icon

Liečebné kúpele na dýchacie problémy

pepsinka123
28. mar 2014

Ahojt môj syn ma dlhodobe problémy s dychacimi cestami zažiadala som o liečenie ak mi to poistovna schváli. Viete odporucit dobre liecebne kupele na dychacie problémy. Dakujem

hrehusa
8. aug 2019

@zlatica99 ja som bola v Diana ***, veľmi pekné ubytko, ale to ani majú asi všade tam 🙂

lubkaurm
8. aug 2019

@pepsinka123 poradim aj speleoterapiu - pobyt v jaskyni, www.speleoterapia.sk, my sme boli uz 2 x, robi sa to v lete, prebieha to aj teraz do konca augusta, mozno budu mat este nieco volne, v jaskyni v Bystrej, 12 x vstup po cca 2,5 hodiny, deti sa tam hraju a spia🙂 mozem odporucit, nam to dost pomohlo🙂

zlatica99
8. aug 2019

@hrehusa áno, aj to ubytovanie viem kde sa nachádza. Keď som sa chodila prechádzať, tak som sem tam okolo neho išla. Tak aj ty si musela peško chodiť na procedúry😉😀

hrehusa
9. aug 2019

@zlatica99 áno chodila som, ale ako si ty písala, ako prechádzka to bolo super, som sa pomotkala, mne to nerobilo najmenší problém 🙂

filory
9. aug 2019

Prosím poraďte bojujem so silnou alergiou kvôli ktorej sa mi upchávajú dutiny, myslíte, že by mi v kúpeloch vedeli pomôcť?

hadecka39
9. aug 2019

Babuľky prosím vás, už trochu čítajte a pýtajte sa aj doktorov! Už viaceré ste tu písali, že na dýchacie problémy sú účinné kúpele, tak prečo stále tie isté otázky? @filory keď mávaš upchané dutiny, tak treba chodiť k doktorovi a keď budeš chodiť pravidelne, tak po čase ti navrhne aj kúpele. Lenže tiež to musí byť nejaký vážnejší problém! Nebudú predsa len také ľahké stavy hneď posielať do kúpeľov. Veď aj tie poisťovne nie sú blbé, že budú všetkým preplácať. A zase povedzme si pravdu, keby si človek mal úplne všetko hradiť, tak týždenný pobyt ho výjde aj na 300-400€.

zlatica99
12. aug 2019

@hrehusa presne, veď prechádzka každému dobre padne a ešte pokiaľ je pekné počasie, tak tam je radosť sa prechádzať😉 V peknom prostredí sa tie kúpele nachádzajú😉😍

filory
13. aug 2019

@hadecka39 k lekárovi chodím pravidelne, ten mi to neponúkol, 6x mi to prepichovali a už to nepodstúpim, hľadám alternatívy.

hrehusa
14. aug 2019

@zlatica99 presne ako píšeš a aj ten vzduch prírodný nie mestský prospieval, dýchať les každý deň po dobu troch týždňov je super!

hadecka39
15. aug 2019

Keď už toľko krát, tak sa čudujem, že ti niečo takéto neponúkol @filory. A na operáciu ťa tiež neposiela? V tom prípade ťa chápem, že hľadáš alternatívy. Skús keď tak prvá pred ním začať o tom hovoriť a možno nebude mať problém, ti ich odporučiť.

dom_evi
15. aug 2019

ja som tiez uz bola v kupeloch a bolo to super 🙂 raz som bola na troj tyzdnovom pobyte a raz na vikendovej oddychovke 🙂

filory
15. aug 2019

@hadecka39 mám ísť v pondelok na vyšetrenie nadhodím to,že čo povie, povedal, že operácia asi nepomôže lebo sa to zapchá zas

hadecka39
16. aug 2019

Hm, tak to máš potom dosť vážne ale zase nechápem @filory, prečo ti to neriešia. Veď aspoň na pár mesiacov by sa ti uľavilo a bolo by ti lepšie, keby ti to vyčistili operačne. Čo viem, tak to tak zvyknú robiť. Ale tak vyskúšaj aspoň tie kúpele predhodiť a daj mi potom vedieť, čo ti povedal, oki? Som zvedavá.

filory
19. aug 2019

@hadecka39 no tak bola som tam dnes a dal mi papier, ktorý som odniesla na poisťovňu, ale moc sa mu nechcelo a bol skeptický, že nevie či mi to pomôže

hadecka39
22. aug 2019

To už ti môže byť jedno, čo si doktor o tom myslí @filory. Dôležité je, že ty tomu budeš veriť a že tam pôjdeš. Sú tam skvelí odborníci, ktorí každému pomôžu, takže sa nemáš čoho báť. Hneď prvý deň ťa poriadne vyšetria a už sa celý pobyt budeš len liečiť a oddychovať - ak ti samozrejme kúpeľnú liečbu schvália. Držím palce.

filory
22. aug 2019

@hadecka39 vies ale mne diagnostikovali aj tu chronicku bronchitiidu, ktoru liecim sustavne a teraz sa mi to dost zhorsilo, nechcem s tym mat taketo problemy, pomohli by mi co myslis?

pukavica
22. aug 2019

Boze tato tema mi padla z neba, liecia nejake kupele CF? Potrebovala by som ist, lebo uz som nestastna :/

zlatica99
23. aug 2019

@hrehusa a ozik čo hovoríš na procedúry? Ktorá sa ti najviac páčila? Som tu dlhší čas nebola, keďže ma navštívila choroba a som sa dávala dokopy. Hrozne mi bolo😕

@dom_evi tak sa nám pochváľ, kde si bola oddychovať🙂 Aby sme vedeli keď tak, kde ísť😉

gabu_lienka
23. aug 2019

@pukavica pozri si na stranke tvojej poistovne, ja mam VŠZP a maju dokument s vypisanymi diagnozami a kupelmi ktore danu diagnozu liecia. CF tipujem tak na Vyšné Hágy (ale to je iba moj tip), skus si to pohladat

pukavica
23. aug 2019

@gabu_lienka vies co aj som si hladala, maju ich tam viac, ale neviem ci by som isla do vysnych hag, mas s nimi skusenost? Potrebujem trosku konfortu 🙂

hrehusa
23. aug 2019

@zlatica99 to ma mrzí moja, ale teraz viac ľudí bolo chorých aj u nás v práci, vieš čo super, no tak ja sa najradšej machtím vo vode a masáže, ale všetky boli super 🙂

dom_evi
23. aug 2019

@zlatica99 viete co bolo to super mala som kde jake infalacne procedury a do toho som mala aj vo vode a aj masaze, to ze som bola sama bolo tie top, vypla som a oddychla som, vsetko mi preplatili, aj minuly aj tento rok, ale idem este raz a to si uz platim sama 🙂

adrianna23
23. aug 2019

Ahojte žienky, ja chodím každý rok do bardejovskych kúpeľov s dcérkou a tento rok som bola aj so sebou ako pacient na astmu. Čiže aj tam sa liečia dýchacie problémy. Ubytko také priemerné no ale aspoň to tam žije, v lete. Čo chcem ale napísať, treba otravovať alebo narovinu dr povedať že chcete kúpele a bodka. Ak robia problémy tak zmeniť lekára. A ešte jedna vec. Ak chcete mať pobyt uplne preplateny, čiže skupina A, musí to byť diagnóza bronchialna astma sústavne liečená, čiže celoročná. Poviete dr že sa vám zle dýcha, predpíše spreje, keď aj v októbri.. lieky si musíte vybrať, lebo to si poisťovňa vie skontrolovať. Hádam som poradila 😊

gabu_lienka
23. aug 2019

@pukavica bola som v kupeloch Štos, velmi mi tam pomohla speleoterapia v Jasovskej jaskyni, uplne super to bolo. Speleoterapiu robia aj v Belianskej jaskyni, tam su kupele Tatranska Kotlina - tie si tiez chvalili. V Tatrach mas na vyber Smokovec, Tatr.Zruby(tam chodim),Tatr.Polianku. A este co som citala ze si pochvaluju - Bardejovske kupele, Lúčky a Nimnicu. O tychto kupeloch som od roznych ludi co poznam pocula dobre recenzie, chodia tam povacsine roky. Neviem co z toho mas na vyber pri tvojej diagnoze ale myslim ze ked si vyberies z tychto budes spokojna, zalezi aj od toho ako daleko to mas a ako daleko chces cestovat. S hagmi osobnu skusenost nemam.

zlatica99
27. aug 2019

@hrehusa neviem čo za pliagu bolo zase vo vzduchu, lebo aj v mojom okolí bolo viacej ľudí chorých. Najhoršie bolo, že som mala nejakú virózu a potom som dostala strašnú migrénu. No ale konečne mi je už dobre. Joooj masáže tie mám aj ja najradšej. Tie by som brala aj každý deň a ešte v Lúčkach sú taký super maséri, že za to sa oplatí aj priplatiť si🙂 Len škoda, že na dýchacie problémy sú iné procedúry prospešnejšie.
@dom_evi tak super potom a kde si to bola? Ešte si nám stále nenapísala v ktorých kúpeľoch si oddychovala😉🙂

win_gi
30. aug 2019

@zlatica99 ahoj prosím ťa tebe ten pobyt preplácala poisťovňa či si išla na vlastné náklady? a ako dlho si tam bola?

zlatica99
30. aug 2019

@win_gi áno, mne pobyt prepláca poisťovňa, keďže sa na dýchacie problémy liečim už dlhé roky a mám na to nárok. Väčšinou tam bývam dva týždne. Na kratšie sa mi ani moc neoplatí, keďže tam už cestujem a mám náklady na cestu. Prečo sa pýtaš?

win_gi
30. aug 2019

@zlatica99 pretože tiež mám ísť na liečenie a nevedela som, že či mi to celé zaplatia alebo si tam budem musieť aj niečo sama doplácať vieš. či mám na to niečo odkladať alebo tak. fúha tot sa až na takú dlhú dobu chodí? a máš tam celý čas procedúry? a povedz mi prosím ťa, fakt cítiš potom nejaké zlepšenie?

zlatica99
16. sep 2019

@win_gi no tak to budeš vedieť podľa toho, či ťa zaradia do skupiny A alebo B. To ty nijako neovplyvníš, to je na nich. Aj na dlhšiu sa chodí, len ja som musela skôr odísť. Väčšinou tak na 3-4 týždne (pokiaľ ide človek cez poisťovňu). Áno, každý deň je nejaká procedúra, chodím do bazénov, na prechádzky. Je to taký relax. Jasné, že sa potom cítim lepšie, mne veľmi kúpele pomáhajú.

hrehusa
16. sep 2019

@zlatica99 tak ale vieš ak to máš tak rada, tak prečo si nepriplatiť za masáže, ja chodím aj u nás v meste raz do týždňa, pomáha mi to veľmi! To si mala teda riadnu hnusobu nalepenú na sebe, ale inak hej asi aj tým počasím to bolo ako sa menilo.