Mám dávať deťom vitamín D v lete?
Ahojte maminky, prosím Vás dávate malým deťom v lete vitamín D alebo dávate pauzu? Ďakujem.
My davame
Ja som nedávala..resp prvé leto, keď mala polroka hej,lebo som ju vedela uchrániť pred slnkom, ale keď mala 1,5 roka a bola nezastavitelna, tak som vedela že sa tomu pobytu na slnku nedá vyhnut, takze to som už nedávala
Tak sporadickejsie, ale davam, nevystavujem ich slnku moc a ked, tak natierame UV faktorom.
Sama mam nedostatok, ako som zistila nedavno, napriek doplnaniu to nie je idealne.
Nedávala som ani raz a dobre bolo vždy 🙂
Ak pouzivate opalovak s vysokym uv tak sa prirodzene nevstrebava. My davame cely rok.
Miminkam, ktoré som nevystavovala slnku, ano. Od roka nedávam vobec, vonku sme skoro každý den.
Nikdy som deťom nedávala, ani my sme neužívali .Až nedávno mi zistili nízke tak som jednu krabičku.
Tiez sporadicky, niekedy zabudneme, ale v podstate davame, pretoze maju kazive zubky, bolo nam povedane, ze je sklovina zrejme prilis makka, vtedy sa odporuca. Ja mam tiez nedostatok, davam si aj ja. Tiez nie kazdy den, ale davam.
Áno, aj my aj deti užívame celoročne.
Nie 🙂 Teraz keď je dcéra staršia, tak áno....
Ja tiež asi nebudem dávať Vigantol, iba rybí olej + prechádzky vonku. To úplne stačí si myslím.
Užívame celoročne všetci v lete nie pravidelne
Kľudne aj detičkam veď D vitamin je doplnok ako aj C vitamin
Dávam celoročne, malú natieram 50kou UV.
Do roka ano kedze male deti nemaju byt na priamom slnku. Momentalne od juna do konca septembra nedavam.
Nie, iba do 1r sa dava aj v lete
My sme boli s 2 ročným minulý týždeň na poradni a dr povedal že vit D už netreba dávať.. Nie kvôli počasiu ale že už ho nepotrebuje.. Dávať len v prípade že by bol nachladnutý
Nedavame ked je slniecka dost 🙂 🌞
@annamaria4 nespoliehala by som sa na slnko
Vit D celoročne, do konca života. Nielen deti ale aj my- rodicia ho berieme.
Tiez nedavame, iba v zime 😊

Nedavame ked je slniecka dost 🙂 🌞