icon

Mám sprchovať dieťa, ktoré má ovčie kiahne?

msally
14. apr 2014

Syn ma skoro 3 roky a dostal v piatok ovcie kiahne, mal horucky cez 39 stupnov do vcera, takze sa aj dost potil. Rad by sa kupal, sam sa taha do vody, aj by som mu vyhovela, ale nieviem, ci mu neuskodim. Jedni hovoria, ze nekupat, druhi, ze v pohode, no neviem. Nechcem, aby sa mu vyrazky zapalili. Len neviem, ci je väcsie riziko zapalu, ked ma spotenu pokozku vkuse natretu s mentolovym tek. pudrom, alebo ked sa mu to trosku namoci vo vode pri rychlom sprchnuti, viete, ci mu to nezacne mokvat po tej vode...Poradte prosim. Pediatricke som len telefonovala a o kupani rec nebola. Dakujme za vsetky rady. Maria

Strana
z2
zuzka1008
19. apr 2014

@triny871 dnes som teda zazila velmi nemile prekvapenie, len co som odbehla do obchodu, babka mi malu kompletne celu ponatierala pudrom... muž stale v robote, cely týž.som nebola v obchode, tak mi to aj dobre padlo že nachvilu sa podujala postraziť, ale toto 😒

chryse
19. apr 2014

@zuzka1008 uz pisem zo svojho,,,,aaaale tak ked raz natrela tak sa nic nedeje,,,, ja som kupila to to druhe lotio krem,,a natierala prvy den,,, ako dlho kupes???

yukki
19. apr 2014

@chryse koľko chceli...nie príliš horúca voda, čvachtali sa obe, aj tá bez kiahní. Hypermangán farbí vaňu, tak len tak na špičku noža, sódy bikarbóny zo dve lyžičky som tam šuchla...a nenatierala som ničím, no. Ale tuším som nejaký Dithiaden dala nejaký tretí a štvrtý deňi...či Fenistil či čo...

janinah
19. apr 2014

@zuzka1008 nestresuj,x detí bolo pudrovaných vrátane mojich,lebo tak sa robilo a sú bez jaziev 😉

zita19
19. apr 2014

@zuzka1008 cele desatrocia sa natierali kihne tekutym pudrom a nebedam, ze by chodili cele generacie ludi bodkovanych od jazviciek z kiahni. Jazvy skor vznikne ked sa kiahna zoskriabe a zanesie sa tam sekundarna baktrialna infekcia a potom sa to zapali alebo az zahnisa

zuzka1008
19. apr 2014

@janinah
@chryse samozrejme, nic by to nebolo, len malá mi puder zle znasa... mala naň dost vyraznu reakciu na pleti( tvaričke)
@zita19

zuzka1008
19. apr 2014

@chryse kúpem už 3dni

janinah
19. apr 2014

@zuzka1008 tak už dávno mal byť v koši 😉

triny871
19. apr 2014

@zuzka1008 ale ako dlho je vo vani??? umyvas aj hlavicku ci tu nie??

triny871
19. apr 2014

@janinah
@yukki a vlasky ste umyvali tiez??lebo mne povedala dokina ze vllasy nemam mocit

zuzka1008
19. apr 2014

@triny871 ja ju len oblievam hrncekom, nesedi v tom, hlavu nenamacame

yukki
19. apr 2014

@triny871 ty ja už ani nespomínam........tuším práve nie, neumývaôli....bo posledné dve mala na čele vo vláskoch také kus nezaschnuté, ostatné vtedy už mala zasušené...hlavu tuším nie

mimini
19. apr 2014

ja som kúpala obe deti tiež v hypermangáne, letná voda a kúpali sa cca 10 minút, vlasy sme umývali až keď boli chrastičky, syna som natieral tekutým púdrom, má len jednu jazvu a dcéru hemma lotion a tá ma tých jaziev viac, hlavne na tváry, z čoho mi vyplýva že nezáleží na tom čím sa maže ale či sa kiahne rozškrabu alebo nie, na jazvy sme teraz začali dávať bioil, natieram ich 3 deň, tak som zvedavá na výsledok

zuzulihosko
17. dec 2015

Kocky ako dlho byvaju,2 tyd,?😉😉😉

Strana
z2