Mám dať dieťa s kašľom do škôlky?
Dieta zacalo den pred nastupom do skolky hrozne kaslat, kychat. Zvysenu teplotu nemal/nema. Zacalo to este v piatok no to len tak sem tam zakaslal no nie casto, az vcera vecer sa to zhorsilo. Podali sme sirup proti kaslu (bezne volno predajne lieky na kasel moc malemu nezaberali/ nezaberaju), inhalujeme no pomaly sa stav zhorsuje , maly takmer celu noc prekaslal. Nastupi ci nenastupit zajtra do skolky? Bojim sa aby neochorel este viac po nastupe do kolektivu.
@janinah s tym plne suhlasim
@korytnacka1 podla mna si si viacmenej odpovedala sama, byval castejsie chory aj pred tym a navyse to nie je prilis ohladuplne voci inym detom, ktore tam nastupia zdrave
Mna len tak napadlo... neakusala si len klasiku na noc ze fenistil kvapky? Lebo ak kasle len v noci mozu sopliky aj zatekat... u nas to je vecny problem ze cwz den nic a v noci sopliky zatekaju a drhne halanov sialene z toho... alebo suchy vzduch sme mavali a aj to drazdilo.
@korytnacka1 ak potom preco sa pytas, ci mas dat dieta do kolektivu prosim ta, trochu divne a az smiesne, nemyslis? Aj nas maly grckal z kasla a nepotreboval dr, to tak byva, aj mna dospelu napne, ked kaslem velakrat, ale ty si dieta poznas najlepsie.... Ale tiez zvlastne, ze hned ATB u dr..... A opakovane zapaly by som uz asi riesila inde a nie u obvodacky
@dzina007 fenistil kvapky na noc berie no to ho skor "otapi" ako utisi kasel
@maciatkolulu na plucnom (robene RTG pluc), nalez bol negativny. Na ORL chodime kazdy mesiac. Aj krcna predpisuje na kasel viac menej ATB lebo ine drobcovi nezabralo a stale kaslal.
A chcela som vediet ci by ste dali dieta, ktore sice kasle (prevazne v noci) no nema teplotu dali do kolektivu, nakolko to niektore robia a uprimne povedane je im asi jedno ci od ich dietata neochorie aj ine, ja sa nad tymto zamyslal a nie je mi to jedno.
@korytnacka1 daj mu este vysetrit krv na chlamydie a mykoplazmy, aj sa s tym kaslom trapite dlhsie
@korytnacka1 myslim, ze som to uz jasne napisala, ze ja som nedavala, ale mala som moznost byt s nimi doma, rovnako ako vacsina rodicov v kolektive mojich deti.... A este som nepocula, zeby sa predpisovali ATB na kasel, ATB sa predpisuje na bakterialnu infekciu a kasel moze byt aj virusovy.... Tzn, ze vam robia vysetrenia, ked vam predpisuju ATB a samozrejme tie vysetrenia su pozitivne aj s citlivostou, vsakze😉 A spat k teme, ked to tak nerobite vy, tak potom preco ste zalozili tuto diskusiu.... fakt som asi mimo, alebo co
@senta_sofia opytam sa na to dr.
@maciatkolulu ATB predpisuje dr.takmer zakazdym, je pravda, ze vysledky vyterov a krvi nie su vzdy ok a su pozitivne na zapal. Ja som byvala ako mala tiez takto chora, staci, ze ma raz ofuklo a uz som lezala doma na liekoch (viac menej ATB), v skolke som ani poriadne nebola. Maly to ma zrejme po mne.
Chcela som poznat nazor aj inych mamiciek na situaciu.
@korytnacka1 a ktore bacily ma najcastejsie?
@korytnacka1 ako uprimne sa ta opytam, aky nazor si chcela, ked mas sama nazor na tych rodicov, ktori deti davaju napriek chorobe do skolky?😉 CI je tu vacsina zodpovedna a nedava, ci nie? Ci ako? Fakt chapem rodiny, kde sa neda ostat doma pre kazdy sopel a zakaslanie, ale pokial si doma na rodicaku, tak absolutne nerozumiem tvojej otazke, najma ked mas takto chorlave dieta.
@korytnacka1 ahoj,ja mam ten istý problém, zajtra má dcérka nastúpiť do škôlky prvý krát a dnes začala kašľať, ale len sem tam a má upchaty nos, sopliky a teplotu zatiaľ nie, vôbec neviem, čo robiť, keďže zajtra je dosť dôležitý deň, zoznamovanie s inými deťmi a prihlasovanie na stravu a tak ďalej.
V prvom rade tvoje dieta sa neciti dobre a ty este riesis dilemu... a co tak mysliet aj na ostatnych??? A polozit si otazku, ze co ak nakazi ostatnych??? Treba brat zodpovednost na seba a nerobit inym to, co urcite nechces, aby oni robili tebe...
@utte s tym mozem len suhlasit
@stanislava33 ja uz som rozhodnuta, ze v tomto stave medzi kolektiv ist nemoze. Pre obed mozem ist s obedarom napr.
@korytnacka1 ahoj 🙂 U nas je to s obedom tak,ze ak do 8.00 rkdiv zavola,ze dieta nepride do skolky, tak z obeda dieta ucitelky odhlasia 🙂
@utte ja samozrejme mam na pamati, ze moze nakazit aj ostatnych no keby to tak brali vsetci rodicia. Nie raz som dala so skolky zdrave preliecene dieta a do 2 dni znova chory, ochorel od druheho dietata.
@korytnacka1 presne, keby to tak brali vsetci rodicia, boli by sme vlastne bez problemov 😉 Zelam skore uzdravenie!!! A je uplne normalne mat pochybnosti a super, ked to ma clovek s kym prebrat zo vsetkych stran, nie? opatrujte sa!!!
@utte je dobre sa s niekym porozpravat, popisat, dakujem. Verim, ze po par dnoch bude lepsie
Treba posilniť imunitu , u nás to veľmi zabralo , doporučila mi kamarátka,deťom od troch tokov 1 cajova lyžička imunity od ramissio je to čistý betaglukan .
@slnieckoja dakujem
Rada by som sa zapojila do diskusie, dcérka má 4 roky, zostala chorá tak, že jeden večer teploty a kašeľ a tak sme išli k dr, a on že ľahké prechladnutie a zatečené soplíky, máme dávať sirup + kvapky. Po týždni a pol to prešlo, ale stále trocha kašlala ale dala som ju do škôlky, pravdaže komenty v škôlke štrašlivé, a odkázali že ju tam nemáme dávať, že dosť kašlala. Ale pritom doktor jej bral aj crp a vyšlo negatívne. Môj otec ktorý ju bol vyzdvihnúť hovorí, že mu doma skákala až po plafón, stále vymýšlala a rapotala, a že zakašlala len sem tam a že ak toto je choré dieťa, tak on už nežije.
POdľa mňa sú ľudia, teda mamičky, ktoré sa sťažujú že chodia choré deti do škôlky prehnané háklivé....Moja staršia dcérka nebývala v škôlke nikdy chorá, za celé takmer 4 roky som s ňou bola tuším iba raz u dr ale ani to si nie som istá. A viete čo som uplatňovala pri nej, že som ju nikdy neoddelovala od detí ktoré boli choré, hovorila som, že nech si jej imunitá zvýká aj na choré deti, bude odolnejšia, A veru aj tak bolo, vôbec mi nebývala chorá, a dokonca sme boli u kamarátky, ktorej syn mal hnisavú angínu, a dcérka ju nedostala, ta moja kamoška nechápala. Imunitu treba budovať aj takto, musí dostávať zabrať, trénovať ju, a potom ju len tak ľahko nič nezlomí....
@malena nízke cro neznamená,že je dieťa zdravé....
...po včerajšom vianočnej besiedke už chápem prečo sú deti v škôlke choré, majú tam prekúrené, bolo tam tak horko, že som takmer odpadla a to bolo otvorené okno, oni si myslia, že čím viac budú mať teplo tým lepšie ale práve naopak, deti sa spotia, kedže oni sa ešte k tomu hýbu a behajú, potom také spotené idú von na dvor alebo prechádzku, a je to. Taká som nahnevaná, tak si chystám príhovor k riaditeľke aby som sa opatrne vyjadrila k tej saunovej teplote v škôlke...

že sa vôbec pýtaš....jednoznačne nenastúpiť...k chorobe sa pridá ešte stres z prvého školkového dňa,netráp dieťa,neriskuj zdrav. komplikácie