icon

Má ísť dieťa pri bolestiach nôh na pohotovosť?

8. feb 2025

Ahojte. 3 ročný Syn mal 3 dní horúčku, nič viac trosku sem tam si zakašle a boleli nožičky... Včera ten tretí deň bol bez liekov, celý deň 38 ale keď boleli nožičky dali sme na noc nurofen... Dnes už nieje teplota, no kríva mi a sťažuje sa na nožičky ze ho bolia. Mam ísť s ním na pohotovost?

Strana
z2
kitycat
8. feb 2025

Nie, naozaj nie. 🙂

markusrasford
8. feb 2025

Treba ísť. Za 2-3 hodiny jeho stav môže byt úplne iný. Na pohotovosti nejedia deti.

konek
8. feb 2025

Ak je to nieco nove isiel by som

patka06
8. feb 2025

nie, ak sa inak správa normálne

drake122
8. feb 2025

Nie

mamina7070
8. feb 2025

nie bolest noziciek pri tejto chripke je bezny priznak davaj nurofen podla hmotnosti a ak tak az k svojmu pediatrovi.

Sice na pohotovosti nejedia deti ale je tam plno bacilov a virusov a nepotrebujes tam niekolko hodin zbytocne cakat aby ti oslabene dieta chytilo dalsiu chutovku

markusrasford
8. feb 2025

@mamina7070 ty by si mala ísť za hlavnú zdravotnícku. Máš skúsenosti s chutovkamy? Taky ako ty ich tam nosia. Podľa teba potom keď ideme k lekárovi tak si stále ideme pre chutovku. Amen tma

bara_borka
8. feb 2025

býva to bežné po virozach, tzv poinfekcna alebo parainfekcna myozitida, niekedy deti na deň dva aj prestanú chodit. skúste vitamín c, kľud na lôžku a uvidíte zajtra

sasa1310
8. feb 2025

tak ja neviem, ale za tie 3 dni si mohla byť u lekárky niekoľkokrát. Naposledy včera. To už vydrží do pondelka a v pondelok ráno šup k pediatričke. Potom tam zbytočne hodiny sedia rodičia s deťmi s ozaj závažnejšími stavmi lebo tam chodia takí presne ako ty. 3 dni sedia doma a potom sa vyberú k dr. cez víkend.

janinah
8. feb 2025

Nie ...je to bezna vec po viroze.davajte nurofen dva tri dni.az keby potom bolo horsie tak k dr...info od ortopeda

autor
8. feb 2025

@mamina7070 ved práve že mali sme črevnú chrípku celá rodina, 3 dní mal horúčky a hnačku, potom diéta... O 9 dní po horúčke bol jeden deň v škôlke a večer horúčka... Zase táto asi chrípka.. Včera som rozmýšľala ci s nim ísť k Dr ze sak už bez sirupu je 38 celý deň, ale večer sme dali nurofen.. Teraz mi je bez tej teploty ale bolia nožičky, a ja neviem ci sa báť vydržať s tým do pondelka. Nurofen dostal 1,5 h. dozadu ale kríva stále

nikpa
8. feb 2025

Je úplne bežné, že po viroze bolia nohy. Moje deti to mávajú obe. Načo by si akože išla na pohotovost, zdržovať? Nič mu na to nedajú.

mamina7070
8. feb 2025

daj mu vit C, vit D zinok, odpocivat, nozku nezatazovat, a v pondelok zbehni k lekarke ak tak

lenkakravcova
8. feb 2025

Ak sa stále sťažuje na bolesť, tak radšej ísť na pohotovosť. Môže to byť aj toto.
https://sestrickaonline.sk/bolave-nozicky-u-die...

janinah
8. feb 2025

@lenkakravcova ibuprofen a nurofen je ta ista ucinna latka
Ozaj na nijaku pohotovost ist netreba

sasa1310
8. feb 2025

@lenkakravcova s bakerovou cystou na pohotovosť? Čo si

e3v3a3
8. feb 2025

Náš syn tiez raz začal krívať, nemohol ani nohu zdvihnúť. Ale nebol po chorobe. Tiez sme boli na pohotovosti a povedali, ze netušia co mu môže byt. Az tu mi poradili baby, myslim, ze si to bola prave ty @janinah, aby sme dávali 3 dni nurofen a naozaj to pomohlo.

autor
8. feb 2025

Neutekam hneď, netreba sa hneď rozčuľovať. Keby som chcela hneď utekať, tak sa nepýtam. Neviem prečo hneď osočujete niekoho za niečo, čo vlastne nespravil, ako obsadzujeme sedadlo chorým deťom. Aj on mal silnú črevnú virozu a neboli sme na pohotovosti, no zvládli sme to doma, iný by možno utekali, ale prepáčte mi nebudem niekoho obviňovať za to s akým zdravotným problémom uteká na pohotovost. Budeme si hádam závidieť uz aj choroby? Mi nemusíte písať komu obsadzujeme stoličku na pohotovosti , ja napríklad rozmýšľam komu všetkému som ju už uvoľnila.

diewcatqoo
8. feb 2025

Syn sa raz tak zobudil z nicoho nic s horuckou a nedokazal sa postavit na nohy. Stazoval sa, ze ho boli bedrovy klb. Bola sobota, v pondelok rano sme odchadzali na dovolenku. Dala som mu nurofen, ci prestane boliet, a sice horucka klesla, ale stat na nohach nedokazal. Tak sme sli na pohotovost a tam mu urobili sono, ci nahodou nejde o zapal bedroveho klbu, ktory sa vyskytuje u deti. Dostal na par dni Nurofen a preslo to.
U vas to je ale po chripke, tak to je celkom bezne, ze deti bolia nozicky. Uvidis zajtra, ci to neprestane, pripadne ci sa to nebude stupnovat. Ak by sa to vystupnovalo az tak, ze by nedokazal stat na nohach, tak by som mozno zajtra zbehla na tu pohotovost. Ak by "len" krival, tak by som s tym pockala do pondelka.

autor
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
8. feb 2025

nejde o obsadenie stolicky ale toto zimne obdobie sa tocia chripka typu A, chripka typu B, Covid (chytit mozes vsetky tri za sezonu ) plus aktualne sa toci aj zltacka Ba, TT kraj )

autorka napis kolko kg ma dieta a kolko ml si mu dala
to je podstatne lebo na obale je nizke davkovanie

paciko9
8. feb 2025

Nasa horuckovala, 4 dni. Chuda ani chodit nemohla, tak som ju nosila. Za 2 dni preslo, pytala som sa aj Dr. ta povedala, ze je to bezne pri chorobe. Uvidis ako bude ak by neprechadzalo, tak v pondrlok k doktorke.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
8. feb 2025

@mamina7070 to som odpovedala sasa1310 a nikpa.. Tie sa tak vyjadrili..

stanulienkat
8. feb 2025

Svalova slabost pri chripke.

autor
8. feb 2025

@mamina7070 dávam polovicu ma 18 kg, tak dávam 9ml nurofen.. Ale nedávam každých 8 hodín dnes kvôli tým nožičkami len sme dali o 17...

sasa1310
8. feb 2025

Pozri sa, určite mu nepridáš, budeš 4 h sedieť niekde v čakárni. Fakt stačí ísť v pondelok k dr. A teda ja osobne vždy chodím pred víkendom k dr., keby sa náhodou pohoršilo, aby dieťa videla

mamina7070
8. feb 2025

davaj mu kazdych osem hodin chudacik musi ho to boliet a pridaj vitaminy a to d cko a zinok na podporu imunity
davku mas ok

angela85
8. feb 2025

Toto mali moje deti v novembri. Jeden grcal,druhý hnačka. 3-4 dni vysoké horucky, nechutenstvo,bolesť nôh,celé dni prespali. Teraz tu riadi chrípka typu A. Bývajú hlavne veľmi vysoké horucky.

kleopatra114
8. feb 2025

Tak pri chrípke sú bolesti nôh, krivanie pomerne bežne. 3 dni nurofenu, ak nevie vydržať a prejde to. Na pohotovosti by si sa nič nové nedozvedela a ešte k tomu by ste mohli prísť aj k ďalšiemu kmeňu chrípky alebo inej lahôdke.

Strana
z2