Má teraz niekto ovčie kiahne v Prešove?
Dobrý deň, keďže môj 6ročný syn ešte nemal kiahne a ani ja,a s manželom rozmýšľame nad druhým bábätkom,bola by som rada keby sme mali kiahne za sebou,preto som sa rozhodla napísať...ak sú tu mamičky z Prešova alebo okolia,ktorých deti majú práve kiahne,prosím napíšte🙂 🙂
@oli18 Nepochopiteľné, ako ostro dokážeš na čosi také reagovať. Veď je bežné, že ak deti majú kiahne, tak iné deti idú k ním, aby ich dostali tiež. Resp. ak jedno dieťa v dome má, tak sa najčastejšie dávajú k sebe, aby si to "odbili" spolu. Čo je na kiahniach také strašidelné? Ja viem, už budú aj tie smrteľne nebezpečné...Ale neboj - (zrejme) čoskoro budú v povinnom očkovaní. 😨 Logicky mamička napísala, prečo ich chce dostať teraz, či nie?
@kristinka86 strašné je to, že si už dnes chcete naplánovať aj čas choroby vašich detí !
@malicka1986 Alebo jej napíšu rovno IP. 🙂 Ozaj sa treba na Koníkovi obrniť voči neustálemu osočovaniu...Smutné...
@oli18 Veď chce byť tehotná!!! A jednoducho to nechce dostať potom, nakoľko ich ešte nemala. Nechápeš? Myslíš, že si nejaká mamička dokáže naplánovať aj chrípku, prípadne virózu? 😀
Naozaj neviem prečo niektoré tak vyrivate. Je to normálne už keď som bola mala tak sme to tak so známymi rodinami robili. A tiež som to chcela urobiť s malim. Čím skôr tým lepšie.
fakt asi som na zlej adrese...Ďakujem za odpovede..
Je to predsa normalne...ja by som tiez bola rada, keby mal moj kiahne pred skolkou, lebo sa potom trochu narusi inunita vdaka nim a to by v skolke bol este castejsie chory...a cim mensi ich ma tym lepsie... a plne chapem ze ich nechces dpstat ako tehu...je to nebezpecne
@kristinka86 Aj tvoja a jej matka boli tehotné a zato vás v 85-tom nenakazili úmyselne žiadnou chorobou. Zakladateľka dokonca ešte kiahne ani nemala. Niektoré ste už neskutočne prešpekulované. Odchádzam z tejto témy, zvrátené diskusie už čítať nemienim.
@oli18 Ty čo za hlúposti splietaš? Moja mamina v tom čase mala kiahne (ako aj množstvo iných chorôb) dávno za sebou. 😀 Takže neriešila počas tehu prípadnú nákazu. Autorka nežiada všetky choroby sveta, ona chce kiahne. Čítaš vôbec??? 😀 Práve kvôli tomu, aby ich nedostala ako tehotná, ich chce teraz!!! 😀
Žiaľ dosť som si vytrpela pri prvom tehotenstve a pôrode,tak sa pochopiteľne bojím druhého a niekde som čítala aké je nebezpečné mať kiahne pocas tehotenstva,preto ma to napadlo..neviem čo je na tom zvrátené oli18?
@elissa11 daj si urobit test na protilatky a ak ich nemas zvaz ockovanie ...ako dospela by si mohla mat velmi tazky priebeh
Test mi urobí moja obvodna lekárka?
@elissa11 mala by
@elissa11 ja by som na tvojom mieste v pondelok zavolala a zistila si ako to presne chodi ...🙂
Ďakujem🙂
ja som mala kiahne ako 14 rocna ,konecne som sla prvy raz do tabora,kde sa mi velmi pacilo a hlavne kazdemu kto tam mal narodky upiekli kucharky tortu a vsetci spievali happy brithday ,ja som sa na to velmi tesila lebo som mala mat aj narodky aj meniny no na potvoru dostala som tam kiahne...jasne ze som musela hned domov a bolo po oslave narodenin a nikdy na to samozrejme nezabudnem...zvladala som to tazko,,vysoke teloty odpadavala som..cize si myslim ze autorka ma celkom normalne zmyslanie je lepsie ked to dieta absolvuje ked je male a hlavne ked sa chystaju na male tak je to podla mna spravny postup..kiahne ma aj mojej dcery spoluziacka a idu do skoly v prirode a chudera nestastna ze jedina nepojde.. :(
Ďakujem za pochopenie,možno je to "prespukulovane",ale pokiaľ o tom viem a da sa s tým niečo robiť ,je skôr nezodpovedné počkať na náhodu,potom by som si to vyčítala.
@elissa11 Ja to tiež plne chápem. Syn chodí do škôlky druhý rok. Predtým tam boli kiahne každý rok a teraz nič! Osobne by som bola rada, ak by si tým prešli, kým sú maličkí. Len ideál by u nás bol o rok, nakoľko dcérka je ešte malinká. 😀 Ale toto si nevyberiem. Ak to príde do škôlky a donesie to domov, tak budú všetci traja bodkovaní. Som rada, že som ich ako dieťa mala a ani na ne nepamätám. Držím Vám palce a niektoré reakcie neberte vážne. Na Koňovi to je bežné. 🙂
Keby ste náhodou o niekom vedeli,dajte mi prosim vedieť 🙂
Ja nie som z Presova a kiahne tiez nemame, ale chcem napísať moju skúsenosť s kiahnami. Ja som ich dostala tiež až ako dospelá. A keď som bola tehotná s dcerkou, tak ich dostal syn. Presne ten obávaný moment. Tehotná asi druhý mesiac a dieťatko donesie domov kiahne. Presne to, čomu sa chceš vyhnúť. Takže ja na Tom nič zlé nevidím. Druhá skúsenosť - moja sestra ich tiež nemala ako dieťa. A jej dcéra tiež nie. Tak ich boli takto chytať u kamarátky minulý rok. A stalo sa, že ich dostali obidve naraz. A ja mám desaťročnú dcérku a tiež ešte nemala kiahne. Koľkokrát ich mali v škôlke aj škole a nedostala ich. Takže tiež budeme mať problém.
Takto sa to kedysi robilo aj s osýpkami. Robili sa "osýpkové večierky", aby si to deti odbili vo veku na to vhodnom. Ak sa detská choroba, či už ovčie kiahne alebo aj osýpky, mumps či rubeola schytá pred pubertou, tak máva spravidla dobrý priebeh a dieťa získa doživotnú imunitu. Ak to schytá dospelý, alebo tehotná alebo malé dojčiatko, tak to môže byť horšie. Ja som ročník 1978, takže ovčie kiahne som prekonala, ale osýpky už nie, proti tým som bola očkovaná. Čiže na proti ovčím kiahňam som imúnna doživotne, a cez placentu a dojčením som prvých pár mesiacov chránila aj svoje dieťa. Proti osýpkam už zrejme imúnna nie som, to by chcelo test na protilátky, ale vakcína nechráni dlho, max. 25 rokov tuším. Takže som nemohla ochrániť ani svoje dieťa keď to potrebovalo. To je jeden z problémov očkovania.. A úplne ma vytáčajú hlúpi agresori
@volnomila Toto si tu nemala písať. Hneď budeš kritizovaná a spochybňovaná. Najmä to, čo si písala o "osýpkových večierkoch"... Ale ja súhlasím. Tiež chcem, aby si detičky prešli kiahniami, kým sú malé. Zvyšné choroby tu nebudem riešiť, nakoľko to je téma konkrétna a fakt sa nechcem začať s niekym handrkovať (nemyslím tým Teba). 😉 Pekný deň!

A osýpky, rubeolu, mumps nechceš? Nepochopiteľné ☹