Má 7-ročná dcéra príznaky autizmu?
Dobrý deň, myslite ze sa môže jednať o autizmus ak 7 rocna dcera ma iba 1 kamarátku? V triede nema žiadnu kamošku. V triede dokáže presediet celý deň sama bez komunikácie. Ani na ihrisku akoby nemala zaujem spoznávať nove deti. Ked sa jej opýtam, preco sa nechce kamarátit tak to vysvetli tým, že je takto spokojná.
skôr introvert, tiež som taká celý život
@anonym_78d484 vážne? A co sa s tým dá robit?
a prečo s tým chceš niečo robiť keď je ona spokojná? nepotrebuje veľa kamošiek, rozhovorov, ja som na ZŠ mala jednu kamošku, na strednej už viac a teraz v dospelosti sa viem porozprávať v podstate s každým, ale nejaké hlboké kamarátstva neudržiavam, nechýba mi to
@anonym_autor nechať ju tak, ak je spokojná 🤷 Je veľa dety, čo im stačí jeden naj kamarát.
a prečo s tým chceš niečo robiť keď je ona spokojná? nepotrebuje veľa kamošiek, rozhovorov, ja som na ZŠ mala jednu kamošku, na strednej už viac a teraz v dospelosti sa viem porozprávať v podstate s každým, ale nejaké hlboké kamarátstva neudržiavam, nechýba mi to
@anonym_78d484 nemyslim si, ze je spokojná. Ona sa hanbi alebo neviem nadviazať kontakt ako prvá.
@anonym_autor nechať ju tak, ak je spokojná 🤷 Je veľa dety, čo im stačí jeden naj kamarát.
@michaela329 nie je spokojná...
@anonym_autor dať jej svätý pokoj. Najhoršie, čo môžeš introvertnému dieťaťu urobiť je nútiť ju zmeniť sa. Posilňuj jej sebavedomie tým, že ju akceptuješ takú, aká je a možno sa časom aj viac rozvinie v sociálnych zručnostiach a možno nie a bude spokojná s jednou kamoškou aj v dospelosti.
nenúť ju, nech sa venuje krúžkom, športu, hudbe, nech chodí do knižnice a tam si nájde podobne naladených ľudí, možno v triede takých nemá s kým by našla podobné záujmy, aj môj syn v triede nemal nikoho kto by s ním zdieľal jeho nadšenie pre vesmír, archeológiu a pod., na strednej už takých našiel a teraz má veľa kamarátov s rovnakými záujmami
@anonym_autor a myslíš, že bude spokojná, keď ju budeš do kontaktu nejako inštruovať a nútiť? Ja robím s deťmi 15 rokov, koľkokrát mi príde nesmelý prvák a v treťom ročníku je z neho iné dieťa. Alebo vidím dve dievčatá sa kamarátiť na život a na smrť ešte aj na SŠ. Hlavne jej nedaj pocítiť, že toto považuješ za problém, nerieš to s ňou nasilu. Vytvor príležitosti (krúžok, ŠKD, výlety s inými rodinami). No nechaj to na ňu.
@anonym_autor píšeš, že je spokojná v príspevku. A potom v komente, že nie je. Je veľa detí, čo majú jedného kamoša. Ak je nespokojná, nasmeruje ju na školskú psychologickú. Poradí jej. Alebo sa poraď so psychológom ty. Nech tvojou iniciatívou niečo nepokazís.
Súhlasím s dievčatami. A hlavne, autizmus je o niečom inom. Nie o jednej kamarátke.
@anonym_autor a myslíš, že bude spokojná, keď ju budeš do kontaktu nejako inštruovať a nútiť? Ja robím s deťmi 15 rokov, koľkokrát mi príde nesmelý prvák a v treťom ročníku je z neho iné dieťa. Alebo vidím dve dievčatá sa kamarátiť na život a na smrť ešte aj na SŠ. Hlavne jej nedaj pocítiť, že toto považuješ za problém, nerieš to s ňou nasilu. Vytvor príležitosti (krúžok, ŠKD, výlety s inými rodinami). No nechaj to na ňu.
@michaela329 super si to vystihla - autorka, vytvor prilezitosti, ale nekomentuj a netlac. a autizmus ma ine prejavy ako toto.
@anonym_autor ako vieš, že nie je spokojná? Ako sa to prejavuje? Bola pred tým iná? Myslis, že by jej mohol niekto ubližovať? Skus sa porozprávať s jej triednou o tom, čo ta trápi.
Ja som tiez nechapala, naco sa obklopovat ludmi, ved je to hlavne stres. Zbytocne rozhovory a nazory na teba, nevyziadane, tomu nikto nepotrebuje celit, co si o tebe kto mysli. Vyklop zoznam zalub, co robis, aka si uspesna a dam ti ranking ako si vysoko. A co mas nove a furt krmit ludi senzaciami. Najlepsie ked daju svaty pokoj.
@anonym_autor ježiši, ty si ako moja svokra. Dcéra je úplný introvert, a tá mi zadrela, či to nechcem riešiť so psychológom. Daj jej pokoj a ver, že je spokojná.
@anonym_autor nie, normálne obdobie ja som taka bola ... dlhý čas neviem prečo asi som sa hanbila som sa nevedela ani s krstnym otcom rozprávať. Tiez som sedela doma... až neskôr prišli kamaráti a to len nejakí možno keď som mala 11-12 rokov? Skôr tych 12.. v škole taktiež tichá..nemala som tam najskôr nejaké kamarátstva atď. Ani cez prestávku som sa nevenovala detom
@anonym_autor ježiši, ty si ako moja svokra. Dcéra je úplný introvert, a tá mi zadrela, či to nechcem riešiť so psychológom. Daj jej pokoj a ver, že je spokojná.
@anonym_97a591 ale psychológ môže byť občas na mieste. Ja som veľký introvert, veľa vecí som od detstva prežívala vnútorne, aj keď som trpela alebo bola nespokojná, tak som nič nepovedala a psychológ pri takýchto problémoch vie ozaj pomôcť. Psychológ hneď neznamená zmeniť introverta na extroverta.

skôr introvert, tiež som taká celý život