Má dieťa právo na doprovod pri vyšetrení?
Ahojte. Najdem niekde presný odkaz ohľadne práva dieťaťa na doprovod zákonného zástupcu pri vyšetrení ?
Prípadne aj pri pobyte v nemocnici ma zaujíma, ale hlavne to vyšetrenie/ošetrenie/drobné úkony.
Osobne sa nám tak našťastie zatiaľ nestalo, ale dnes som čítala príspevok mamičky ako ju nútene poslali preč z ordinácie počas šitia tržnej rany takmer 3r dieťaťa.
Tak isto som viac krát počula o prípade ako rodičov poslali von keď malému bábätku brali krv, alebo pri iných ambulantných úkonoch.
Viem že mám právo sa ohradiť, ze chcem byť s dieťaťom ale ak by som nedajbože niekedy bola v takej situácii... Kde presne o tom píšu? Aby som sa vedela obhájiť, predsa človek v tom strese reaguje rôzne
Nášmu syncekovi, keď šili hlavičku, tak ma tiež poprosili, aby som ostala vedľa, lebo dieťa je potom kľudnejšie, boli v miestnosti vedľa, dvere boli otvorené a trosku som ho aj videla, sú to odborníci, ktorým určite nebudem kecať do roboty a majú odsitu nejednu ránu dieťaťu, tak už asi majú akú takú predstavu o tom ako sa im lepšie pracuje s dieťaťom
@mamusa123456789 moderna mamička ktorej deti trpia lebo nema vlastne postavenie ale sa necha uťuťkať.
@mamusa123456789 dieťa sa vtedy veľmi bojí a preto je navonok kludnejšie. Čo sa však deje v hlavičke dieťatka, pre ktoré je mama celý svet a v ťažkej situácii ho nechá samé s cudzími ľuďmi, ktorí mu spôsobujú bolesť? Tak malé dieťa totiž nechápe že oni mu vlastne pomáhajú.
Nikdy som od dieťaťa neodišla, aj keď som si to musela mnohokrát vykomunikovat s nepríjemnými zdravotníkmi. Dieťa má totiž právo na neustálu prítomnosť rodiča, platí to aj v nemocnici.

@elanor s tebou sa bavyť nemam zaujem