Kúpele Marína Kováčová - postrehy a skúsenosti
Ahojte, rada by som získať informácie a skúsenosti od ľudí (mamičiek), ktoré absolvovali kúpeľnú liečbu s detičkami. My nastupujeme tento mesiac, nikdy sme v kúpeľoch neboli 🙂 takže budem vďačná za info, ako tam je, aký je personál, prostredie, atmosféra, na čo nezabudnúť s praktického hľadiska,.... čo vás napadne. Ďakujem 🙂
@cuceravalucy :D tak to si ma potesila 🙂 on bude urcite raz ze sa tam nebude nudit *
@katecameron coze ? no mna klepne takze bude mat asi chaos trosku nevadi uvidime :D mozno aj zvladne ani mu nehovorim radcej nic :D
Dakujem 🙂
@katecameron Ahoj prosim tab mam este otazku trebalo ti aj iny papier do skoly na potvrdenie ci ti stacilo len to co ti oni poslali ?
úplnou náhodou som natrafila na túto tému a zaspomínala som si ...
mám už svoje rôčky, v Maríne som bola 2x ešte ako žiačka ZŠ a to je vyše 30 rokov. odvetdy sa tam isto veľa zmenilo... pamätám si na izby - bunky, medzi dvoma izbami bola herňa. v izbe sme boli 4, 4 postele a 4 nočné stolíky, herňa so stolíkmi, aby sme si mali kde písať úlohy, vstavané skrine kde sme mali všetky osobné veci. na začiatku oddelenia bola jedálnička, pred jedlom sme mali nástupy, najmä pred večerou, kde nám povedali nejaké oznamy a hlavne skontrolovali či pod pyžamom nemáme tielka a gaťky 😀 - hygiena. niesktoré sestričky boli úplne hnusné, a najmä ked slúžili také dve spolu, no opice. mali sme aj také ,ktoré sme milovali. Jedna obľúbená sestrička (asi Karolína) mala počas môjho pobytu svadbu, tak sme kolóne zahradili cestu a dostali sme škatuľu zákuskov. do školy sme chodili iba poobede a mali sme aj nejaké krúžky, ja som chodila na ručné práce, potom som sestričkám vyšívala. chodili sme aj na prechádzky, niekedy do dediny, pamätám si že pri tom starom liečebnom dome pre dospelých (Detvan) rástli nádherné obrovské fialky, inokedy sme chodili väčšinou do prírody okolo. mám aj nejaké fotky - našli sme veľké bedle. Inak vtedy deti nechodili s rodičmi, bola to iná doba. teraz sa viac hľadí na záujmy detí, na ich psychiku, vtedy sme boli braní veru inak.
ďakujem, že som si mohla zaspomínať
@27meginka stacil ten nikto nic nepytal viac no s ucenim sa fakt nepretrnu moja sa tam hadam iba zabava ako v tabore .Ocakavam pohromu ked pride po mesiaci do skoly.Bude to bolestive prebudenie pre nu
@katecameron No toho sa bojim aj ja hlavne ta matematika slovencina anglictina ostatne ma tak netrapia ale budem snim casto volavat tak hadam to dame dajak do kopy ak nie tak to bude musel nejako dohnat 🙂
ahojte,boli ste niektora ubytovana na nadstandarde?je tam samostatna kupelna a aj wc,len pre tuto izbu? a nenasli by sa nejake fotky izby u vas,ktore by ste tu mohli zverejnit? dakujem
@27meginka o 4dni je doma inak dnes odchadzali nejake decka bolo placu tazke lucenia je im tam dobre decka su stastne kopec novych kamaratstiev
Tak zajtra ideme po mesiaci domov. Môžem povedať podľa vlastnej skúsenosti. Super všetko, spokojnosť veľká odporúčam určite. Personál, strava lekári so všetkým spokojná. Určite sa sem vrátime bud.rok. Uvidíme aké pokroky nás prekvapia ešte doma. Ja som bola sama s dvojičkami, ale iba malá mala procedúry. Môžem povedať dá sa to zvládnuť 🙂
@bica aj moja zajtra ide domov inak myslim ze som vas tam videla ked pises ze z dvojickami 😉
@katecameron Ahoj tak uz sa tesis ze ti dôjde domov že ? Nam uz na tyzden pôjde tam tak to dúfam zvládne ? chcem sa ešte opytat ako si ju balila dávala si jej veľa veci ?
@27meginka ale zvladnete neboj moja ani domov nechcela ist.Veci sa tam daju aj oprat ze vraj sa za to plati nejaky poplatok.Inak moja mala dost vela veci.Uteraky osusky dvojo plavky ktore som ju naucila si preprat po bazene .Pyzamka ,teplaky tricka aj s kratkym rukavopm tam bolo teplo na izbach mikiny .Najhorsie je asi s pitím lebo na izbach niesu umyvadla len v kupelni tak ja som jej nosila mineralky bez bubliniek mala tam sirup caj davali pri strave 5 krat denne niekedy mlieko .vECI NA OBLECENIE som jej raz za tyzden zobrala domov oprat kedze mi byvame blizko cca25km od Kovacky.Za cely cas dostala 5znamok co mne pride dost malo no co uz nezalezi od nej.
@katecameron Fiha tak nevadi no ale aspon nejake znamky dostala tak dakujem pekne za tvoje informacie hlavne o tej vode dobre vediet ja sa budem snazit chodit za nim kazdy tyzden ak to pojde ak nie budeme museli ostat na telefone ale tak zleti to ani nebudeme vedeli ako 🙂
@bica
@katecameron Chcem sa opýtať, či mám synovi nabaliť aj uteráky, osušky, alebo im dajú.. ďakujem
Davaju na plavarny plachty niečo určite treba ale netreba veľa. Ja som mala viacej ale potom som aj poslala domov. Takých 6-7, ks stačí.
@katecameron neviem takto.o koho sa jedná bolo tam.veľa ludí 🙂
@bica vsak to je jasne to len ja som si vsimla dvojky 😉
@tinkaro
moja mala dost uterakov ona by sa do inych neutrela iba do svojich 3osusky 3uteraky na vlasy 2na ruky take male a na nozky mala este 2take tenke no a to jej bolo na tyzden asi tak
Ahojte tak my ideme prvý krát. Nástup máme 13.1. Je potrebná zdravotná karta? Na jednotlivé procedúry, stravu.... môžeme chodiť s kočiarom? A je tam nejaký detský kútik alebo treba brať viac hračiek?
Bud karta alebo ak mas spravy ofotene. Vsade moues chodit s kocikom aj ku bazenu ( do satne) ja by som hracky vzala. Lebo kutik bol na chodbe a byval tam prievan.
@tinkaro ahoj tak ako syn prezil liecenie?
@cuceravalucy ďakujem krásne za info. A ešte jedna otázka je tam nejaká kuchynka na chodbe alebo nie? a chladnička, rýchlovarná kanvica alebo to mám vziať?
ahoj,
na chodbe máš rýchlovarnú kanvicu, kde si zaleješ, čaj, kávu. Inak celý deň je čaj na chodbe, niekedy aj mlieko keď ostane z raňajok. Chladnička je malá pre celé oddelenie, ale môžeš tam odkladať iba nevyhnutne potraviny a na krátku dobu. Inak tam je 5x denne jedlo, pestrá strava, večera je varená, takže my sme nekupovali za 3 mesiace skoro nič. zober si iba svoju šialk na kávu, a pohárik na vodu, to ti úplne stačí.
nie je zač, za stravu a ubytovanie sa platí spolu tých 9,- za doprovod, takže budete doplácať za 28 dní liečenia nejakých 292eur, dieťa platí na deň poplatok 1,66. Inak v papieroch z Kováčove by ste to mali mať.
Ahojte, 14.3. nastupujeme do Kovacovej, nejde niekto? Ďakujem za Vaše príspevky, pomohli urobiť si aký taký obraz a prípravu 🙂
My mame ziadost na maj 🙂

@27meginka tak pytala som sa jej na skolu chodia podla rocnikov spolu osmaci maju poobede vyucko zazraky necakaj lebo moja nechape matiku a nikto jej nic nevysvetlil dostala pracovny list a ma ho robit ptedmety maju ako v skole .