Lekárka odmietla dieťaťu urobiť odber krvi
Dnes som bola u pediatričky s tým, že ideme na plánovanú kontrolu k detskej psychiatricke, či nám dá ospravedlnenku, keďže som nechcela ospravedlnenku do práce od psychiatričky. Všetko prebehlo v poriadku, spomínala som, že dcéra sa necíti dobre, že už dávno jej tak nebolo. Lekárka jej pozrela hrdlo a popocuvala ju. Odišli sme k psychiatričke. Tam sme poriešili čo sme mali a doktorka mi povedala, nech sa vrátime k pediatričke, nech dcére urobí odbery na krvný obraz, že je veľmi bledá, že kľudne môže mať málo železa a potom sa k tomu priidavajú ostatné problémy. Cestou som volala lekárke, sestrička sa na mňa oborila, že krvný obraz robili prednedávnom že to pozre v karte, nech zavolám o 15min. Zavolala som a bolo mi povedané, že krvný obraz robili pred pol rokom, že bolo všetko v poriadku a buď nech prinesiem výmenný lístok od psychiatričky, alebo mám íst do sukromného zariadenia a zaplatiť si odbery na vlastné náklady. Následne som volala psychiatričke, či mi dá výmenný lístok, tá odmietla s tým, že ona predsa nevypisuje výmenný lístok k pediatrovi na odber krvi.. Myslím si, že by ju to nič nestalo... Úprimne sklamali má obe lekárky. Ale viac pediatrička. Pediatricka je ukrajinka čo tu má všetko zadarmo aj jej krajania a ja si mám ísť platiť odbery do súkromneho zariadenia. To kde sme?! Ja som taká vytočena. Zavolala som aj do našej poisťovne a opísala som im situáciu.Daju mi zajtra vyjadrenie k situácii. Ja som už rozhodnutá čo urobím, chcem vedieť váš názor na situáciu. Ďakujem.
@anonym_autor Máme yo podobné..nie je lekár ako lekár
Takže aby sme si to zosumarizovali. Tvoje dieťa je 2 týždne slabé, malátne, je mu na odpadnutie. Ty nerobíš nič, aby sa jej dostalo nejaké vyšetrenie a keď ideš k obvodnej, (lebo priorita je, aby nemalo dieťa pečiatku od psychiatra), nespomenieš tie ťažkosti, ako si tu v jednom príspevku písala. Psychiatrička medzi rečou spomenie, že možno vyšetriť ešte krvný obraz,ale nepovažuje to za také dôležité, aby to odporúčala písomne.
Ty zavoláš doktorke, resp.sestričke, ktorá nevie nič o ťažkostiach tvojho dieťaťa a žiadaš odber krvi, ktorý ti niekto medzi rečou spomenul a nemáš to na papieri s nejakým zdôvodnením.
A zlá je tá Ukrajinka, že ti to nechce urobiť na vlastnú žiadosť.
Možno zajtra príde Janka a povie, že by chcela CT brucha, že má taký pocit, že ju tam niečo pichá. Pozajtra Ferko, že on by rád magnetickú rezonanciu chrbtice, lebo nejako blbo spal a tlačí ho krk.
O všetkých vyšetreniach rozhoduje lekár, lebo tie výsledky následne vie interpretovať.
Keďže si lekárovi nepovedala o ťažkostiach dcéry, nevidel zrejme dôvod (oprávnene). Žiaden lekár by to neurobil inak.
Ale fuj fuj, Ukrajinci, všetko tu maju zadarmo a my kvôli nim nemáme peniaze na odbery indikované rodičmi.
Strašná doba toto.
@julish No napr ak zomrie tak poistovna zaplati prevoz 8000€...takisto zaplati aj prevoz na Ukrajinu pri prepusteni čo je tiež dosť celká suma....študenti maju cestovanie zadarmo, školy, VŠ ...atď
@anonym_da29ff ktorá poisťovňa zaplatí prevoz mŕtvoly a k akému poisteniu?
@julish No napr ak zomrie tak poistovna zaplati prevoz 8000€...takisto zaplati aj prevoz na Ukrajinu pri prepusteni čo je tiež dosť celká suma....študenti maju cestovanie zadarmo, školy, VŠ ...atď
@anonym_da29ff aky prevoz pri prepusteni? Skoly maju zadarmo tak isto ako deti s obcianstvom, s tym rozdielom, ze ich nechcu brat - prednost ma trvaly pobyt. Este nieco okrem prevozu mrtveho im zavidis?
Takže aby sme si to zosumarizovali. Tvoje dieťa je 2 týždne slabé, malátne, je mu na odpadnutie. Ty nerobíš nič, aby sa jej dostalo nejaké vyšetrenie a keď ideš k obvodnej, (lebo priorita je, aby nemalo dieťa pečiatku od psychiatra), nespomenieš tie ťažkosti, ako si tu v jednom príspevku písala. Psychiatrička medzi rečou spomenie, že možno vyšetriť ešte krvný obraz,ale nepovažuje to za také dôležité, aby to odporúčala písomne.
Ty zavoláš doktorke, resp.sestričke, ktorá nevie nič o ťažkostiach tvojho dieťaťa a žiadaš odber krvi, ktorý ti niekto medzi rečou spomenul a nemáš to na papieri s nejakým zdôvodnením.
A zlá je tá Ukrajinka, že ti to nechce urobiť na vlastnú žiadosť.
Možno zajtra príde Janka a povie, že by chcela CT brucha, že má taký pocit, že ju tam niečo pichá. Pozajtra Ferko, že on by rád magnetickú rezonanciu chrbtice, lebo nejako blbo spal a tlačí ho krk.
O všetkých vyšetreniach rozhoduje lekár, lebo tie výsledky následne vie interpretovať.
Keďže si lekárovi nepovedala o ťažkostiach dcéry, nevidel zrejme dôvod (oprávnene). Žiaden lekár by to neurobil inak.
Ale fuj fuj, Ukrajinci, všetko tu maju zadarmo a my kvôli nim nemáme peniaze na odbery indikované rodičmi.
Strašná doba toto.
@sss777 ale tú peciatku od psychiatricky nechcela autorka na priepustku do práce.
@anonym_autor no ono robi sa to tak, ze ak odborny lekar potrebuje nejaky odber od praktickeho, napise mu to do spravy... ak to neviem robit cez svoju ambulanciu. Nefunguje to veru takto, ze nadiktujes a lekarka robi. AK sa dcera neciti dobre, bleda moze byt aj z toho, nieco na nu lezie. A ako sa nedostatok zeleza lieci? najlahsie je zaradit jej stravu bohatrsiu na zelezo atd teraz do jedalnicka a uvidis... a mozno podla veku vies pridat sem tam aj vyzivovy doplnok so zelezom a cckom nejaky.
Nestrapnuj sa.Povedz pediatricke, že si odber zaplatíš sama je to asi 10-12 eur, alebo choď do laboratória.Lekarke to tiež nebude platiť poisťovňa každého pol roka
@anonym_autor čo konkrétne má tá ukrajinka zadarmo? 😂
@anonym_fa508f ved podla mamicky vsetkoooo🙈 a ten odber a labak tiez zaplati lekarka zo svojho.
@anonym_autor ja ta chapem snazis sa pre svoju dceru vsetko najlepsie. Zase toho tolko nechces ako je krvny obraz. Skoda ze pediatrov je tak zalostne malo a oni si mozu dovolit prist o pacienta tak cepuju rodicov. Tiez mame mizernu pediatricku vsetko co sa da riesim bez nej. Ja osobne si krv a rozne stery davam robit za plnu uhradu lebo sa nechcem nikomu doprosovat a vysvetlovat.
@anonym_6795da doprosovat sa mozes v poistovni. ty v praci pracujes zadarmo?
@anonym_autor ak by si postupovala inak, tak aj lekárka by postupovala inak. Ty do telefónu vybafneš, že psychatricka odborúča odber krvy a pritom doktorka rano tvoje dieťa videla. Si sa mala pekne objednať na vyšetrenie a tam povedať všetky ťažkosti a podotknúť, či by nebolo vhodne urobiť rozbor krvi. A hrrr brrr ako ty. Sa ani nečudujem tej doktorke.
No ty si dobre nenavistna… a o odbere rozhoduje lekar - pediater
@anonym_6795da doprosovat sa mozes v poistovni. ty v praci pracujes zadarmo?
@natalka13 ale prosim ta , ty si rob ako uznas za vhodne
@anonym_autor ak pediater nevidí dôvod na krvný obraz na tvoju žiadosť nie je povinný ho urobiť. A psychiatrička o tom tiež nerozhoduje. Zbytočne si nahnevaná, keby sa psychiatrička venovala tomu, čo je je práca, ani by ti nenapadlo žiadať nejaký krvný obraz. Ak ho tak veľmi chceš, tak ho dcére zaplať.
@anonym_0f7a94 Pediater nie je povinny? Takze si zhrnme zakladne pojmy... lekar tam sedi na to, aby robil to, co ty potrebujes. On tam nie je na to, aby nieco odmietal. Ak chces odber, ma ti ho urobit. Lekar je v postavenni poddaneho, nie je ti nadriadenym. Este by to mohlo skoncit podanim pre zanedbanie zdrav. starostlivosti. Tiez nieco podobne aktualne riesim.
Nestrapnuj sa.Povedz pediatricke, že si odber zaplatíš sama je to asi 10-12 eur, alebo choď do laboratória.Lekarke to tiež nebude platiť poisťovňa každého pol roka
@anonym_f0ff19 lekarke to poistovna preplati hoci aj kazdy den. Ty si v postaveni poistenca ktory ziada u zmluvneho lekara vysetrenie... ty nir si v postaveni, ze to ziadat nemozes. Ak to lekar odmietne, mozes to od neho ziadat pisomne a nasledne podat podnet. Pripadne zmenit lekarku, ktora v svojej praci aj realne premysla a nesedi tam len tak. Mate trosku skreslene predstavy, na co mate ako poistenec narok. Urcite vsak nie na to, aby Vas lekar odmietol. A ci to lekarke poistovna preplati si mozete vyziadat vo svojej poistovni... pisomne. Nasledne to lekarke nalepit na celo, ze hazarduje so zivotom pacientov.
Jedna vec je,ze tu krv odobrat mohla,druha,ze si taka husta hrdinka,ze tu rasisticky okydavas a vsetky svoje vyjadrenia mazes. Gratulujem,prave si prerazila dno Marianskej priekopy👏🏆🏅
@anonym_0f7a94 Pediater nie je povinny? Takze si zhrnme zakladne pojmy... lekar tam sedi na to, aby robil to, co ty potrebujes. On tam nie je na to, aby nieco odmietal. Ak chces odber, ma ti ho urobit. Lekar je v postavenni poddaneho, nie je ti nadriadenym. Este by to mohlo skoncit podanim pre zanedbanie zdrav. starostlivosti. Tiez nieco podobne aktualne riesim.
@maialeo lekár je v postavení poddaného? Ty si sem odkiaľ spadla? Lekár pacienta vyšetrí a na základe toho on rozhodne o tom, aké ďalšie úkony sú potrebné. Nie pacient.
@maialeo lekár je v postavení poddaného? Ty si sem odkiaľ spadla? Lekár pacienta vyšetrí a na základe toho on rozhodne o tom, aké ďalšie úkony sú potrebné. Nie pacient.
@anonym_0f7a94 🙂 ano, mozno bezna ovca takto funguje. Ten, komu nie je jeho zdravie lahostajne si svoj zdravotny stav sleduje. A ano, beriem lekarov ako svojich podriadenych, lebo svoje telo poznam najlepsie. Ty sa kludne nechaj osetrovat hocikym.
@anonym_0f7a94 🙂 ano, mozno bezna ovca takto funguje. Ten, komu nie je jeho zdravie lahostajne si svoj zdravotny stav sleduje. A ano, beriem lekarov ako svojich podriadenych, lebo svoje telo poznam najlepsie. Ty sa kludne nechaj osetrovat hocikym.
@maialeo tak teraz si sa ukázala, gratulujem. To, že nemam lekárov za poddaných, neznamená, že mi je zdravie ľahostajné. Sice mám VS, ale nie medicínu, tak sa ani na lekára nehrám. To aj automechanikovi hovoríš čo má robiť, keď ti nie je vlastné auto ľahostajné?
Bodaj by aj mne odmietli odber krvy lebo mám strach z ihiel. Oni si len bagatelizujú a povedia, aaa to si zvyknete tolko vás budeme pichať. A ja som na hrane odpadnutia. Neexistuje iná metóda vyšetrenia ako odber krvy?
@anonym_f0ff19 lekarke to poistovna preplati hoci aj kazdy den. Ty si v postaveni poistenca ktory ziada u zmluvneho lekara vysetrenie... ty nir si v postaveni, ze to ziadat nemozes. Ak to lekar odmietne, mozes to od neho ziadat pisomne a nasledne podat podnet. Pripadne zmenit lekarku, ktora v svojej praci aj realne premysla a nesedi tam len tak. Mate trosku skreslene predstavy, na co mate ako poistenec narok. Urcite vsak nie na to, aby Vas lekar odmietol. A ci to lekarke poistovna preplati si mozete vyziadat vo svojej poistovni... pisomne. Nasledne to lekarke nalepit na celo, ze hazarduje so zivotom pacientov.
@maialeo urcite poistovna nepreplati krvy obraz kazdy den. preboha, to kto by toto platil a odkial by na taketo hlupe vymysly poistovna nabrala peniaze. neviem ako ine poistovne, ale dovera preplaca krvy obraz raz za 6 mesiacov, iba pri onko ochoreni castejsie. ty to mas v hlavicke trochu popletene. lekar nie je tvoj poddany a ty mu urcite nebudes diktovat, co mas robit. lekar studoval, robil atestacie na to, aby vedel, co ma robit a nie aby mu nejaka Anca z Hornej dolnej hovorila, ze ona je jeho nadriadena a bude mu davat prikazy.
@anonym_6795da to je fakt odpoved a aj s prosenim .😉
Ja pracujem za peniaze a za pracu inych platim.
@natalka13 mne sa tak zda ze ulohou niektorych pediatrov je zbavovat sa roboty, odpinkavat chore deti, najlepsie keby vsetky chore deticky sa liecili doma a neotravovali v ambulancii a este sa arogantne budu bavit s rodicmi lebo si to mozu dovolit a vase komenty ich v tom podporuju. Doktor je tam na to aby liecil a ked po pol roku chcem krvny obraz pre svoje dieta tak sa zamysli a povie si dobre obzvlast ked autorka pise ze v minulosti bolo zelezo nizke. Neexistuje ze poistovna by jej nezaplatila ukon lebo pred pol rokom bol robeny. To je vôla doktorky chcem/nechcem.
@anonym_autor sa mi naozaj paci, ako tí tu tieto odborníčky naložili. Tak zrazu ma pediater posledné slovo, je odborník. Ale keď ide o očkovanie, to bude pindania plný kybel. Sa tu niektoré normalne ze spamatajte
@maialeo tomuto stadu to tu budeš darmo vysvetlovat
Buďme radi, že sú tu lekári z Ukrajiny, pretože keby tu oni neboli, nemá vás kto vyšetriť, keďže z tejto úžasnej krajiny všetky mozgy a lekári odchádzajú. Raz budeme tým ukrajincom bozkávať ruky a nohy, keď ti nebude mať kto plienku vymeniť v nemocnici. Na odber musí mať dr. dôvod, chodí tam denne niekoľko mamičiek, čo hystericky žiadajú bezdôvodne odber krvi. Vieš si to za päť eur dať odobrať v ktoromkoľvek súkromnom laboratóriu.
@maialeo riadne chobotiny píšeš