Laryngitída - bojím sa, že sa nám znova vracia
Ahojte pred týždňom sme skončili v nemocnici na 4 dní s laryngitidou. Odvčera je malá zase zasoplena,kašle bojím sa aby to zas nedostala. Všetko robím ako mi kázali aj lieky aj zvlhcujeme,neprekurujeme. Poradíte ako ste vy bojovali s deťmi proti tomu? Diki
@sinda11 je to nepríjemná choroba. Tiež sme ju mali. Ale málokedy sme šli do ladyng., že najprv nádcha a potom stekavy kašeľ. Skôr keď som počula, že je syn zachripnuty, tak som bola v pozore. Tiež sme boli v nemocnici, len syn mal laryng.asi dva dni a potom už cipok nezabral. Treba dať hneď prvú noc, určite ich máš v chladničke.
@sinda11 inhalator máte? Nás jedine to zachránilo už viac krát....celú noc sme inhalovali,plus calcium,stoptussin,fenistil....
Ahojte, pre nas je to tiez aktualna tema. Syncek ma 2,5 roka a laryngitidu dostal prvykrat v 7.mesiaci. V nemocnici sme neboli este ale na pohotovosti nas uz dobre poznaju, ale vzdy nam aj lekar povedal, ze aj ked nasadime lieky radsej nech ho skontroluje este lekar, lebo uz mali pripad kedy dietatko Bohuzial odislo. Netreba to brat na lahku vahu, hlavne ked je dietatko este take male. Nam prvykrat na pohotovosti lekar poradil takto. Radsej podat studenu vodu ako teply caj. Tak isto s jedlom, nic velmi teple. V izbe kde spi dietatko max. 19 - 20stupnov celzia, casto vetrat, neprekurovat radsej o vrstvu viac obliect, dietatku podlozit vakus aby malo vyssie hlavku(nam sa osvedcilo polohovanie az do polosedu, to pod vankus podlozim este dve poskladane deky) kupili sme inhalator don davame vincentku (nedam nan dopustit) , zvlcujeme vzduch ultrazvukovym zvlhcovacom cize pusta to studeny vzduch plus kvapka Pinosolu. Osvedcil sa nam aj sprej z Justu Eucasol, po jednom streknuti nad postelou kde maly spinka sa mu v momente zlepsi dychanie. Ten pouzivame aj pri soplikoch. Pocas dna a hlavne na spanok natieram malemu hrud s Jazvecou mastou. A co sa tyka liekov, pouzivame ventolin sirup, dithiaden tabletky(su ucinnejsie nez fenistil kvapky, takisto na predpis) stoptussin kvapky, skorocelovy sirup, kalciovy sirup. V najhorsom pripade mame doma v chladnicke kortikoidove Prednizon cipky, ci ich mame doma sa nas lekar vzdy pyta. Okrem toho musi dietatko pit vela tekutin a malo by mat kludovy rezim, ziadny plac alebo ina hlasova aktivita, co je u nasho maleho velmi obtiazne lebo je velmi zivi. Je to velmi neprijemna choroba, priznam sa ze prvykrat som pri syncekovi preplakala celu noc, co mi pukalo srdce pri kazdom zvuku ked sa nadychol. Prislo to necakane a ja som nevedela co robit. To bol strach, aj stale je ale uz sa vieme zariadit. Vzdy sa s manzelom v noci striedame aby bol adpon jeden z nas hore a daval nanho pozor. Ako teraz, je 1:20 v noci a je rad na mne. Drzim nam aj vam vsetkym palce aby sme to zvladli a nase deticky boli znovu rychlo fit.

Ahoj, aj my sa trápime s laryngitídou ☹ Našťastie v nemocnici sme neboli, zatiaľ to nebolo také vážne. Ako píšeš, ako prevencia pomáha neprekurovať, radšej mať chladnejšie doma, zvlhčovať vzduch a veľa a často chodiť von na čerstvý vzduch. Neviem, či sa s tým ešte dá inak bojovať, takže sama som zvedavá na príspevky.