icon

Málo železa a chudokrvnosť u 8 mesačného bábätka

liusha
13. okt 2012

Dcerka je chudokrvna berieme maltofer ale ten nam velmi nepomaha a este ju aj zapekava co je dobre na chudokrvnost pre take babo okerem liekov res. co jej moze davat?

Strana
z2
natalinkaco
14. okt 2012

@estterka to som nepostrehla, myslela som si, že reč je o Ferofortise B,
ja by som už tiež nedala ani Maltofer, ........
my sme skúšali doplniť železo stravou, veď viem, že o tom je celá táto diskusia, ale nám sa to nepodarilo. Veď som sa aj rozprávala s homeopatkou, povedala my, že to všetko by som si musela dopestovať doma, lebo to čo kupujeme v obchode má minimálny obsah všetkých vitamínov, minerálov a popri tom všetko je postrekované chémiami, pesticídami, veď ti to určite nemusím písať. Iba som sa chcela pridať do diskusie, kedže aj my máme takýto problém a napísať čo pomohlo nám pri takomto probléme. Ďakujem za porozumenie 🙂

bibistec
14. okt 2012

@estterka no neviem moja mala je na umelom mlieku a nedostatkom zeleza teda netrpela tazko povedat, treba skusat ale pocula som ze nedostatok zeleza tiez suvisi s neznasanlivostou lepku. nevravim ze toto je vas problem ale treba zistit

estterka
14. okt 2012

@bibistec ono pricin preco deti mozu mat anemiu je viacej,ale vacsinou pri tychto malickych je ,ze sa narodili skor a telo si nestihlo vybudovat rezervy alebo bol predcasne prestruihnuty pupocnik a teda nestihol dotepat a do telicka nepresla velmi dolezita krvna "transfuzia" . pripadne velmi rychlo priberaju a rastu a zasoby z bruska nestacia. a teda neviem preco pises o nasom probleme,my ziadny problem nemame 🙂

estterka
14. okt 2012

@natalinkaco to co pises je vsetko ok,ale tam tiez nestaci len riesit stravu ale aj ako sa zelezo s cim absorbuje a s cim nie. ten ferofortis sirup je uzasny prave v tom,ze obsahuje B vitaminy,ktore aj davaju chut do jedla a iste aj daky c vitamin,ale c vitaminu treba vela. zaroven je nutne vylucit vsetko,co absorbciu brzdi. nie je to jednoduche,ale ja som rada,ze sme to zvladli bez klasickych liekov. homeopatia nestaci,lebo to zelezo sa nejako do tela dostat musi a homeopatia mu prave pomoze absorbovat to a vyuzit zelezo ktore sa prijima. ono ani homeopatia nema taku zazracnu moc,ze vycaruje v tele len tak zelezo 😉

bibistec
14. okt 2012

@estterka pardon myslela som pisatelku s tym problemom s anemiou

estterka
14. okt 2012

@bibistec 😉

estterka
14. okt 2012

@natalinkaco zas mozno zalezi aj na tom,aka silna je ta anemia.keby to mame len slabe mozno idem dalej a este to skusam len so stravou. po dvoch mesiacoch od diagnostiky nam vysledky este klesli a to uz bolo fakt na tom najmensom minime,vsetky hodnoty. viem,ze pri silnych anemiach ma uz telo problem si vziat to co potrebuje z jedla velakrat( a to mame cerstvu bio zeleninu atd) a su nutne doplnky vyzivy. a ked som dostala info o tom sirupe,vedela som,ze s nim zvyknu aj novorodencov liecit v nemocnici. to,ze je od troch rokov je tam preto,ze to tak zo zakona musi byt a platit firmam licenciu aj pre male deti sa neoplati.
ked sme po dalsich 4 mesiacoch isli na testy,dufala som,ze aspon trosku zlepsenie a neveriacky som pozerala do papierov,ze vsetky hodoty boli v normach 🙂

natalinkaco
14. okt 2012

@estterka a ten sirup sa môže užívať dlhodobo, myslím v takom zmysle, či to napravenie nebude len krátkodobé, či keď sa to prestane dávať, nevráti sa to naspäť

estterka
14. okt 2012

@natalinkaco ak je anemia u malych deti sposobena tym,ze tam neboli dostatoce zasoby vybudovane a nie je ina pricina anemie,tak ja osobne si myslim,ze ak sa to vstrebavanie a vyuzivanie zeleza nastartuje tak by sa to malo udrziavat. samozejme na stravu treba dbat dalej,kedze najdlhsie sa buduju zrovna zasoby samozrejme.
u nas funguje to,ze nase dieta nam velakrat dava najavo co potrebuje a co nie,respektivne jej telo. ked pila tretiu flasku toho sirupu zo dna na den ho odmietala uplne. odmietala ho vzdy,ten sirup chuti doslova jak klince,davali sme jej ho striekackou s tym,ze muz ju musel drzat ale vzdy to prehlta. a od jedneho dna to vypluvala a nikdy viac neprehltla a v tej dobe mala odbery a vyslo z nich,ze ho uz nepotrebuje. teda vlastne ona si urcila,kedy stacilo. nam sa to nevratilo,my sme ale vtedy liecili cele telo komplexne homeopatiou a stale uziva niektore doplnky(zeleny jacmen,chlorellu napr) a na stravu si potrpim.

natalinkaco
14. okt 2012

@estterka ďakujem ti estterka za také vyčerpávajúce odpovede, si milá, že si mi to tak popísala, aj ja si potrpím na stravu, veľmi, malému dávam len domáce ovocie a zeleninu, máme to šťastie, že bývame na dedine a máme záhradu a ovocné stromy, tiež sa mu snažím variť len z kvalitných potravín, a ja som na takéto veci strašne zaťažená. Preto keď nám aj doktori niečo predpíšu snažím sa hľadať niečo prírodnejšie, čo mu neoslabí imunitný systém a nevybuduje celoživotnú závislosť na liekoch........ preto som sa rozhodla pre tie homeopatiká z Nemecka, lebo keď vidím, čo sa to u ná na Slovensku deje, tak mi je z toho zle, viď naposledy tá kauza s tými vakcínami, alebo aj to, že aj v našich lekárňach sa už predáva kadečo, pre to som strašne opatrná. Viem, že takéto veci sa v Nemecku nemôžu stať, tam sú na to iné zákony, nie ako u nás. S tým vstrebávaním toho železa s tebou úplne súhlasím, ja si túto záležitosť úplne uvedomujem, práve preto som začala dávať malému tie homeopatiká, neviem či si už o nich počula, ale v Nemecku sa používajú už dlho, nie je to klasická homeopatia, ktorá vychádza zo základného homeopatického pravidla "liečiť podobné podobným". Tu sa vychádza z toho, že deficit nejakej anorganickej látky v tele sa vyrovná tým, že rovnaká látka sa podá ako liek.

estterka
14. okt 2012

@natalinkaco ano,poznam ich,tiez uzivame tie soli,dvojo,preto si rovnako myslim,ze je potrebne,nech ich predpise homeopat,okrem ineho aj tam su rozne potencie.ale ak ma dietatko anemiu,treba preliecit aj cele telo,tie soli skor tak doplnkovo. aby to nemalo efekt presne ten,ze ked sa prestanu davat tak telo nebude vediet so zelezom zo stravy pracovat
😒
inak,k tomu,ze sa to nemoze stat v nemecku-v nemecku je stahnutych z obehu 5 roznych sarzi vakcin ,v australii tiez dake-big pharma je vsade rovnaka a ide jej o to iste,odporucam si predpisat virapenovu knizku ako davali do obehu liek a aj v nemecku ho predpisuju-ma vazne vedlajsie ucinky,nikdy sa nepeukazal,ze funguje a v nemecku je mozne ho predpisat uz aj detom-peniaze su peniaze vsade,bohuzial,ale to je ina tema uz 😉ina vec je ze su krajiny,kde maju ludia trosku otvorenejsie mysle a su viac pristupny alternativam. my sme uz vyse roka bez alopatickych liekov,aj bakterialne infekty sme prekonali za ten rok a bez ATB 🙂 su aj ine mozosti vzdy 😎
zahradka je super a strava velmi dolezita,len tak dalej 😉

janka311
14. okt 2012

@anjelicek26 ahoj,ďakujem za odpoveď.už som zúfalá,dr.ma tlačí stále do prikrmovanie umelým mliekom,mne sa to prieči,pretože mlieko mám.káže mi malého v noci budiť na papanie.raz som ho skúsila zobudiť,dala som si ho k sebe,aby sa prisal-iba ma ocuckal a spal ďalej.večer sa napapá a sú noci,keď sa zobudí až ráno okolo 5-6hod.tak si myslím,že v mlieku by to nemalo byť.myslím,že keby bol hladný-nestačilo by mu to,tak by nevydržal tak dlho.nechcem ho prikrmovať umelinami,neviem ako to mám dr.povedať.nech to rieši inak.

mimi
14. okt 2012

@janka311 nie je tvoja dr.nahodou zrela do dochodku? Ja som mala dr.dochodkynu, tiez mi pri prvom kazala dokrmovat, lebo maly slabsie priberal. Ja som ju aj tak neposluchla, nadalej som cisto dojcila, potom sme v siestom mesiaci presli na prikrmy a nikdy sa nedozvedela, ze som mu UM nedavala. Ked mal maly rok, bola sokovana, ze ho stale dojcim, ze uz by som mala prestat a ja som si opat spravila po svojom a vydrzali sme 2,5 roka 😅

wisinka
14. okt 2012

@janka311 doktorke povedz priamo, ze mas dost svojho mlieka a umelym ho krmit nebudes!! ja som to tiez tak musela priamo povedat, lebo stale len do mna drbala, lebo mi Enya velmi malo priberala. ale niektore deti su proste take, je to aj geneticky dane, tak co, nemusia byt vsetky tabulkove, ci?

sjuzan77
14. okt 2012

@janka311 nerob si starosti s pomalym priberanim, pokial je vsetko ostatne v poriadku. moja neli tiez malo pribera, narodila sa s vahou 3400g, v porodnici schudla na 2900g a povodnu porodnu hmotnost dosiahla az po 2 mesiacoch. pediatricka mi hovorila, ze mozem dokrmovat, ale nechala to na mne, pretoze co sa tyka rastu a ostatneho vyvoja je uplne v norme, dokonca motoricky je dopredu. tiez mala uziva maltofer, krvny obraz sa jej uz upravuje. netrap sa, proste su deticky, ktore su drobnejsie, priberaju menej, ale su zdrave a vsetko je v poriadku. a co sa tyka toho, ze chces dojcit, ale si prehovarana na krmenie UM, tak o tom viem svoje, mna na to prehovarali od porodu (od personalu v porodnici, cez rodinu, kamaratky, okolie, dokonca v mojom pripade to vzdala aj laktacna poradkyna), kvoli tomu, ze som mala s dojcenim peklo, ale zatala som sa, pretoze som malej nechcela davat tie umeliny 😉

maryem
14. okt 2012

@mimi , dik. Kupovala si to u nas? Ak, tak v ktorej predajni? Mozes aj IP..

maryem
14. okt 2012

@estterka Presne, tiez si nemysim, ze cisto leh\n upravou stravy sa to zlepsi-hovorim o stave, kde su hodnoty hlboko pod normu..
Viem, ze mnozstvo liekov je vhodnych aj pre ine skupiny ludi, len to rpezieravo radsej enanpisu kvoli mozno komplkovanejsiemu a nakladnejsiemu zdokladovaniu... Preto sa pytam. Dik vsetkym @ivanka.7

babika131
14. okt 2012

My sme mali tiež tento problém,keď mal malý 9 mesiacov,pretože je kojený. Mali sme maltofer ale k nemu ešte aj vitamíny,s ktorými sa to železo viaže a tak to lepšie absorbuje. A občas mu robím cviklovú šťavu,ktorú riedim vodou.

janka311
29. okt 2012

@sjuzan77 ahoj písala som o pomalom priberaní môjho Lukáška.dnes sme boli na preváženie,za 18 dní pribral 310 g,tak som šťastná.dr.nám kázala pomaly prikrmovať s kašičkami-bude mať 5 mesiacov.veľmi ma to potešilo.21.11.ideme na poradňu,tak snáď sa to nepokazí a bude priberať keď aj pomaly,ale isto.pa pa ozvem sa

sjuzan77
29. okt 2012

@janka311 super, neboj sa, kazdy drobec je iny, nasa neli ma 6 a pol mesiaca a konecne dosiahla vahu 6 kil. ale ja osobne si myslim, ze pokial je vsetko v poriadku, tak radsej nech pribera trosku menej, ako by mala mat nadvahu - aj take babatka poznam, ktore uz vo veku par mesiacov maju o dost viacej, ako by mat mali.

siiisi
15. apr 2020

Ahojte, kolko ml denne ste davali detom toho sirupu fin ferrofortis? Dcerka ma 11mes.
Dakujem

mimka_lentilka
10. dec 2020

@prevenar dobrý deň. Prosím vás ferrofortis je určite do roka vhodný? Čítala som že je sladeny medom takže pre bábätká úplne nevhodný. Dokonca je tam aj odporúčanie nevhodný pre deti do 3 rokov 🤔

bocka33
30. mar 2025

@janka311 ako ste dopadli? Deje sa nám to isté,mala nechce veľa jest

Strana
z2