Podporiť športové záujmy syna alebo sa trápiť s učením?
Nasmu synovi nejde ucenie. Ucim sa s nim. Nelepi sa to na neho. Mame sa dennodenne trapit nad skolskymi zalezitostamu, alebo travit cas spolu vonku-vylet, park, bicykel, kolobezka, .. Neolutujem to? Ma poruchu pozornosti, mysel uplne inde, nevie sa sustredit, nebavi ho to. Miluje sport. Tlacit na neho, alebo si volny cas uzit sportom? Nechcem nic zanedbat a potom lutovat..
učiť, učiť, učiť.
šport vo volnom čase a cez víkend.
to fakt sa chcete vydlabnut na ucenie?? a co stredna? na aku skolu pojde ked sa mu teraz tazko uci?? nepises nic blizsie rocnik, znamky... tazko radit ale za mna lutovat budes urcite pretoze za nieco sa vyucit musi
@anonym_autor porucha pozornosti sa dá trénovať, len to chce čas, je super deťom vypĺňať voľný čas, ale musí sa učiť, ak ss nebudeš s ním učiť, čo z neho bude ?
@anonym_autor porucha pozornosti sa dá trénovať, len to chce čas, je super deťom vypĺňať voľný čas, ale musí sa učiť, ak ss nebudeš s ním učiť, čo z neho bude ?
@anonym_eb6788 moji spoluziaci boli 4kari a dnes zamestnavaju mojho muza s 3titulmi🫣🤦♀️🤷♀️😁
Ja by som to riesila doucovanim so specialnou pedagogickou. Mna by porazilo, ja by som nemala nervy.
@anonym_2c1ce4 kde sa da zohnat?
Skús si dať normálne inzerát. Na školách bežne sú asistentky pre deti s kadejakými diagnózami. Po vyučovaní by si možno rady privyrobili.
@anonym_autor kolko ma rokov? Kolko casu denne treba venovat priprave do skoly? Sport robi aky, na akej urovni? Ma na nieco talent? Ci len bezne ako dieta?
@anonym_eb6788 moji spoluziaci boli 4kari a dnes zamestnavaju mojho muza s 3titulmi🫣🤦♀️🤷♀️😁
@anonym_autor to neznamená , že tak isto skonči aj tvoj syn..
Ak sa mu nebudeš venovať len preto, že ty nemáš trpezlivosť, môžu tu nahlásiť socialnej kurately, ide o zanedbavanie dieťaťa, čo z takeho dieťaťa vyrastie ? Uvedomuješ si to? Si mama nie ? Tak sa tak, aj správaj
ja by som to kombinovala, aj aj... urcite nie vykaslat sa na to a robit len to. Velakrat je to aj o nastaveni, treba sa mu vysantit a vediet aj ze teraz si musim sadnut a nieco urobit. Nelepi sa na neho je blbost, proste dnes sa naspamat neuci, ale pocitat, citat, rozumiet veciam treba. Keby sme hadzali flintu do zita, tak by sa kopa deti neucila, lebo ... nevie sa sustredit, vies kolkokrat moje dieta cumelo von oknom, vytacalo ma do nepricetna, vsetko ine robilo len nepozeralo do tej knihy? ignorovalo otazky, ulohy? neviem, nechcem... :D a clovek by myslel, ze to prejde, ale moju to najviac drzalo 5-7rocnik. To c iniekto bol 3-4-5kar nezarucuje neskor uspech, a ani naopak. Ale to ze sa nauci. Cize ja som neriesila ci ma 3jku ako znamku z matiky, ja som riesila, ci to vie ked ma nieco vyratat. Ci cita, rozumie tomu, vie jazyky. Nieco vediet proste musi.
moje dieťa add + multidys - na druhom stupni som mu platila kočku ktorá sa s ním učila…
jej snahu nebojkotoval ako moju - proste s ňou sa učil a nemudroval…
k špeciálnej pedagogičke chodil na konzultácie, nie že sa s ňou učiť. to neverím že nejaká špeciálna pedagogička má priestor na to…
@anonym_2c1ce4 kde sa da zohnat?
@anonym_autor skús sa opýtať aj v škole, alebo CPP nájdi a informuj sa.
@anonym_autor dala si malo informacii. Ja mam deti dve, dcere staci davat pozor na hodine a raz si precitat a vie "aspon na dvojku", ale zasa stale musi niekde byt, ak by sa dalo, tak 100 kruzkov bude mat. Syn je uplny opak, ulohy robi z donutenia, nejde mu to tak rychlo ako dcere, na stolicke sa vrti, pri citani ignoruje makcene, dlzne, bodky na konci vety, myli si pismenka. Takze s nim travim "ucenim sa" aj hodinu denne, vsetko, co napise, kontrolujem, hladame chyby spolu, obcas hodi vecami a nechcem, nebudem je na dennom poriadku. Ano, chcem, aby sa ucil, nasiel, v com je dobry a na tom budeme stavat. A tiez ma svoj cas na hru, ale to neznamena, ze nema ziadne povinnosti a "nic" nemusi
Zvazovala si aj ine formy ucenia ako sediet a trapit sa. Dnes uz su rozne aplikacie na ucenie dostupne, niektore platene, niektore zadarmo ale je to ine ucenie ako otlaky na zadku od sedenia nad knihami. Iste, ulohy treba spravit tak ci tak, ale vedomosti sa daju ziskat aj inac ako neustalym citanim z ucebnice. Mozes skusit smertbooks.sk, tam je ucivo pre vsetky orcniky, ale je platena. Pre druhy stupen na dejepis, biologiu a geografiu skus pozriet doucha.sk. Na vsetky predmety je viemeto.org ale ta je tiez platena, ma free docasnu verziu. A asi su aj ine. A este by som na tvojom mieste skusila CPP a skolsku specialnu pedagogicku aby doporucili system ucenia, ale aj ako pracovat s tym, ze ma poruchu pozornosti. Niekedy pomozu obycajne stopky, 15 minut sa ucime, 10 minut mozes robit co chces, potom pokracujeme.
Neviem ake predmety mu ide, nejdu, ktory rocnik navstevuje ale treba hladat, najde sa system, ktory vam bude vyhovovat,
@anonym_autor Tvoj syn nie su tvoji spoluziaci...
@anonym_autor
Mne to pride az smiesne co tu stvaraju s detmi na zakladnej skole, moje deti to preflakali bez ucenia a ziadnych domacich uloh v Australii pekne to porovnala AI :
" Austrálsky systém základného vzdelávania je vo svojej každodennej rutine fyzicky aj emocionálne „benevolentnejší“, keďže deti v ranom veku chráni pred intenzívnym akademickým hodnotením. Hoci oba systémy úspešne naučia deti do desiatich rokov čítať, písať a počítať, slovenský systém vyžaduje rýchlejšie dosiahnutie akademickej zrelosti, zatiaľ čo austrálsky systém v týchto základných rokoch uprednostňuje sociálno-emocionálny rozvoj"
@anonym_autor ja si myslím ze si nemusíš robiť starosti. Môj syn bol na základnej stvorkar. Ani ti neidem písať koľko som sa s ním mordovala pri učení 😱😱. Strednú skončil s vyznamenaním. . Teraz zarába lepšie ako ja 🤷🏼♀️
Ja mam dieta porucha pozornosti,vsetky dys poruchy,Adhd. Zaciatok bolo mega narocne obdobie. Chodili sme pravidelne do cpp,robil rozne cvicenia atd. Ucim sa s nim doteraz ale uz nie tolko. Ale nikdy sme neobmedzili sport,behanie atd. Nic mu to nepomoze ak mu to zrusis. A mal v skole a aj ma asistentku. Zatial mal kazdy rok 1 az 2 dvojky. Inak jednotky. Ale treba sa mu naozaj venovat. Neporovnavaj to ze mala si spoluziakov co mali 4 a bla bla. Da sa pomoct urcite
Zvazovala si aj ine formy ucenia ako sediet a trapit sa. Dnes uz su rozne aplikacie na ucenie dostupne, niektore platene, niektore zadarmo ale je to ine ucenie ako otlaky na zadku od sedenia nad knihami. Iste, ulohy treba spravit tak ci tak, ale vedomosti sa daju ziskat aj inac ako neustalym citanim z ucebnice. Mozes skusit smertbooks.sk, tam je ucivo pre vsetky orcniky, ale je platena. Pre druhy stupen na dejepis, biologiu a geografiu skus pozriet doucha.sk. Na vsetky predmety je viemeto.org ale ta je tiez platena, ma free docasnu verziu. A asi su aj ine. A este by som na tvojom mieste skusila CPP a skolsku specialnu pedagogicku aby doporucili system ucenia, ale aj ako pracovat s tym, ze ma poruchu pozornosti. Niekedy pomozu obycajne stopky, 15 minut sa ucime, 10 minut mozes robit co chces, potom pokracujeme.
Neviem ake predmety mu ide, nejdu, ktory rocnik navstevuje ale treba hladat, najde sa system, ktory vam bude vyhovovat,
@anonym_eba05e zaplatila som smartbooks. Napr premeny jednotiek su tam vysvetlene tak, ze to odtial nechapem ani ja🤦♀️
@anonym_autor ja si myslím ze si nemusíš robiť starosti. Môj syn bol na základnej stvorkar. Ani ti neidem písať koľko som sa s ním mordovala pri učení 😱😱. Strednú skončil s vyznamenaním. . Teraz zarába lepšie ako ja 🤷🏼♀️
@anonym_e41501 xi xi.a na aku strednu isiel 4kar? 🙂
@anonym_eba05e zaplatila som smartbooks. Napr premeny jednotiek su tam vysvetlene tak, ze to odtial nechapem ani ja🤦♀️
@anonym_autor matiku na smartbooks nepouzivame, tu nastastie chape a vieme vysvetlit aj my, ale ostatne predmety su fajn. Na matiku ked si nevieme rady pustame matYkara na yt a okrem dost pocita priklady, pri matike je prax dolezita, dodava rutinu
@anonym_e41501 xi xi.a na aku strednu isiel 4kar? 🙂
@anonym_autor ved on nemal 4ky zo všetkých predmetov zas. Len z troch😂. Išiel na soš s maturitou.

Ja by som to riesila doucovanim so specialnou pedagogickou. Mna by porazilo, ja by som nemala nervy.