Kúpele Smrdáky - pobyt pre matku a dieťa
prosim najde sa mamina ktora bola v kupeloch smrdaky s dietatom,,zhanam všetky možne informacie ,ako to tam funguje ,procedury,ubytovanie
zelmuska, ano je to tam napisane, či zo sprievodom, alebo bez neho
@lucinka27118 my ideme dnes. To sa obideme. Ak budes chciet dam Ti potom info ci sme boli spokojni.
Ahojte, dakujem za info, uz som ta volala, sprievodcu nemam schvaleneho, takze nas to stoji 22 € vo Vietorise, mame nastup 23.9. Všetkym prajeme krasny pobyt a nech to detickam pomoze 🙂
@ankaba budem veľmi rada za každe info. Vopred veľmi pekne dakujem
No dievcata mi sme dostaly tetmin do Smrdskov az 20.10 no hroza no jedine ako nahradnik potom.
Ahojte. My sme sa vratili zo Smrdakov. Bola som tam s 3 rocnym synom. Musim povedat, ze zdravotna starostlivost - lekari, sesticky - nemozem povedat jedno zle slovicko. Skutocne profesionalny pristup.
Ubytovanie - zalezi podla toho kde Vas ubytuju. Ale napr. jednu mamicku s malym ubytovali na Vietorise na prvom poschodi-nad kuchynou. Vkuse jej tam nieco hucalo - pravdepodne nejaky pristroj z kuchyne. Ked sa stazovala - take nieco VRAJ pocuju prvy krat. No iste! Takze ak budete mat takyto problem - okamzite sa stazujte. Kedze sa nedala odbit, tak ju potom prestahovali do inej izby.....
Na co Vas chcem ale upozornit a zaroven poprosit o spatnu vazbu aj Vas ako ste boli spokojne so stravou, lebo ja som bola maximalne nespokojna. I napriek tomu, ze sme mali od lekara presne vypisane co maly nemoze - nosili mu v pohode jedla, ktore nemohol. Stale som im to vracala. Potom doniesli nieco ine - zasa nevyhovujuce a vacsinou to dopadlo tak, ze nakoniec mu doniesli zemiaky s bravcovym masom. Len aby ste mali predstavu - ranajky - maly cele 3 tyzdne nemal sancu si nic ine dat ako rozok s maslom. Prekvapovali ma vecami ako - pecenovy syr, sucha salama..... A co sa tyka zvysku - neviem co vy by ste povedali na jedlo - fazulovy privarok s udenym masom - ja som im to okamzite vratila. Ved samozrejme, ze maly nesmie udeniny. Nedala by som to ani zdravemu dietatu, nieto este dietatu s atopickym ekzemom! V pohode si tam pouzivaju ocot do zalievok na salaty - ked som sa ohradila, aby mu doniesli iba ciste uhorky (cerstve), tak vraj maju vsetko zarobene v sladko-kyslom naleve.... t.j. nebolo mozne aby mal na obed alebo veceru nejaku prilohu - stale to bolo vsetko na kyselo. Pouzivaju neskutocne vela zeleru do vsetkeho. Viem, ze nie vsetci atopici su alergicky na zeler, ale je zname, ze je to silny alergen ( a moj maly ho nemoze) ale doniesli mu napr. zelerove rizoto - ked som to ochutla, mna to stipalo.... a to nehovorim o polievkach. Na tanieri mu raz doniesli halusky, bravcove maso zaliate omackou v ktorej plavala klobasa. Som sa ich spytala, ci si robia zo mna srandu, alebo to myslia vazne. A myslim ze je zbytocne dalej opisovat moje zazitky, ale co sa tyka jedla vedela by som Vam tu dat este vela nelogickych prikladov jedla pre atopika.
V com bol problem? Dietna sestra ktora to mala na starost uz odchadzala, takze s nou to nemalo vyznam riesit. Aj ked som to samozrejme zo zaciatku riesila, ale neprinieslo to ziadny uspech. Potom som sa bola stazovat jej sefovi - bohuzial, zasa iba sklamanie.... Ked som mu povedala, ze jedla ako fazulovy privarok s udenym masom by som nedala ani zdravemu 3 rocnemu dietatu, nieto este dietatu s atopickym ekzemom som sa dockala odpovede, ze s tym moze niekto suhlasit a niekto nie..... A vraj som sa mala ozvat skor aby sa to mohlo riesit. Vysvetlila som mu, ze ja mu to nehovorim uz kvoli sebe, lebo ja som si potom zabezpecila stravu pre syna z domu, ale ide mi o to, ze sem pridu dalsie mamicky a treba to riesit kvoli nim a uz nie kvoli mne. Takze ak budete nespokojne so stravou, stazujte sa okamzite! Neviem ako to bude s novou dietnou sestrou. Bolo by super, ak by tam ta strava fungovala, lebo kupele su inak super. Lenze pokial nema dieta stravu ako ma mat vzhladom na jeho zdravotny stav, nema cela liecba vyznam. Mne sa tam maly vyhadzal - jednoznacne zo stravy a ked mi uz potom nosili stravu z domu - tak bolo vidiet rozdiel na kozicke. Je naivne mysliet si, ze ak nebude dieta dodrziavat dietu a bude mat zazracnu vodu a zazracne lieky, ze mu to bude blahodarne posobit na ekzem. Skutocne som tam mala na nich riadne nervy, ale nevedela som si s nimi pomoct. Preto budem vdacna za Vase skusenosti. Lebo za tychto podmienok ohladom stravy by som tam uz druhy krat nesla.
Ja dam tiez vediet no len mi mame termin až v oktobry no hroza lebo mam bi sa zislo teraz a nie v zime ked to je pohode.
Ano
@ankaba to,co pises ostrave,je fakt,moj manzel tam chodi kazdy rok a nebolo to spociatku take zle,pamatam si,ze pred mnohymi rokmi si stravu chvalil,ale posledne roky nie, a tento rok si uz radsej zaplatil stravu/4edenne/,cize sa stravuje nie cez poistovnu,lebo to sa vraj nedalo jest,stoji to dost penazi,ale podla mna,ak sa da vybrat stravovat sa aj za vlastne,radsej usporit dopredu pre to dieta tu sumu,a nech sa stravuje kvalitnejsie,popravde ale neviem,ci sa to tyka/ten vyber stravy/len dospelych alebo aj deti
co sa tyka zdrav.strarostlivosti,tak ano,chvali si,ale tiez musi byt clovek dobre informovany a podkuty internetom...ale to je na dlhsiu debatu.........
@maryah na izbe sme mali malu telku, chladnicku. To ubytovanie bolo da sa povedat v pohode. Nemam nejake vyhrady voci tomu. Mozno len to, ze prezliekali pradlo iba raz za tyzden. A isto to kazdy pri ekzematikoch pozna - same kremy, krv,.... Nuz ale tak iba raz za tyzden pradlo prezliekaju....
@maria123 ja som to tam zistovala a ano, pre dospeleho sa doplaca EUR 4/den a pre dieta EUR 2/den. Ja som to ale zistila uz neskoro, necely tyzden pred odchodom. A uz z principu som si povedala, ze dost, ze uz neuvidia odo mna ani cent. Pretoze som bola s managerom, ktory mal na starosti stravovanie a ked som videla ten jeho pristup - tak ako vsetci manageri - len peniaze, peniaze.... a pritom som mu nehovorila o tom, ze by boli male porcie alebo nieco podobne, len som sa mu snazila vysvetlit, ze ocot, udeniny nemaju co robit na tanieri dietata a este k tomu dietata ekzematika. Ale on mlel svoje. On ma nepocuval. On mi hovoril to, co je nauceny hovorit. Ale neodpovedal mi na to, co som ju hovorila ja. Viem, ze po nasom odchode tam nastupila nova dietna sestra. Vraj si vsetko zapisovala - pripomienky ku strave (ludia sa samozrejme stazovali) ale viac uz neprisla.....
Preto som i ja velmi zvedava na referencie od dalsich ako sa to tam s tou stravou vyvija. Lebo ten manager ma znacne nechapal (nechcel chapat) a ked som si s snim potom "dohadovala" individualnu stravu - on si myslel ze je to take jednoduche ze pozrie do dalsich diet na dany den a vyberie mi nieco z dalsich diet.... ale take jednoduche to nie je. Mne to prislo ze on vobec nechape tu podstatu: standard dietne jedlo pre ekzematika (ziadny ocot, ziadna udenina, ziadne ochucovadla) + k tomu treba brat do uvahy individualne vyluky pre dieta. To treba aby tam mali dietnu sestru ktora sa tomu bude venovat a nie, ze dietna sestra ktora tam bola pri nasom pobyte rano stala v jedalni ako dietna sestra a potom idem do kupela a myslim si, ze dietna sestra tu ma asi dvojicku a pytam sa jej, ze co tu ona robi - pri vaniach. Vraj by bola iba ako dietna sestra malo vyuzita.... Tak potom to tam aj tak vyzera.
A osobne som po stretnuti s tym ich sefom nadobudla pocit, ze ide o peniaze a ako keby to s tou stravou robili naschval - aby prinutili ludi platit este aj za stravu.
Lebo je to tam tak ako vsade - dieta Vam tam ocika vankus, tak vraj EUR 7 za vankus. Chcete aby prespal Vas manzel s Vami cez vikend na izbe - ktora je podotykam zaplatena (a neziadate pridat postel, neziadate vymenit postelne pradlo), ale vy ako seriozny clovek im to chcete oznamit a zaplatit im este nieco navyse - nech su "chraneni" aj oni aj vy. Lebo ved nechcete to zadarmo. Tak vraj najskor sa to vobec neda a potom Vam jedna pani na recepcii povie ze EUR 42 a ked to uz rozdychate a idete na durhy den zaplatit tych EUR 42, tak Vam ina pani povie, ze nie EUR 42 ale EUR 49, lebo Vasa izba nie je standard ale superior.... a pritom viete, ze Vasa izba je taka ako aj tie ostatne co su tam a viete, ze ta pani den predtym vie presne na ktorej izbe ste ubytovana.... A potom Vam este niekto povie ze aj za stravu si streba doplatit aby sa to dalo vobec jest, tak uz toho mate fakt dost 🙂. Beriem to uz s usmevom, ale bolo mi luto aki my Slovaci sme. Rozum sa mi tam pri niektorych veciach zastavoval....
@ankaba ano,vo vsetkom mas pravdu,ale nielen tam to je tak,pred rokmi som bola s dcerou v detskej ozdravovni v Mlynkoch uplny des, a strava priserna,vsetko,ako pises a tam boli este mensie od mojej,aj tam sa mamicky stazovali,dietna sestra tam bola manzelka majitela,procedury o nicom,strava detto,ja som si pobyt komplet platila sama a vyslo to priserne vela,nakoniec deti hromadne dostali nejaku crevnu virozu...
Tak ahojte, dnes som sa vrátila zo Smrdákov a moje dojmy, zažitky, skúsenosti? Bola som tam s dcerou a aj ona aj ja som bola pacient. Boli sme ubytovaní v Záhori: ak mate možnosť, tak si zvolte iné ubytovanie, Záhorie bolo to najskromnejšie, spoločné socialky, vačšinou stare zariadenie (nemali sme inú možnosť, všetko bolo plne). Najlepšie je Vietoris, alebo Central, Morava sa dopláca, ale neviem kolko a ževraj sú tam mravce. Procedúry fajn, ale tak isto, vačšinou komunistické vybavenie(, aspon čo sa detských procedúr tíka). Personal, veľmi milý, ustretový, nebol problem vymeniť jedlo, nebol problem prísť v iný čas na procedúru, zobrali ma skôr, keď som poprosila, že som s dcerou, okrem Balnea dospelých, tam deti nemôžu a tam to ide ako na bežiacom páse, takže ani dieťa so sebou ani nejaka výmena alebo prísť skôr. To bolo pre nás asi najhoršie. Bola som teda nútena vždy niekoho poprosiť, aby mi dieťa postražili, dokým idem na procedúru ja. Naštastie sa našli dobrý deduško či iná mamička, ktorý mi moc pomohol a dceru vždy postražili. Čo sa jedla týka, ja nie som nejako vyberavá, takže mne jedlo chutilo, dcere nedávali sladko-kysle jedla a vačšinou sme mali každa niečo ine, sem tam sa stalo, že sa im niečo nepodarilo, ale zakaždým sa to dalo zjesť, deťom varili viac dietnejšie. Takže na stravu nemôžem nadávať. Čo sa týka toho, či nám Smrdáky pomohli, tak musim napisať, že ano, obidve ideme odtiaľ čiské, ale my sme to nemali až v takom zlom stave, ako iní pacienti, počas pobytu som videla všeličo, hlavne čo sa týka psoriatikov. A vladne tam prijemna atmosfera, každý sa z každým porozpráva, je tam klud pokoj, nikdo sa nikde nenahána. Vrelo odporúčam, len keby to zrenovovali, tak je to super. A to keby vytvorili nejaký detský kutik, kde môžem dieťa nechať dokým som na procedúre za rozumnú cenu ( za opatrovanie tam chcú 7 eur na hodinu, čo sa mi zdá prehnané). Dúfam že som aspon troška objasnila tým, ktorých ešte Smrdáky len čakajú. Ahojte.
@lucinka27118 super, ze s jedlom ste nemali problémy. Bodaj by sa tam trosku prebrali. Lebo ja som im este aj to hodnotenie poslala pekne doporucene, kde som vsetky nedostatky ohladne stravy vypisala. A k ubytovaniu - ja som bola na Eve a bolo v pohode. Bola som pozriet aj Vietoris aj Moravu. Myslim, ze vsetky tieto su na podobnej urovni. Morava posobi sice lepsie - jako vo vnutri ta izba - porovnatelne s Vietorisom - teda aspoň co ja som videla. Kamaratka co bola na Morave, nedoplacala za izbu nic naviac - zaplatila to iste co vo Vietorise. (Ona bola povodne vo Vietorise, ale tam bola nespokojna, tak si vybavila aby ju presunuli niekde inde - potom bola ubytovana na Morave - a tam bola spokojna. Ale nedoplacala nic navyse.)
ahoj. Ja som bola ubytovana na Eve a tam bola aj chladnička na izbe.
@ivia25 my sme boli na Vietorise a chladnicka tam bola. Ziadna kuchynka k dispozicii nie je, Len na Eve tusim, nie som si ista.Dalej telka s beznymi programami, internet je plateny a drahy. Chcela som vyuzivat internet v mobile, avsak signal je mizerny, nechcelo ani stranku nacitat. Na nejake sledovanie videa pre deti v tablete mozete zabudnut. Uteraky menia kazdy den, postelnu bielizen tusim raz tyzdene. Treba si vypytat od upratovaciek deku, tu som pouzivala ako prehoz na postel. Ohladne cien pozri moj prispevok na zaciatku tejto strany...
Mozem sa spytat mi mame tremin na 20.10 kedy poslu papiere z kupelou .
ivia25 ja tiez idem ako doprovod . Platis si to cele .
Ahojte, nam prave prisli papier do kupelov - cca nejake 3 tyzdne pred nastupom. Sme ubytovni vo Vietorise, ja idem tiez ako doprovod so synom a mam tam napisane 22 € den, 0,80 € den - dan obci, takze ked si to das krat 21 dni je to 479 €. My nastupujeme 23.9....
Ahojte žienky. Bola z vas aj tento rok 2015 na pobyte v Smrdákoch s detičkami?
No nepreklikala som sa na koniec debaty 🙂 Chcem sa spytat cez víkend či sú procedúry a či môžem ísť domov.
Ilbruk v sobotu byvaju procedury a deticky mavaju hned rano a ak ides aj so sebou, tak podla toho aky mas rozpis ty. Ale dospelaci mavaju tak do obeda procedury, teda co sa tika tej soboty. V nedelu je volno
@lucinka27118 - nie, idem iba s 3. ročnou dcérkou. Ale bude s nami ešte môj ročný synček. Budú to dlhé týždne, sama s detičkami.

Moje dieta nie je telesne postihnute a doprovod nam poistovna aj tak schvalila. Ak je schvaleny sprievodca, tak ZP mu uhradza 5 € na den. Ostatne si sprievodca plati. Mozete pozriet cennik pre Smrdaky http://www.danubiushotels.sk/aktualne-publikaci.... Cena pre sprievodcu dietata je pre Moravu 24 €, pre Central a Vietoris 22 € a pre Zahorie a Evu 20 €. Z tychto cien je treba odratat tych 5 €, ak mate schvaleneho sprievodcu.