupinkách). Dokonca v bazéne už zopár krát boli deti na pár minút bez dozoru sestričiek či rehabilitačných pracovníkov. Ale za to vždy bola v bazéne nejaká mamina s dieťaťom. Zato na hipoterapiu odprevádzajú deti vždy. Väčšie deti chodili samé aj do bufetu, ktorý je na prízemí, majú tam prístup aj návštevy, či dospelí pacienti.
moja dcera je tam sama uz druhy tyzden nasla si suoper kamosku mala ma 7rokov a mojej 14rocnej je nalepena cele dni iba sa stiskaju ako sestry 🙂 takze viem ze moja dcera je skvela patronka tej malej slecny
@27meginka neboj nic bude mu dobre ja tzam mam teraz dceru a je tam sama kludne sa pytaj moja tam uz nebude 30.11.
@katecameron Dakujem mne ide hlavne o ten dozor nie ze by som mu neverila je rozumny ale clovek nikdy nevie a pre mna to bude velka zmena pretoze budeme od seba dlhsie predsa mam len jedneho 🙂 chcem sa opytat je tam aj wifi ak by sme si chceli neskor zaskypovat ? a co skola ako to tam je co sa najviac ucia ake predmety ?
@katecameron Dakujem mne ide hlavne o ten dozor nie ze by som mu neverila je rozumny ale clovek nikdy nevie a pre mna to bude velka zmena pretoze budeme od seba dlhsie predsa mam len jedneho 🙂 chcem sa opytat je tam aj wifi ak by sme si chceli neskor zaskypovat ? a co skola ako to tam je co sa najviac ucia ake predmety ?
@cuceravalucy tak ten sa tam bude mat naozaj dobre uz sa tesi asi viac ako ja :D
@27meginka ano wifi tam je ale len dolu v oddychovej zone na izbe dcera vravela ze neni signal
@27meginka o skole sa jej musim popýtat lebo neviem moc iba ze su rozdeleni niektore deti chodia doobeda ine poobede moja dcera chodi poobede do skoly vzdy maju 4hodiny vecer okolo7 sa maju ucit to sa mne osobne zda neskoro ucit sa o siedmej ale tak asi sa im tam neda inak kazdi den chodia von na prechadzky
@27meginka sen tam tu chyrin wifi aj na izbe a v jedalni a na chodbe v pohode ide ;) bude mu dobre, jasia sa tam riadne tie detiska 🙂
*chytim pardon :D

@cuceravalucy aj varia celkom dobre a v pripade nudze,je bufet otvoreny do 7 myslim 🙂