icon

Má dcéra horúčku a kašeľ, navštíviť pohotovosť?

8. dec 2024

Dobrý večer prosím Vás chcem sa opýtať lebo v dnešnej dobe už človek nevie kedy ísť s dieťaťom na pohotovosť. Dcéra 12r má už od piatku horúčky do 39,7 pridružili sa aj kašeľ s bolesťou na hrudi pri kaslaní aj sopel. Je slabá nevládze ani chodiť.
Samozrejme v piatok som komunikovala s lekárskou ale neviem prečo je teraz taký sprostý zvyk iba cez mail a fotky.
Doktorka napísala že znižovať teplotu a to je v podstate všetko.
Samozrejme že jej budem dnes písať mail ale ona si ho prečítať až zajtra ráno a kým odpovie či máme prísť (minule jej to trvalo celý deň a až na druhý deň nás zobrala) ale o to bude riešiť cez mail a fotky že naordinuje lieky.
Mňa s tohto vyšetrovania ide poraziť.
Tak moja otázka znie prosím mám ísť s dcérou na pohotovosť, alebo je to niečo čo vydrží kým si to doktorka prečíta a zoberie nás.
Možno niekomu sa to zdá za hlúpu otázku ale pri dnešnom systéme už naozaj neviem.
Dakujem

Strana
z2
danielahamar
8. dec 2024

To sa k nej vôbec nedá ísť, že ráno prídete na idete?

autor
8. dec 2024

@danielahamar nie napísať mail že čo sa deje a ona buď dá termín kedy mám prísť alebo naordinuje lieky.

biglovemom
8. dec 2024

Ako ja s teplotou Alebo kaslom cakam aspon tyzden, ale pri tom co pises by som sla na pohotovost vylucit zapal pluc..

ankare
8. dec 2024

Áno, chod. Radšej zbytočne ako neskoro. Držím palce! Skoré uzdravenie!

danielahamar
8. dec 2024

Viem, že v zahraničí bežná prax, ale n SVK od covidu akoby samozrejmost. A áno išla by som na pohotovosť, hoc nerada vláčim deti s teplotami

danjeliiik
8. dec 2024

Je veľmi rozšírený zápal pľúc. Medzi deťmi, ja by som šla isto na pohotovosť.

dadka1997
8. dec 2024

Urcite na pohotovost, tiez nechapem tym diagnostikám cez sms/ mail .. uz moze mat rozsihali zapal pluc, mozno ma vysoke crp ... hned by som sla

biglovemom
8. dec 2024

@dadka1997 moja sice nebola nikdy velmi chora , ale u nas nehrozi diagnostika cez sms /hovor. ( rakusko-Tirol)
Ked mala mala 1 dnovu zvracacku a ja len 1 den ocr potrebovala , ani to nedal aby neprezrel malu.
Pytala som sa ho Nato …ze su na to zakony . A po dalsie , keby zlu Diagnosu „trafil“ mal by Z toho mega pruser….

betulinka1
8. dec 2024

Pri 39,7 som uz na pohotovosti. Ano mozno som precitlivena, ak mi mal niekto potrebu sa vyjadrit. Ale tak som. Inak zatial si nas pri tychto teplotách nechali vzdy v nemocnici. Teda 2x za 10 rokov, kvoli teplote.

tulipanik12
8. dec 2024

moja 13-ročná od piatku rána detto, ale ,iba, 38,1'C a včera ráno už 38,7'C takisto som volala doktorke a tá povedala,že je teraz veľmi rozšírená chrípka a že CRP ukáže najskôr o 3-4 dni,no horšie, že má od pondelka dovolenku a na pohotovosť sa vyjadrila že, nedávno tam bola jedna matka so synom a ten príšerne kašľal a mal covid, moja ani takmer nič neje iba pije a spí a spí a spí

dadka1997
8. dec 2024

@biglovemom tu je to katastorfa .. nastastie my mame dobreho pediatra 🙏 ale stretla som sa s lekarmi ktory hadzali diagnostiky cez sms email

maminkadeticiek
8. dec 2024

Isla by som.Co sa tu pytas?Je to tvoje dieta ci nase?Ako mama by si v tom mala mat jasno ak jej stav povazujes za vazny.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
dzescebuly
8. dec 2024

Och,ja mám nervy keď čítam ako to funguje u lekárov 😠počas kovidu náš lekár pracoval,nikdy nás neodmietol,keď bol problém tak hneď v ten deň nás ošetril...žiaľ není moc na výber ale ja by som sa nedala odbiť - prídem ráno a čakám 🤷😒

kulumulu123
8. dec 2024

Zmeň lekára a čím skôr to urobíš tým lepšie. Tiež sme mali takú Dr iba cez mail a fotky komunikuje a niekedy jej trvalo aj 3 dní kým si milosť pani ten mail prečítala zatiaľ čo ja doma 1.5r dieťa so 40tkami horúčkami... Keď som tam prišla asi 2hod pred koncom ordinačných už jej tam nebolo...
Sú aj normálni lekári ešte len treba hľadať..
Držím palce.

kulumulu123
8. dec 2024

Ak si z ba možno je to ta istá mudr kam sme chodili aj my 🙈😱

kvietok1233
8. dec 2024

Urobte test na covid, chrípku (majú už kombinované testy). Ak bude negatívny ráno by som nabehla k doktorke. Ak ju odmietne vyšetriť, okamzite hľadám lekára ktorý vyšetruje normálne. A aj tak by som hľadala. Toto nie je normálne vyšetrovať mailom. Tak by som postupovala ja. Ak by horúčky neklesali v noci, išla by som pohotovosť, nemocnica.

simca06022011
8. dec 2024

normalne chod rano do ambulancie a necakaj. chore deti chodia stale k lekarom... absolutne ak potrebujem, a napr. rano sa nedovolam hned, neriesim a idem. Predpokladam, ze ma pekne ne dvarach ordinacne hodiny a tam casy kedy chodia chore deti. Ak je normalna nevyhodi tak, ak nie je, pojdes s dietatom na pohotovost a na lekarku podas staznost. Ona MA DETI vysetrovat riadne.

biglovemom
8. dec 2024

@dadka1997 hrôza ☹️☹️☹️☹️☹️ fajn ze mate tiez dobrého lekara😊😊

simca06022011
8. dec 2024

A ak mas pocit ze je s dcerou zle, tak samorzjeme, chod na pohotovost. teraz je naozaj vela kadecoho, akurat dcerina spoluziacka skoncila v piatok v nemocnici, predtym spoluziak tiez s niecim.... Mozete skusit urobit covid test, a tak... ale ak sa jej zle dycha, nie jej ej dobre, s takotou vysokou teplotou by som isla niekam ju dat vysetrit. By som sa bala 🙂

nika23t
8. dec 2024

Pokiaľ má takto vysokú teplotu a je slabá, hneď by som šla. A hneď by som zmenila lekárku. Štrajky, to ano. Ale pacienta aby prezrela, to uz nie. To je administratívny zamestnanec, nie lekár.

nevenka
8. dec 2024

No tazko povedat. Ja som s 19 mesacnym nikam nesla, mal covid, mal teploty do 41 stupnov a ked sme zrazili, tak 39,5 uz bolo "dobre". Volala som na urgent a povedali mi len, co mam robit, ze po 3 dnoch by sa to malo zlepsovat. Tlacila som ocami hodinky, aby aapon 4 hodiny medzi liekmi bol rozostup. Pri kasli (hlavne suchom), aj mna priserne boli na hrudi. Pri takych teplotach je clovek slaby. Len by som dozerala na prijem tekutin. A zajtra sla k lekarovi.
Moja sesterka zazila deltu s 11 mesacnym dietatom a lekarka ich vysetrila az po karantene po 21 dnoch ! Akoze, hruza toto, plakala mi do telefonu, ze sa boji o to dieta hrozne. Manzel jej skoro doma umrel. To uz dnes mi pride ako scifi. A predsa sa to dialo.
Tu chorobu treba nechat "vyzriet", tie 3 dni su adekvatne cca, to mam od lekarky. Lebo aj to CRP hned nemusi ukazat. A riesit zatial symptomaticky. Ale fyzicky vysetrit, ak sa to nebude zlepsovat po tych 3 dnoch, tak by som na tom trvala.

rk123
8. dec 2024

v prvom rade by som spravila test (ci ma covid, chripku, rsv .. )
dcera mala teraz chripku a horuckovala 7dni. potom akoby utal a nic.
sme v zahranici volala som na urgentnu starostlivost a povedali ze prist iba keby mala zhorsene dychanie, bola apaticka, nepila atd.
ak ma “len” teploty a sopel a kasel tak iba symptomaticka liecba.

inak tuto chripku som od nej dostala aj ja a 4dni som sa nevedela z postele postavit a horuckovala som.

nikkix
8. dec 2024

Ahoj, moj stredný syn to práve dostáva ako posledný. Prvá som to mala ja. 3 dní vysoké teploty, Max 40, bolest extrémna tela, pľúc, akokeby mi uviazlo niečo v krku, priekuskach, pľúcach, kasel taky, ze ma všetko ale naozaj všetko bolelo. Po 3 dňoch horúciek relatívne ôk, kasel z ,,hrncoveho,, prešiel na hlienovy, a potom úplne nič. Mne skončili horúčky, začal presne to jste najmenší, s tým ze veľká bolest hrdla k tomu všetkému ako bonus, potom najstarší extrém horúčky, žiadne jedlo, bolest hlavy...a teraz stredný bolest hlavy a otrasný kasel....s tým ze ja a najmenší sme už ôk, najstarší spi momentálne od 15.30. Podľa mňa nejaký hnusný vírus...

kassandra25
8. dec 2024

No nechod s nou nikam, mailuj si a slušne žiadaj, píš si do aleluja, aj čakaj, kým na teba s mailami a fotkami vyjde rad a keď ti dcera zomre, tak tiež mailuj a žiadaj. To az rozum zastáva stáť, ze ked je doktor nahovno, tak preco aj tá matka?!

kassandra25
8. dec 2024

@nika23t ona nemá tolko rozumu v hlave, aby zavolala na 112, radsej vypisuje doktorke a potom sem. Zastrelte ju

nika23t
8. dec 2024

@kassandra25 no ako bez srandy, mam v okolí lekárov, čo normálne nechcú choré deti k sebe, len telefonicky riesia. Toto by som ja ako matka nestrpela, takéto vyšetrenie. Ok, ak má dieťa sopel a vyššiu teplotu,ale je čulé, tak nebežim hneď k lekárke, ale v takomto prípade nechápem. Naša pediatrička v živote nepovedala,že zbytočne som tam šla,alebo že som mala čakať pár dní. Nikdy za takmer 15 rokov. V čase covidu naplno pracovala. Nerozumiem týmto lekárom a nerozumiem, že toto funguje, že sme na to pristúpili.

nika23t
8. dec 2024

Autorka, ešte doplním, že svoju dcéru poznáš najlepšie, nám sa ťažko radi. Mne keď sa nepozdáva stav mojich detí, nečakám, idem hneď. Skoré uzdravenie prajem.

tomas123456789b
8. dec 2024
Používateľ tomas123456789b je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tomas123456789b.

mala by si zavolat sanitku, nech ju oni zoberu na urgent a hospitalizuju. V 40tkach prejst aj par krokov po vlastnych je velmi vysilujuce a ktovie kolko tych krokov by musela dcera prejst aby sa dostala na urgent

slaviivals
8. dec 2024

Ako si sa nakoniec rozhodla? ☺️

Strana
z2