Má nejedáctvo u detí súvis s diagnózami?
Ahojte, moze nejedactvo znamenat nejaku diagnozu? Nase 10r dieta zje len vyvar, zeleninovu a rajcin.pol. Jedla na sladko a lokse, ryzu, pecene zemiaky. Uhorku. Maso odmieta uplne. Nezje ani vajcia. Ani syry. Iba jogurty. Krv ma ok, ale mne sa to nepaci. Rozmyslam, co by za tym mohlo byt. Ostatni doma zjeme vsetko. 3,5r som kojila. Vzdy bolo take. Prikrmy odmietalo. Grilujeme a ono zje len suchy chlieb a cerstvu uhorku. Ovocie zje vsetko. Aj sladke jedla akekolvek. Dieta je zdrave. Ale co za tym moze byt?
@simona92101 isli ste prorizapalovym stravovanim? Len tam je to, co on neje😕
@anonym_autor kedze tym trpela v podstate od narodenia,v prvom rade mala aminokyselinove UM na predpis.prikrmy som zavadzala o cosi neskor ked si na mlieko zvykla,a musela som opatrne vsetko skusat a zapisovat.kedze nase zdravotnictvo je v plienkach,a lekari stale tvrdili ze dcera ma len koliky(napriek tomu ze kakala krv,hnackovala,nepriberala),bol problem sa vobec dostat k odbornikovi.az ked prestala jest a skoncili sme v nemocnici v 6 mesiacoch,az vtedy sa to pohlo..u nas bol problem cokolvek do nej dostat,mala blok,tocili sme 3 potraviny dokola.
@anonym_autor áno môže to mať súvis s diagnózami, môže byť za tým v podstate mnoho vecí… ale aj nemusí. Môj syn bol presný opak, s prepáčením, “zožral” všetko čo jeho nie a diagnózu má.
@nikiki29 dakujem za tvoj prispevok♥️
@anonym_autor kedze tym trpela v podstate od narodenia,v prvom rade mala aminokyselinove UM na predpis.prikrmy som zavadzala o cosi neskor ked si na mlieko zvykla,a musela som opatrne vsetko skusat a zapisovat.kedze nase zdravotnictvo je v plienkach,a lekari stale tvrdili ze dcera ma len koliky(napriek tomu ze kakala krv,hnackovala,nepriberala),bol problem sa vobec dostat k odbornikovi.az ked prestala jest a skoncili sme v nemocnici v 6 mesiacoch,az vtedy sa to pohlo..u nas bol problem cokolvek do nej dostat,mala blok,tocili sme 3 potraviny dokola.
@simona92101 och☹️
Podľa mňa je toto ešte riadne neprebádaná oblasť. V mojom okolí vnímam deti a ľudí, ktorí sú prieberčiví v jedle, že majú sklon k nejakej diagnóze, ale ono bude platiť to, že väčšina ľudí s diagnózou má problém s jedlom, ale zároveň len malé množstvo ľudí s problémom s jedlom, má diagnózu. Aj môj syn toho moc nepoje, od malička bol také iné dieťa. Diagnózu nemá žiadnu oficiálnu, no vyzerá to hypersenzitivitu a to, aký je neobyčajný mi došlo až s druhou dcérou, ktorá je proste také to typické dieťa. Aj v tom, o čo sa zaujíma, aj v jedle, aj v tom, ako jej nevadia veci, s ktorými mal syn vždy problém. Je to ako balzam na duši. Zároveň syn z toho vyrastá a mne pomohlo sa s tým zmieriť a keď niekam ideme, tak mu jednoducho robím tie veci, ktoré má rád, pretože on má stres aj z nových ľudí a miest a keď by sa k tomu ešte pridalo aj, že bude hladný, tak by to bolo fakt celé zle. Hovoríš, že na vás iní ľudia kukali, ale to nie je príjemné ani tomu dieťaťu a vieš tomu predísť tak, že sa dopredu zmieriš s tým, že to takto bude a keď bude chcieť hranolky, tak nebudeš upozorňovať na to, že iné neje, napríklad. A nikto si nemusí nič všimnúť.
@bubuzu nikdy na to neupozornujem. Len mi je to luto. Preto to suplementujem doplnkami. Berie probiotika, omega, na imunitu, rakytnik. Rastie, prospieva, energie ma na rozdavanie, tak dufam, ze bude ok🙏
Sledujem The wave of reality a ich Elizabeth tiez len suchu knedlu, suche cestoviny,.. tak ma to tak troska potesilo, ze daniel je psycholog a nenuti ju do toho, co jej nechuti. Pritom oni na take dobroty chodia a ich dcera len suchotiny papa🙉😏😕

@anonym_autor áno môže to mať súvis s diagnózami, môže byť za tým v podstate mnoho vecí… ale aj nemusí. Môj syn bol presný opak, s prepáčením, “zožral” všetko čo jeho nie a diagnózu má.