icon

Má tu niekto dieťa s skrytým rázštepom chrbtice?

lubenka01
6. jan 2011

Skrytý rázštep chrbtice- syndrom pripútanej miechy, Hladám niekoho kto ma dieťatko s podobným problémom.Mojej st. dcérke to zistili ako 2,5 ročnej.
Bola by som rada ak by sa mi niekto ozval. Dúfam že nie som sama. ☹ ☹

Strana
z3
genialna
22. jan 2013

@spajky hm.. nedali.. :/ takto by sme to mali uz za sebou..

spajky
22. jan 2013

@genialna ja som rada ze to olo hned fuc podla mne to lepsie dieta znasa

genialna
22. jan 2013

@spajky urcite ano..

isabelle82
7. feb 2013

Ahojte mamičky,
na úvod Vás poprosím aby ste môj príspevok nebrali ako pokus o strašenie, ale aby ste sa naopak aj zamysleli a nedali na názor jedného lekára.
Mám syna 6 rokov. Od jeho dvoch rokov kedy sa postavil na špičky som neustále riešila prečo. Videli ho traja neurológovia, jeden mu dokonca napichal do látok botulutoxín. Videli ho asi traja chirurgovia a chodili sme na pravidelné kontroly prednostovi ortopédie každého pól roka. Diagnóza hysterická matka, 100 percentne zdravé dieťa so zlozvykom. Nedala som sa a na moje šťastie otravovala som toľkých lekárov až nakoniec po šiestich rokoch sa nám zo zdravého chlapca, teda podľa našich úžasných lekárov, vyvinul človiečik so skrytým rázštepom chrbtice a so syndrómom pripútanej miechy. Super, že??? Horor na kvadrát. Moja skúsenosť s lekármi veľmi zlá. Dnes máme 2,5 mesiaca po operácii miechy. Podotýkam, že nie na Slovensku, lebo som povedala, že po tom čo dovrzali čo sa dalo im dieťa na takú vážnu operáciu s možným ochrnutím nedám. Operovali ho v Rakúsku. Všetko je v najlepšom poriadku, NAŠŤASTIE!!! Ale bohužiaľ nie vďaka slovenským lekárom na Kramároch. Rakúski lekári mi dokonca povedali, že rázštep, ktorý má medzi lopatkami vznikol nie vývojom, teda nemá ho od narodenia, ale tým, že sa neskoro prišlo na diagnózu a miecha tým, že bola prirastená až v krížovej oblasti, tak tlakom ako sa pri raste naťahovala, tak sa natrhla. Ešte, že neskončil na vozíku. Ja nechcem strašiť, ale údajne sa s touto diagnózou narodí každý štvrtý človek, ale nie každý na to príde lebo nemusí mať nikdy v živote ťažkosti. Ak sa však objavia majú tendenciu len na zhoršovanie, najpr špičky, potom návrat k plienkam, kedže dieťa neudrží stolicu a moč a napokon vozík. Je to diagnóza pri ktorej sa nečaká a operovať treba hneď ako sa na to príde. Na margo toho naši skvelí lekári chceli čakať, že nemáme sa kam ponáhľať. Dnes máme teda po operácii. Malý je ako každé iné die´ta len s veľkou jazvou na chrbátiku. Našťastie riziká pri operácii sa skvelému profesorovi čo ho operoval podarilo úžasne eliminovať. Nasledujú pravidelné kontroly u urológa - urodynamika. Verím, že sa už nič spojené s touto diagnózou v živote neobjaví.
Nechávam na vaše posúdenie, ale bojujte a neuspokojte sa s jedným názorom.
Veľa zdravia Vám a vaším malým pokladom.

isabelle82
7. feb 2013

rrose1988 RTG je zbytočné, to neukáže nič, diagnostikovať sa to dá len magnetickou rezonanciou, ani CT nič neukáže

isabelle82
7. feb 2013

@ada11 Ani nám na to neprišli až po 5,5roku, keď konečne niekto nakázal magnetickú rezonanciu, lebo RTG a ani CT nič neukážu, len magnetická. Oni sú lajdáci celé Kramáre. Ja som tam chodila ako na hodiny klavíra a nič, stále sme boli zdravý a vďaka ich nečinnosti sa mu tá mioecha aj natrhla, kuk stranu 3 tam som to dala celé náš príbeh. Ak by som im ho dala operovať tak dnes mi sedí na vozíku ako Sofinka pani Hrnky. Osobne sa poznáme. Ak chcete mať istotu čo deťom je treba ísť za Doc.Sýkorom na Kramároch, to je neurológ, ten jediný nám ho vedel zdiagnostikovať konečne po 5,5 roku. A názor Rakúskych lekárov: "Operovať hneď ako sa na to príde, lebo sa dieťa časom bude zhoršovať"

mimi512
18. sep 2017

Dobry den prajem ,manzelovi prisli nato v 40ke ze ma skryty razstep chrbtice,v praci velmi prechladol,a bolo,je to vobec mozne ?odvtedy sa stym trapi kedy lepsie kedy horsie,na liekoch je proti bolesti,co stym on nieje typ ,ktory bude chodit po lekaroch ,ja vidim na nom ze niekedy melie z posledneho.mohol by na to brat aspon invalid polovicny ,velakrat hovori ,ze 6 dni v tyzdni 10,12 hodin niekedy je vela nanho ,ale moze si clovek vyberat v dnesnej dobe?viete niekto nieco poradit ,pytala som sa jedneho lekara ,ze sa to da operovat ,ale je to riziko.dakujem pekne za rady ,ako dalej.

euie
28. okt 2017

ahojte, viem ze je to stara diskusia, ale skusim sa predsalen spytat, tie maminky, ktorych deticky mali taku jamku nad ritkou a predsalen im neskor potvrdili skryty razstep, alebo iny problem, boli ste pocas tehu na morfo ultrazvuku?

lola1003
1. feb 2020

@bibinka07 zdravím vás ako sa má malička zapájam sa do staršej diskusie nie kAzdy má s týmto skúsenosť ..boli ste na operácii ?dakujem

lola1003
3. feb 2020

@genialna zdravím vás môžem sa opýtať ako ste dopadli s vašou diagnózou ?

lola1003
3. feb 2020

@euie zdravím
Vás môžem sa opýtať ako zo
Dopadlo vo vašom prípade ? Išlo o skrytý rázštep?

lola1003
3. feb 2020

@lubenka01 zdravím vás môžem sa opýtať ako to dopadlo vo vašom prípade ? Boli ste nq operácii? Ktorý lekár vás lieči ? Má nejaké problémy?

euie
3. feb 2020

@lola1003 ahoj, moj maly ma “len” sakralnu jamku, ale ziadne ine diagnostiky mu nerobili, realne neviem co je vnutri. Bude mat 3roky a zatial je vsetko v poriadku.

lubenka01
autor
3. feb 2020

@lola1003 dobrý večer, operácia dopadla super. Anetka chodí, stolicu aj moč udrží. Chodíme k dr. Hornovi do Ba. Trocha je vidieť, že tá noha je menšia a nemá nemá peknú chôdzu. Ale to je malina proti tomu aké boli prognozy.

spajky
3. feb 2020

@euie moja ma.tiez tak uzavrete robili sono zw tam nic nepresakuje a vidrl ju neurolog a neurochirurg ale moj mladsi ma razstep chrbtice najtahsi stupen po operacii ale chodiaci aj stolicu moc ovlada ani hydrocefalus nema dcera ide mat 10

lola1003
4. feb 2020

@lubenka01 tak to je fajn že je to takto a kto ju operoval prosím vás ? Mala narušenú miechu aj stavce ? Dakujem

lubenka01
autor
4. feb 2020

@lola1003 Dr.Horn. Pri operacii jej zistili ze ma rozdvojenu miechu a medzi nou ma lipom. Stavce jej popravili na spravne miesto.

lola1003
5. feb 2020

@miriama83 máte správu na fcb

genialna
14. apr 2020

@lola1003 Syna operovali keď mal 10 mesiacov. CHodí... síce na chôdzi je to vidno, ale pri tom, že má najhorší tip je to naozaj dobré. Od operácie je cievkovaný. Nedokáže sa vycikať úplne.

lola1003
14. apr 2020

@genialna on mal spína bifida tu najťažšiu formu ? Kto ho operoval prosím vás ? A kde? Dakujem ... na chôdzi to vidno vravíte ako? Kríva alebo ?

kybel_
Autor odpoveď zmazal
kybel_
26. jan 2024

@isabelle82 zdravim, pisem sice po dlhom case ale predsa skusim…ake mal vas syncek symptomy a problemy? Mam rocnu dcerku, ma oneskorenie vramci hrubej motoriky a uz pol roka ma cudne prejavy v nozickach kedy jej cele stuhnu, zhorsuje sa to, videlo ju niekolko neurologov a vsetci tvrdia, ze je v poriadku ale mne sa to cele nepaci..jedna fyzioterapeutka(chodime hore dole odkedy tieto problemy zacali) vyslovila podozrenie na tuto diagnozu ale kazdy po nej to zmietol zo stola, mri chrbtice vsak robene nemala..snazim sa patrat a zistovat o comkolvek, bola by som vam velmi vdacna za akekolvek info..

Strana
z3