Mám 9 dňové bábo začať pretáčať na bruško?
Detska lekarka, ktora nas bola pozriet nam to uz kazala robit, len chcem vediet, ci to nie je este skoro.... Babo je este predsa take malicke. 😅
ja som davala na brusko hlavne, ked sme isli kupkat, ale aj cez den....vyzliekla som si ho, dala na brusko a masirovala mu chrbatik, nozicky...potom som ho pretocila, masirovala brusko..pocvicila rucka k nozke, nozky k brusku...babo sa ti krasne uvolni, poprdka...nie je na tom nic zle... 🙂 ...ale to ze ti bude tak male dietatko dvihat hlavicku necakaj..o tom to v;bec nie je tak skoro...
Pretacat urcite nie preboha!!! Ale mozes ho v ramci polohovania davat na brusko, kde sa babätko prirodzene pokusa o dvihanie a otacanie hlavicky.
medyna, všetky moje deti od narodenia, teda od prepustenia z nemocnice(5 dňové) spávali na brušku. Ináč mi spať nechceli. Podľa mňa to vôbec neni skoro a neboj sa žiadného SIDS. Alebo si kúp monitor dychu, ak sa bojíš.
Ale bábätku "pobyt" na brušku určite nezaškodí. 😉
A hlavičku ešte nemusí vedieť dvíhať, ale určite si ju bude vedieť pretočiť zo strany na stranu.
no neviem ja som moje deti davala hned od zaciatku na brusko, oni tie deticky naozaj precvicuju svaliky a vsetko zvladnu skor. aspon tie moje to tak mali. dokonca mladsia ma 9mesiacov a uz chodi ale drzi sa ma len jednou rucickou. myslim ze to dietatku nemoze uskodit ked sa par krat za den potrapi na brusku. 😉
Ahoj Medyna,
ja mám 8 týždňové bábänko, sestričky nám ich dávali v nemocnici na bruško, keď plačkali, alebo ich bolelo bruško.
Malinký od vtedy miluje spánok na brušku... vlastne inak ani nechce spinkať. 😉
Nebolo cieľom aby dvíhal hlavičku, ale detičky to robia prirodzene. Musím povedať, že vďaka tomu má tie svaly na hlavinke trošku pevnejšie a vie krásne udržať hlavičku.
Sestrička nám v nemocnici ukazovala na bábänkách ako si krásne tú hlavičku pretočia aj malinké, že sa nemusíme báť, že by sa zaborilo noštekom na dlho 🙂
Podľa mňa, sama ako maminka vycítiš, čo je pre Tvoje bábänko dobré, čo sa mu páči a čo nie 😉 Žiadny strach, riaď sa srdiečkom a to bude aj pre malinké O.K. aj pre Teba, lebo bude spokojné.
Obom želám veľa zdravíčka a mliečka 🙂
Na brusko babatko pokladat mozes, ale hlavicku tak skoro asi dvihat este nebude - ale zase moze sa snazit 🙂 Same si najde svoj cas. Ved sama uvidis, ci mu poloha na brusku bude vyhovovat. Mozno si bude na brusku spokojne lezkat. Niektore babatka ju maju rady, ine nie. Ked sa bude hnevat, otoc malicku spat na chrbatik. Ale nechavaj ju na brusku vzdy len pod dozorom, nie v noci - je tu riziko SIDS - ale to uz asi vies 😉
Ak Ti to pomoze, my sme nasu malicku davali po prichode z porodnice vzdy na par minutiek na brusko vzdy len vecer, po kupani, kym sme jej natreli chrbatik. Bola to mozno fakt len minutka - dve. A postupne sa ten cas zvysoval - podla nej, ako dlho chcela. Ked bola spokojna, bola na brusku, ked sa zacala hnevat, tak sme ju otocili. Casom som ju zacala davat na brusko obcas aj cez den, ale vzdy len na minutku, pretoze viac sa jej to nepacilo 😀 Hlavicku si zacala drzat este predtym, ako mala 2 mesiace aj napriek tomu, ze polohu na brusku rada nemala. V dvoch mesiacoch sa taktiez naucila prevratit z chrbatika sama na brusko. Vzdy sa vsak zacala hnevat hned po 20 sekundach, ako sa na tom brusku ocitla 😀 - tak sme ju otocili spat a ona zase sup na brusko a hnevanie sa. Je to vsak velmi individualne, kazde babtko si same urci, kedy co bude robit. Teraz bude mat 4 mesiace a uz nam na brusku vydrzi bez srdenia sa dlhsie a ked sa tam sama prevrati, vydrzi sa aj chvilu hrat 🙂 Urcite sa netreba trapit, ako hovori latvia. Kazde babatko si same urci svoj cas 😉
ja som nedavala maleho na brusko, ked tak ho aj beries umyt,tak si moze dvyhat halavicku, alebo pri kupkani, ale myslim, že je este malinke na take aktiviti, este si toho uzijete 😉
ja som tiez davala maleho na brusko dr. mi povedla aby som ho tak davala a masirovala mu chrbatik ale spavat som ho tak nedavala len raz ked mal velke bolesti bruska az sme museli ist k dr. a to som bola stale pri nom.
Ja som davala Timejku na brusko po kupani od narodenia, masirovala som jej tak chrbatik...na par sekund... a teraz byva na brusku rada. 🙂

😕 😕 😕 9 dnove babatko? ved to este ani nevie ze ma nieco robit 😅 jeho jedina cinnost ma byt papanie, kakanie a spanie, ziadne krkolomne pohyby...na brucho ho polozit teoreticky mozes, ale cakat ze dvihne hlavu?? skusala by som to najskor po 2.mesiaci, a trapilo by ma to keby mi nedvihlo babo hlavu v 5. mesiaci, skor vobec nie