Malo aj vaše dieťa slzenie očka a biely povlak?

mimka2012
25. jan 2013

Ahojte mamičky... moja malá ma za chvilku 9mes. a má zaslzene lave očko sem tam taky biely povlak ... pred mesiacom sme to mali tiež dr. nam urobila vyplach, no povedala, že kanálik je priechodný ...dala nám kvaply tobrex, že to prejde, že to može byt aj zo zubkou no stále to máme ani vyplach nepomohol.. mate nieké skusenosti? dakujem čo keby skusim repík?

xlucia
25. jan 2013

preplachuj nos, odsavaj sople a do oka kup dcere ocuflash

mimik79
25. jan 2013

repik pomoze, nie velmi silny uvarit a pretierat ocko aj viackrat denne, pomoze

zmrzlinkams
25. jan 2013

ja suhlasim @xlucia - my sme tiež tak robili a tiež tie kvapky stale mame ked treba použiť napr. ked je mala na vetre tak preventivne nakvapkam lebo sme prve 3 mes. ked bola malinka mali s očkami problemy.
repik som tiež povodne pred tym skušala a nam viac uškodil ako pomohol - repik je skor na rany a hojenie ran, velmi dobry na otvorene rany to sko radčej kamilkovy - harmančekovy čajik uplne slaby odvar ale ani ten nám nerobil odbre.
čista voda prevarena vytrieť dobre očko a potom kvapnuť kvapky do očka a samozrejme skusiť či to neni od nosa.ináč kludne možeš použiť aj kupeny Ophtal roztok z lekárne je vhodny aj pre dospelych aj pre deti ked je jačmen alebo treba prečisitť očka je velmi dobry ja ho mam v domacej lekárničke a malej som naposledy stym čistila očka kedže je už väčšia a mala prievan, od malička mame obe problemy s okčami hlavne ked silno fuka alebo niečo padne - tak mame vždy radčej po ruke a už ked si moc šudli tak vyplachnem a ked tak preventivne kvapnem a prestane šudliť 🙂

zuzu7899
25. jan 2013

Ja som vždy keď boli detičky malinké a mali tento zápal kvapkala materské mliečko.Poradila mi to sestrička v nemocnici/moja známa/ a vždy zabralo.Ak ešte kojíš skús, veď nič za to nedáš a nebudeš malinké trápiť liekmi 🙂