icon

Máme 5. deň kiahne a toto sa nám spravilo na koži

vierazit198
19. aug 2016

MAMICKY...

prosim vas pomozte a poradte ak ste sa stretli s tymto.. mame 5 ty den kiahne a toto sa nam spravilo na kozy.. co mam robit??
zajtra bude siesty.. kedy mozeme ist vonka a kedy do kolektivu... dakujem

moni244
19. aug 2016

Ako tieto fotky by som ukazala v pondelok doktorke a to, kedy by som mala ist von, bya ma trapilo najmenej

loginexistuje
19. aug 2016

@vierazit198 to co ma na tych kiahnach ? nejaky puder? lebo to sa uz nedava dusi to kiahne a zle sa potom hoja. Von nechodte ved je infekcny a do kolektivu vobec nie.

janina112
19. aug 2016

Pravdepodobne sa to skomplikovalo bakterialnou infekciou,neobjavili sa znova teploty?

emilia25
19. aug 2016

Von na dvor nam doktorka povolila hned co sa tyka kolektivu tak to veru neviem kedy ked sme ich dostali len kupat sa nesmel.inac aj tam tum verde sirup je na to super ja som to malej s tym natierala a pekne to zoschlo.

marcelatje
19. aug 2016

V prvom rade lekar, toto pri kiahnach normalne nie je. Do kolektivu az ked pozasychaju vsetky vyrazky. Nekupat sa, vyhybat slnku.

stesil
19. aug 2016

Ak máš možnosť určite by som to konzultovala s lekárom. Kľudne keď máš fotky a moznost ísť na pohotovosť (bez maleho) tak sa chod. Skozultujes to. Vyzerá to ako keby sa mu urobil na tom herpes. Neviem.

stesil
19. aug 2016

Von by som šla ale nie medzi deti, kolektív min.tyzden nie

lienkaviva
19. aug 2016

My sme potierali Betadine, dezinfikuje a super susi

kafedame
19. aug 2016

Ja by som urobila to,čo ti radí stesil....

luliu
19. aug 2016

Urcite by som to konzultovala s lekárom, toto nie je bezne pri kiahnach. A von a do kolektivu urcite nie!

evulikm
19. aug 2016

Ja som pri kiahňach robila krátke kúpele v hypermangáne. Ale toto určite normálne nie je. Vyzerá to na infekciu, asi si rozškriabal. Konzultovala by som s lekárkou

hettinka
19. aug 2016

jaj, ten puder dole a len jemne umývať v hypermangáne, to vyzerá na nejaký mokvavý zápal alebo čo ... určite by som konzultovala s lekárkou, však mu ostanú jazvy

a do kolektívu, ked sa to vylieči ... a to mže byť týžden, dva a aj tri ... moja dcera mala taky blbý priebeh, že bola doma mesiac, syn iba niečo okolo 2 týždnov

maminkaat
19. aug 2016

Konzultovat s lekarom a urcite nikam nechodit do kolektivu to sa neodporuca vobec cize najmenej 3 tyzdne domaca karantena

lienka2207
19. aug 2016

Tiež by som sa poradila s lekarom.Toto podla mna nie je normalne pri kiahniach.Nuz nie som lekar...ale ako matka by ma to znepokojovalo a nie to kedy mozeme ist von aj ked verim ze doma je to o drzku

vikykubik
19. aug 2016

@lienkaviva aj moje deti mali tentoi rok kiahne betadine a nič ine a už aj to som počula že vobec s ničim nepotierat iba ak tak na začiatku a potom nechat samo sušit a sprcha je povolena len nie triet uterakom len jemne prikladat pri sušeni nam to rychlo prešlo naštastie

lienkaviva
19. aug 2016

@vikykubik áno, tiež som bola prekvapená keď mi dr. povedala že sa už tek. pudrom nenatiera ani sedenie v hypermangane, len ako hovoríš sprchovať, susit, vytierat Betadine. Krásne sa to do 5 dní zasusilo, ani sa neskrabali. Dvaja synovia za sebou dostali a pri druhom som už bola profi 😉

vierazit198
autor
20. aug 2016

@moni244 netrapi ma ze nechodime vonka len som sa pytala a daval otazky .. nie som s tych matiek co mi zalezi na inych veciach ako je dieta.. 😒 😒

vierazit198
autor
20. aug 2016

@loginexistuje davam mu mlieko vola sa to Tanno - hermal Lotio

vierazit198
autor
20. aug 2016

Mamicky,, dakujem fotky som poslala na email jeho pediatrovi.. uvidim ci mi odpise lebo je na dovolenke.. 😒 😒 😒 😒 😒 ano asi ma nejaky infekt.. len som sa pytala ci nemate skusenost s takymto niecim.. dakujem za rady .. byvame v baraku tak vonka nehrozi lebo medzi deti nepojdem aby neochoreli ale asi svokre na dedinu do domu kde moze vybehnut vonka .. samozrejme az sa mu vysusia kiahne.. teda ked bude mat chrasty.. dakujem 😀 😀

vierazit198
autor
20. aug 2016

Dostali sme antibioticku mast.. Bachoban.. mozem ist s nim do lekarne to vybrat .. kukala som ako puk.. ale nie na slnko.. a do kolektivu.. 😒 😒 😒 divne ale musim ho zobrat lebo som sama ... tak dakujem

vierazit198
autor
23. aug 2016

ahoj Mamicky..
prosim vas.. kedy je mozne chodit vonka ked ste presli kiahne?? my mame este chrasticky a dost sa skrabe tak mam co robit.. na nohach mame este pupiaciky medzi prstami.. kedy ste sli vonka prvy krat vy,, ? dakujem emoticon emoticon emoticon emoticon

lalinko2010
23. aug 2016

@vierazit198 choďte von kľudne, máte chrastičky, už nie ste infekčný. na dvor, poprechádzať sa.

loginexistuje
23. aug 2016

@vierazit198 von ho zober ale medzi deti nie to uz je bakterialna infekcia a inak dost nakazliva aj vy davajte doma pozor na uteraky a tak

tanita007
23. aug 2016

Ak nemá pluzgieriky ale zaschnuté vyrážky kludne môže von.

terezka652011
23. aug 2016

@vierazit198 aj my mame kiahne od 19.8. a dnes sme boli u dr a vravela ze uz to ma popukane cele a ked su uz len chrasticky kludne moze von aj do kolektivu, nie je nakazliva. Nakazit niekoho moze len tych prvych 5-6 dni, ked je pupaciky praskaju. A teda von ano ale nie na slnko, aby neostali fliaciky. Inak uz v pohode sa funguje

evulikm
23. aug 2016

@vierazit198 pokial su vyrazky vodnate, tak je infekcny. pokial su uz len chrasty, tak von na prechadzku mozete 😉 nam lekarka dala este fenistilove kvapky, aby deti velmi nesvrbelo a nemali potrebu skriabat sa

djubka
23. aug 2016

Daj betadyne, vysuší ich a do kolektívu až po 10 dňoch, niektoré deti majú dlhšie, naša ich mala 14 dní, mozes na 4 minúty okúpať v hypermangane za deň, dlhšie nie, na najhoršie si priprav hypermangan s vodou a vatičkou jemne namoč, nechaj voľné uschnúť, tak 3x denne ,daj si rukavice budeš celá hnedá , ten ekzém možno za dva dni zmizne a ak nie tak choď k lekárovi

djubka
23. aug 2016

A na prechádzku tak po 8 dní, aj to na 15 minút, je oslabena imunita, nebude vládať a môže ti ešte ochorieť, kašeľ, sopel a tak... mám tri deti a každé to znasalo inak, ťa najmladšia bola najhoršia, mali sme ich v máji a tmavé flačky má doteraz, ale to zmyzne 🙂

vierazit198
autor
23. aug 2016

@djubka dakujem vam krasne.. ste zlate zienky.. je tazke byt doma a nemat sa koho spytat.. som sama s malym a najtahsie bolo tych prvych 5 dni.. nemali sme ani pecivo.. nemala som ako vybehnut do obchodu .. a sameho som nehccela nechavat.. tak oto vdacnejsie za vase radi.. mame chrasticky ale aj pupaciky tie su na nozickach medzi prstekami.. a ten infekt sa hoji nakolko som mala pohotovost v sobotu a davam framykoin.. este raz dakujem za vase radi.. 😀 😀 nech sa vam dari..