Laryngitída a výber nosnej mandle

morskapanna
24. okt 2013

Mamičky tie ktoré ste dali dieťatku vybrať nosnú mandľu zmiernila sa potom laryngitída? alebo je to stále také isté

sisaha
24. okt 2013

@morskapanna u nas nie

mia78
24. okt 2013

ani u nás nie,este by som povedala že sme mali viac.......s toho vyrastu ako my doktorka stále tvrdila a ja že kedy konečne...a veru syn ako nastupil do školy tak nám prestali mal ako 6rocný naposledy..........

morskapanna
autor
24. okt 2013

@sisaha
@mia78 :( ved sa zbláznim do vtedy som sa tešila že bude aspon slabšia dr. mi to tvrdila ☹

mia78
24. okt 2013

@morskapanna viem je to naročné ,my sme mali obdobie ked mal každy mesiac aj dva razy za mesiac ,raz skončil v nemocnici........synovi už prešlo ale začala dcéra tak sa trapime zas ..........nám už doktorka predpísala rektodelt čípky aby sme nemuseli bežat v noci na pohotovost

morskapanna
autor
24. okt 2013

@mia78 my aj po čipku a všetkych opatreniach vždy skončíme v nemocnici už mi s toho vyhráva fakt nočná mora ☹ pred troma tyždnami sme boli vyberat nosnu mandlu a od vtedy mame uz druhu nadchu jedna riadne neskončila druhá začala a teraz zacal aj pokašlievať

melanche
24. okt 2013

@morskapanna menej ich nebolo, ale zmiernil sa ich priebeh. ked mala nosnu mandlu, tak sa dusila, skoncili sme na pohotovosti. po ich vybrati uz len strati hlas ale pekne rozdycha nocny zachvat. ked mate caste laryngitidy, skus nedavat dve hodiny pred spanim jest a pit. ci to nema aj z refluxu.

morskapanna
autor
24. okt 2013

@melanche ďakujem za radu vyskúšam... ako sa da zistit ci nemá reflux??

melanche
25. okt 2013

@morskapanna je tu taka tema. ale zase ak ma trvale zvacsenu nosnu mandlu, tak to tazko zistis. mne alergologicka vtedy hovorila ze kym ma zvacsenu mandlu, budu sa laryng.opakovat. a budu take silne. ked sla mandla von, laryng.neprestali, len boli mierne. a az tak sme mohli zistit ze problem je aj v refluxe.

jamika
25. okt 2013

@morskapanna Nám tiez odporúčali vybrat mandlu. Nedali sme. Laryngitídy mala od 2 a pol roka, boli sme aj v nemocnici. Mala to asi 7 krát ročne. Ako 6 a 7 ročná nemala žiadnu. Teraz ako 8 ročná mala zasa dva krát.
Mylsím že nám pomohol vápnik a v zime rybí tuk. Tak som zas nasadila. Odporúčali mi to na spevnenie priedušnice, myslím, že to pomohlo najviac.
Pre nás je najhoršie zníženie tlaku a sychravé počasie ako je teraz. Užíva už mesiac rybí tuk a aj tak si ráno pokašle laryngovo, ale sa nedusí.
Reflux nám zisťovali na pľucnom v Biskupiciach, musela vypiť nejaké množstvo vody, potom si lahla a robil jej 20 minut usv žaludka, ci jej to nevybieha hore. Nám to nevedeli uplne valúcit ani potvrdit. Vypila toho viac ako bolo treba a potom 20 min lezat a chodia niecim po žaludku, no asi kazdemu by to raz vybehlo 🙂

sisaha
25. okt 2013

@morskapanna ja som sa bavila s imunologickou, ze su proste deti, ktore maju laryngitidy velmi casto, takmer z kazdeho sopla a niektorym prejdu do 5 rokov, niektorí ich mavaju este aj v 12tich..
Pri laryng., je vraj castejsi vyskyt astmy.. Tym ma nepotesila, ale ked som to ja ratala, tak od zaciatku roka ich mala tri. Z toho jedna bola hrozna...

siska53
25. okt 2013

a ako sa prejavuje laryngitida? nas maly ma mandlu nosnu v rozmedzi 2-3 a v poslednom case ma takmer stale plny nos, stekaju mu hlieny a po case zvykne kaslat, (druhykrat teraz), vacsinou v noci a kratko po zobudeni..
ale laryngitida ma asi horsie prejavy..
nejak nie sme nadseni, ze ma ist na vyber, ale asi bude musiet..

tinki
25. okt 2013

@morskapanna veľká nosná mandla nespôsobuje laryngitídu. Veľká mandla by sa mala vyberať, ak máte problém so spánkom, kvôli chrápaniu, prípadne až apnoe..
Ale časté laryngitídy, alebo nádchy môžu byť prejavom alergie na mlieko. Odporúčam ti pozisťovať si aj to, inak sa choroby budú opakovať..

morskapanna
autor
28. okt 2013

@melanche no toto som myslela my mandlu mame uz von a dr. mi povedala ze budu urcite miernejsie ale ktovie ci je to pravidlo uz asi len vydrzat a uvivime ake budu
@jamika dakujem skusime ten vapnik a ryby tuk
@sisaha no my vždy skoncime v nemocnici ☹ a teraz uvivime aspon keby sme to doma zvladali
@siska53 keby mal laryngitidu tak štekavo kašle a nemože dýchat
@tinki ja viem že to nieje z mandli my sme ju museli dat von lebo bola velmi velka a vsetko sa drzlo za nou odporucenie sme mali od troch doktorov chodime aj na alergologiu aj ku dvom krcnym ale ja som sa pytala ci sa laryngitida po vybere mandle zmiernila no ale to je asi individualne u kazdeho inak DAKUJEM ZIENKY ZA ODPOVEDE

monaska81
28. okt 2013

Nám vyndali mandli téměř před rokem, do té doby měl laryngitídy několikrát do roka, už jsme to ani nepočítali ☹ . Po vyndání zjistli doktor, že má refluxa nasadil léky a přísnou dietu. Od té doby byla lar. jen jednou a to kvůli silnému porušení diety 😒 Takže za nás ano, zjistila se příčina lar. a pomohlo nám to.- Jsem za doktora, ke kterému jsme se dostali vděčná za vše, co pro něho udělal.

monaska81
28. okt 2013

@siska53 máte podobné příznaky jako my než mu vyndali mandli a potom diagnostikovali reflux.

siska53
28. okt 2013

@monaska81 ach jaj! No reflux on mal ako babo, Taky tichy, lebo obluk hodil len 2.x a negrckal prehnane, aj ked vacsinou mu trosku vybehlo, kebyze sa obcas pri papani netrase, ani nevieme, ze ma reflux, skumali tp trasenie a zistili, ze to kvoli refluxu. No ja mam podozrenie na reflux u neho stale... A kde ste boli kvoli refluxu? U gastro? Le o ked maly grckaval zvacsa po mlieku, boli sme a ta nas vysmiala, ze reflux to byt nemoze, zistovala krvne hodnoty, stolicu, alergiu na mlieko a tak, ale to mal v poriadku.