icon

Mám 13 rokov, rodičia ma odmietajú vziať k lekárovi

30. júl 2024

Dobrý deň, mám 13r. a rodičia so mnou odmietajú ísť k lekárovi, už vyše mesiaca sa mi skoro stále točí hlava, som unavená, je mi trochu nevoľno. Veľmi sa bojím že ide o niečo vážne a prídeme na to neskoro, a z toho mi je ešte horšie. Minule ma tak bolela hlava že má až na chvíľku oslepilo, už naozaj začínam panikáriť. Oboch rodičov som presviedčala veľa krát no tvrdia, že je to len stres a že nebudú zbytočne plytvať časom. Poraďte

Strana
z2
palicka
30. júl 2024

Tak neverím, že máš takých nezodpovedných rodičov… pokiaľ sa naozaj nespamätajú, skontaktujeme sa so starými rodičmi, pripadne o mesiac v škole s učiteľom… ak máš naozaj takéto príznaky, rodičia sú nezodpovední a mal by sa s Jimi niekto porozprávať…

koniarova
30. júl 2024

Skús zavolať svojej detskej doktorke. Ak je normálna, vyrieši to.

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
30. júl 2024

@taynee tak pred pol rokom, krv mi brali tiež vtedy

simca06022011
30. júl 2024

a aky stres je to podla rodicov v 13r? ak nemas lekarku 50km daleko, chod tam aj bez mamy...
mas dostatocny pitny rezim? stravu? ako zvladas horucavy...? lebo takato bolest hlavy byva aj z tepla...
predpokladam, ze si bola iba na preventivke pred pol rokom... cize lekarke si sa nestazovala na bolesti...

taynee
Odpoveď bola odstránená
janka2501
30. júl 2024

Mam tak isto pomaly 13r dceru, a keby sa mi stzovala dlhsie na bolesti, uz by sme boki u dr, a chcela by som vediet preco...ved toto nieje sranda, nechaoem ze mamu to nezaujima

zafir01
30. júl 2024

@taynee teraz rodič musí podpisovať tzv.informovany súhlas . Mne 13r syna nechcela ani zaočkovať ,bez toho ,aby som bola prítomná . Musím chodiť s ním .

stanulienkat
30. júl 2024

Mozno mas nizsi tlak. Vtedy byvaju taketo priznaky, vratane "tmy" pred ocami. Hyb sa, pi tekutiny. Ak neprejde, chod sama k dr. Mas 13 rokov, to sme uz chodili same. Mozes byt aj anemicka. Obe veci su caste v tvojom veku.

janulik2008
30. júl 2024

Nemozes to mat z krcnej chrbtice? Neboli ta chrbat?
Inak trz musi dieta s dospelym ist kedze ako bolo spominane pise sa informovany suhlas

kulumulu123
30. júl 2024

Moze to byt aj tlak v lekarni by ti ho mali vediet zmerat ked poprosis lekarnicku, alebo chod sama k dr a vysvetli jej situaciu...
Ak malo pijes (hlavne vody a nie kadejake somariny pl e cukru) moze to byt aj z toho... Skus 3/4 dni riadne dodrziavat pitny rezim, ak neprejde tak smer dr s manou, babkou, sama s kymkolvek ale urcite chod

klip0
30. júl 2024

Zavolaj svojej pediatricke, ona to vyrieši neboj sa. Držím palce.

sherynkamalinka
30. júl 2024

moze to byt aj migrena, skus zajst za dr sama

autor
30. júl 2024

K dr. nemôžem ísť sama, do osemnásť rokov berie len s dospelou osobou

simca06022011
30. júl 2024

myslim, ze ak je lekarka normalna, a povie dieta ze rodicia s nou nechceli ist a jej nie je dobre viac ako mesiac, tak ju veru do teplych krajin neposle. Maximalne tak zavola rodicom, ze treba aby to riesili aj oni.. a teda ja nic u praktickeho lekarka, ani pediatra nepodpisujem. Ano na prevencie a ockovania musim ist, ale s kludom mozem dceru poslat aj sama, staci zavolat lekarke ze ide... (sice malo chodi, ale ziadna drama sa tam nedeje, uz predpokladam, ze keby nieco dalsie chcela lekarka riesit, nieco nie je ok, tak rodicov volat budu)
Inak je to riadne na figu, presne pre toto, ze kopa rodicov je stale, a aj v minulosti bolo, co neriesia lekarov a staznosti deti na zdravotny stav a co ma potom to dieta robit?

Odbornych lekarov urcite nevybavi sama, ale mozno to ani nebude nutne. Domace nejake diagnostikovanie nepomoze, toto moze byt od mobilov, tepla, obrazovky, nedostatok pohybu, chrbtica, malo jedla, malo vody..

unicornlady
30. júl 2024

Tvoja teta, ujo... babka atd.. by nemohli ísť s tebou?

patus_2
30. júl 2024

Možno je to krajne riešenie, ale napadá mi aj to, že ak ti bude veľmi zle, rodičia to nebudú riešiť, tak si môžeš zavolať pomoc. Ak ťa vezmú do nemocnice, tak ti väčšinu vyšetrení urobia hneď na mieste.

katy084
30. júl 2024

... choj k lekárke sama, zob.si žiacku knižku, preukaz poistenca a hotovo, ak by rodičia neprimerane ďalej riešili situáciu, využi linku pomoci pre deti a tam im vysvetli všetko,poprípade v škole pedagógov, ktorým dôveruješ...prajem ti veľa šťastia a zdravíčka...

libusak
30. júl 2024

Skus poprosit niekoho zo starych rodicov.

svetlonos
30. júl 2024

prepáč ale okrem toho, že ťa údajne rodicia maju v paži, co robíš v 13tich na mk??

zuzulkazu
30. júl 2024

To je blbost, ako pubisi sme chodili k obvodacke sami

elisebah91
30. júl 2024

@zuzulkazu časy sa menia...aj k zubárke som chodila sama na ZŠ, dnes musí mama sediet von a čakať 17 ročnu dcéru

dismonika
30. júl 2024

Nemala si ako dieťa problém so železom? Môžeš byť aj anemická. Ja s tým bojujem celý život.

30katrusa40
30. júl 2024

@taynee áno kedysi to išlo. Dnes uz potrebujú aby bol niekto dospely s dieťaťom u lekára pokiaľ nemá 18 rokov.

30katrusa40
30. júl 2024

@simca06022011 ja u detskej podpisujem každý zapis v zdravotnom zázname a súhlas s liečbou.

autor
30. júl 2024

@dismonika nie, aj na poslednej prehliadke som mala v pohode

kacena4
30. júl 2024

je leto, teploty nad 30st. moze to byt z toho, pi min. 3l tekutin dopraj si pogyb menej casu na mobile a bude lepsie. ak toto vsetko dodrzis a budes mat problemy aj o mesiac ries to s rodicmi. drzim palceky

thirstymonk
30. júl 2024

@taynee Teraz sa na to pozeraju tak, že keď som mal 17, musel som prisť na preventivku s mamou, ktorej doktorka ukazovala nejaku imaginarnu krčovu žilu na mojom pravom vajci. No najradšej by som sa bol v riti videl. 17, to už je človek skoro dospely a ukazovať nadobičko doktorke je dosť o sebe blbe. Samozrejme, som potom musel na uro, kde mi povedali, že pozeram veľa filmov a žiadnu krčovu žilu na vajci nemam. Ta doktorka bola pošuk, som rád, že už som prestupil k normalnym lekarom.

simca06022011
30. júl 2024

@thirstymonk presne, uplne prehnane a trápne je vyžadovať v tom veku vôbec rodica. Ak treba liečbu a riešiť vážne veci, dajú sa predsa zavolať rodicia. Mňa by slahlo v mladosti riediť s mamou všetko a chodiť k Dr... ske co... dnes je aj kopa dospelých co nie su schopný ísť k Dr bez doprovodu 😂 koľkokrát aj s rodičmi chodia ešte aj starí rodicia... tak takým to príde v pohode.. ja svoje zdravie dávno s okolím neriešim 😂

unicornlady
30. júl 2024

Ja si tiež pamätám, ako počas ZŠ nás poslali tých, čo sa narodili v jeseni, k doktorovi na povinné očkovanie. A žiadny dospelý s nami nebol.
Inak, ak by niekomu prišlo zle, alebo by sa cestou niečo stalo, kto by si to vzal na zodpovednosť. (... tie roky 90-te)

Strana
z2