Magnetická rezonancia u 4-ročného dieťaťa v celkovej anestéze
Ahojte dievčatá, hlavne tie, čo máte nejaké skúsenosti a lekárske vzdelanie. 4 ročný syn mal v priebehu 2 rokov 2x febrilné kŕče nekomplikované pri nástupe horúčky, na EEG niečo vyšlo, ale vraj sa vtedy mohol len pohnúť, sestrička zaznačila, že sa vtedy pohol, no lekár odporučil magnetickú rezonanciu, deti do 6 r. vraj uspávajú, aby sa nepohli. Máme sa niečoho obávať? Nie je to moc záťaž pre telíčko? Nemáme to odmietnuť a radšej spraviť znova EEG? Prípadne sa pýtať na spánkové EEG? Ide o to, aby sa vylúčila alebo potvrdila epilepsia. Ďakujem za vaše postrehy.
@alka13 Bratislava, NUDCH
@titla ahoj prosím ťa vieš poradiť čo treba k magnetickej na nudch lebo sme objednaný viem že som mala v papieroch kardio ale ostatné veci mi vypadli keďže už 3 krát sme presúvali termín a teraz nás to čaká že v utorok máme nastúpiť ale zabudla som kde sa hlásiť atd.... a viem že tam bolo aj časové rozhranie kedy máme prísť ale aj to som zabudla 🙈
@titla ahoj prosím ťa vieš poradiť čo treba k magnetickej na nudch lebo sme objednaný viem že som mala v papieroch kardio ale ostatné veci mi vypadli keďže už 3 krát sme presúvali termín a teraz nás to čaká že v utorok máme nastúpiť ale zabudla som kde sa hlásiť atd.... a viem že tam bolo aj časové rozhranie kedy máme prísť ale aj to som zabudla 🙈
@mb30maria Fuuu, to su uz 4 roky co sme tam boli. Nedali Ti taky papier s pokynmi, ked Vam dali termin? Ja som dostala taku A4 s pokynmi kde bolo ake vysetrenia su potrebne. Nemuseli sme na kardiologiu, vsetko zabezpecil pediater. V den hospitalizacie nam povedali, ze nemaju pre nas miesto a mame ist so vsetkymi nalezmi do anesteziologickej ambulancie (to je bezna prax pri vsetkych zakrokoch) a prist az na druhy den rano, kedy bude syn so mnou na oddelenie prijaty.
@mb30maria Fuuu, to su uz 4 roky co sme tam boli. Nedali Ti taky papier s pokynmi, ked Vam dali termin? Ja som dostala taku A4 s pokynmi kde bolo ake vysetrenia su potrebne. Nemuseli sme na kardiologiu, vsetko zabezpecil pediater. V den hospitalizacie nam povedali, ze nemaju pre nas miesto a mame ist so vsetkymi nalezmi do anesteziologickej ambulancie (to je bezna prax pri vsetkych zakrokoch) a prist az na druhy den rano, kedy bude syn so mnou na oddelenie prijaty.
@titla ďakujem práveže stratila som papier 🙈 mali sme ísť už pred 2 rokmi len stále keď mal ísť ochorel

@alka13 Bratislava, NUDCH
@titla máte kontakt? Ako sa tam prosím objednáva ?