icon

Kvôli chorobnosti musíme ukončiť návštevu škôlky

gubcikova
26. apr 2013

Ahojte.od kedy malá(teraz 3,5r)nastúpila od mš sme sústavne chorý ☹ mali sme streptokoky,stafylokoky,2x pneumokoky a 3x moraxellu.týždeň v škôlke týždeň doma.dnes sme boli na ORL.verdikt znel odstránenie nosných mandlí,ale keďže nemáme ešte 15kg musíme čakať.ďalší verdikt,že nám neodporúčajú ďalej navštevovať mš a rôzne mc.ja som doma na RD tak to nebude až tak vadiť.malý samozrejme to chytá od nej,ale čo bude na budúci rok ked ja budem musieť ísť do práce a oni obaja do škôlky zase?

Strana
z2
gubcikova
autor
26. apr 2013

@anjelicek26 ☹ krásne očkovanie

kingstonka
26. apr 2013

u nas bol prvy rok tiez plny chorob a mladsi to chytal od sestry... ale druhy rok je uz neporovnatelne lepsi. od zactku augusta som detom davala imunoglukan- mozno pomohlo to...

januschka10
26. apr 2013

Nas prvy rok v skolke tiez stale chory. Od septembra do novembra 3x zapal str. ucha. Potom som ho nechala viac ako mesiac doma a velmi sa mu zlepsilo. Chytil akurat chripku a este jeden zapal ucha. Tento rok to uz bolo lepsie, ale tiez som ho v decembri nechala doma,kedze sa nevedel vyliecit z nadchy a kaslu. Teraz je momentalne tiez chory a uz tyzden ho liecim z kaslu a zacina sa stazovat na usko. Mali v skolke aj pre rodicov besiedku,ale nedala som ho. Radsej nech sa poriadne vylieci, lebo sa z toho kolotoca chorob nikdy nevyhrabe. Ja som doma takze nemam problem. Urcite je lepsie nechat dieta doma dlhsi cas a poriadne ho doliecit ako ho uplne znicit. Bohuzial poznam aj take baby,co daju dietatu atb a ako mu je lepsie sups do skolky. A mne sa cuduju,ze kvoli kaslu som doma alebo len v zahrade a nedovolim mu behat po vonku. Ja to beriem asi tak,ze ked mam kasel a nadchu (momentalne uz 3. den, uffa) tak sa mi tiez velmi behat vonku nechce. Deti su sice ine,ale urcite to ten ich organizmus tiez dobre znici.

gubcikova
autor
26. apr 2013

@januschka10 ved práve ja si ju doma piplám.už ked je ok ešte ju nechám doma další týždeň nech sa to ukludní všetko a príde do škôlky a tam sople deťom tečú prúdom

pink_lady
26. apr 2013

@gubcikova tak to mas este cas 😉 nas dr tiez dava len opodstatnene antibiotika ...ale ked sa inak neda 😔 drzim palce 😉

januschka10
26. apr 2013

@gubcikova ja viem, tu je to to iste. Ale Davide uz nie je tak nachylny. Ten prvy rok bol hrozny a mozno keby som ho nenechala doma, tak by to bolo este horsie. Ono sa vravi,ze si tym musi prejst. Nieco su detske choroby,ale ine su stale nejake zapaly, ked uz je vela tak je vela. Ved sa nestihol ani vyliecit a bol zasa chory. Telo si musi aj oddychnut. Teraz uz aj ked su ine deti soplave, tak az tolko sa na neho nenachyta. Alebo uz z toho nie su pneumokoky atd.

adri266
26. apr 2013

@gubcikova ano, chodila do skolky. A aj tento rok, ked je predskolacka, mala od septembra asi 3x ATB ☹ A niekolkokrat bolo doma, ako teraz, ked sice kasle a sopli, ale nema horucky. Takze si to neviem predstavit na dalsi rok v skole, lenze kedze mala 6 rokov v septembri, nechcem davat odklad

gubcikova
autor
27. apr 2013

@januschka10 no aj my necháme odklad aspoň na tie 4mes.

Strana
z2